Der var en, der spurgte om Lenôtres opskrift, nu har jeg endelig fået den
skrevet ind i min samling
Croissanter
1.. 18 gram gær røres ud i 2 spiseskefulde lunkent vand
2.. 50 gram sukker opløses i 2 spiseskefulde mælk
3.. 40 gram smør smeltes i 125 gram mælk og 125 gram vand
4.. 500 gram mel røres sammen med blandingerne - først sukker og mælk, så
smør, mælk og vand og til sidst gær og mælk.
Lad dejen hæve under klæde i ½ time ved 25 grader. Når den er hævet til
dobbelt størrelse, flades den ud og stilles i køleskab i 15 minutter.
Herefter rulles den ud til et rektangel og de 2/3 dækkes med smør, hvorefter
den foldes i 3 lag, startende med enden uden smør. Herefter rulles dejen ud,
foldes igen, drejes 1/4 omgang, og rulles ud, hvorefter den stilles i
køleskab i 30 minutter.
Dette gentages til smørret er brugt, hvorefter dejen rulles ud til et 90 cm
langt og 30 cm bredt bånd, som skæres op på langs, og derefter inddeles i 2
* 15 trekanter, som rulles til croissanter.
Croissanterne hæver i 30 minutter, smøres med sammenpisket æg, og bages i 3
minutter ved 250 grader og dernæst i 12-15 minutter ved 200 grader.
Man kan lave pain chocolat af samme dej.
--
Padre
|