/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Dagens middag
Fra : Benedikte Brisson


Dato : 05-03-06 19:34

En af hittene denne vinter er bagte rodfrugter. Det fik vi også i dag:
1 bakke suppegrønt fra Kvickly eller Føtex
1 sød kartoffel
2 fed hvidløg
1-2 forkogte rødbeder - jeg kogte dem tre kvarter i går
2 bagekartofler
Det hele skæres i passende små stykker, der vendes i en marinade af 1 spk
olie, 1 spk honning og en spk soyasauce. Puttes i et ildfast fad (evt med et
par kviste timian, hvis de er til at finde for sne) og i ovnen på 200 grader
i en time til halvanden.
Selv ungen, der er honninghader, siger, at det smager godt.

Venlig hilsen Dikte



 
 
Hauge (05-03-2006)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 05-03-06 19:44

Hej
Benedikte Brisson wrote:
> 1 sød kartoffel

Nu spørger jeg måske dumt, men hvad er en "sød kartoffel"?

Mvh Hauge



--
For at verificere afsenderen af dette indlæg kan du klikke her:
<http://newscheck.smart-tech.dk/20060305184426@smart-tech.dk>
På samme domæne som afsenderen af dette indlæg, ses headerne.

Bonnie (05-03-2006)
Kommentar
Fra : Bonnie


Dato : 05-03-06 21:10

Det er en kartoffel.. Den er lidt rødlig. Man spiser dem meget i usa hvor de
hedder noget så simpelt som sweet potatoes

Bonnie



"Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> wrote in message
news:20060305184426@smart-tech.dk...
> Hej
> Benedikte Brisson wrote:
>> 1 sød kartoffel
>
> Nu spørger jeg måske dumt, men hvad er en "sød kartoffel"?
>
> Mvh Hauge
>
>
> --
> For at verificere afsenderen af dette indlæg kan du klikke her:
> <http://newscheck.smart-tech.dk/20060305184426@smart-tech.dk>
> På samme domæne som afsenderen af dette indlæg, ses headerne.



Emil (06-03-2006)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 06-03-06 00:29

Hauge wrote:

>Nu spørger jeg måske dumt, men hvad er en "sød kartoffel"?

<http://www.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rls=GGLD,GGLD:2004-43,GGLD:en&q=s%C3%B8d+kartoffel>


m.v.h. Emil

Nette (05-03-2006)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 05-03-06 21:57


"Benedikte Brisson" skrev

> En af hittene denne vinter er bagte rodfrugter. Det fik vi også i dag:
> 1 bakke suppegrønt fra Kvickly eller Føtex
> 1 sød kartoffel
> 2 fed hvidløg
> 1-2 forkogte rødbeder - jeg kogte dem tre kvarter i går
> 2 bagekartofler
> Det hele skæres i passende små stykker, der vendes i en marinade af 1 spk
> olie, 1 spk honning og en spk soyasauce. Puttes i et ildfast fad (evt med
et
> par kviste timian, hvis de er til at finde for sne) og i ovnen på 200
grader
> i en time til halvanden.
> Selv ungen, der er honninghader, siger, at det smager godt.

He! Vores udgave her til aften:

2 skiveskåret persillerod
8 skiveskåret små kartofler
1 skiveskåret rød peber
1 skiveskåret porre
3 skiveskåret tomater
en håndfuld ærter fra fryseren
en rest skiveskåret champignon
Hakkede hvidløg hen over og til sidst en blanding af citron, honning, lidt
olie, soja og chili

45 min. 200 grader varmluft.

Dertil en rest kylling/tofu.

Det var da tæt på.

Nette




Trine Kornum Christi~ (05-03-2006)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 05-03-06 22:05

"Benedikte Brisson" <nixenbixen@invalid.dk> writes:

> En af hittene denne vinter er bagte rodfrugter. Det fik vi også i dag:

Det har vi godt nok også spist meget af. Her bare med lidt olie og
timian fra haven. Omend manden kom ind med basilikum den anden dag i
stedet for timian.

I dag har vi fået kartoffelsuppe, så helt udenfor er vi ikke.

Mvh Trine

--
Hyggelig butik med spændende ting, kurve, julesager og meget mere
Kom og besøg os, tag madpakken med og gå en tur i skoven

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

padre (05-03-2006)
Kommentar
Fra : padre


Dato : 05-03-06 22:24

> En af hittene denne vinter er bagte rodfrugter. Det fik vi også i dag:

Da mine forældre boede i Spanien lærte vi at lave "patates de las pobres"
(fattigmandskartofler)

Kartofler, løg, peberfrugter skæres i tern, det dækkes med pureret/blendet
tomat med hvidløg og spidskommen og bages i ovnen.

--
padre



Frank Løkkegaard (06-03-2006)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 06-03-06 09:36

"Benedikte Brisson" <nixenbixen@invalid.dk> on søndag 5. marts 2006 at
19:33 +0100 wrote:
>1 bakke suppegrønt fra Kvickly eller Føtex
>1 sød kartoffel
>2 fed hvidløg
>1-2 forkogte rødbeder - jeg kogte dem tre kvarter i går
>2 bagekartofler
>Det hele skæres i passende små stykker, der vendes i en marinade af 1 spk
>olie, 1 spk honning og en spk soyasauce. Puttes i et ildfast fad (evt med
>et
>par kviste timian, hvis de er til at finde for sne) og i ovnen på 200
>grader
>i en time til halvanden.
>Selv ungen, der er honninghader, siger, at det smager godt.

Sjovt - her i huset var der også bagte rodfrugter på menuen - synes dog
det er meget lang tid du giver dem i ovnen?
Vores bestod af persillerod, pastinak, seleri, rødløg, gulerødder og rå
rødbeder. Vendt i olie med timian og lidt chilli samt naturligvis lidt
salt. Ind i ovnen på 220 grader i 40 minutter. det giver en god
bidfornemmelse i grøntsagerne, uden at de er rå, blot faste.
Jeg serverede en omgang oksebov til:
1 kg oksebov
1 løg,
1 persillerod
1 lille porre
4-6 hele fed hvidløg
timian, lavendel, rosmarin
en skvæt rødvin

Grønsagerne i bunden af stegesoen (har en fin gammel sag i rødler -
fungerer fremragende), kødet oven på, rødvinen smides ved. Ind i ovenen
ved 100 grader i 7 timer. Nemt, lækker og ustyrligt velsmagende.


--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311





Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408929
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste