On Sat, 4 Feb 2006 18:05:23 +0100, "Niels Peter Nielsen"
<npnfjerndette@tv.dk> wrote:
>Ja så er det jo snart tid for at finde læggekartofler.
>Sidste år var vores Sava kartofler svært angrebet af skimmel og sorte
>pletter på kartoflerne.
>Hvilken sort skal vi vælge i stedet for Sava men med samme smag og
>egenskaber som Sava?
>Vi sprøjter ikke og bruger kun komøg og lidt hønsemøg til gødning.
>Jeg vil kalde vores jord for lerjord.(Nordfyn)
>Vi har prøvet Folva et enkelt år hvor de ikke gav ret meget udbytte.
Jeg kan ikke i hovedet huske hvilke egenskaber de forskellige sorter
har.
Men jeg plejer at bruge Desiree, som er lidt rød i skrællen. Nogle
rimelig store kartofler som ikke koger ud. Har brugt den i 4-5 år og
været godt tilfreds.
Sidste år havde vi også Ditta, den smagte rigtig godt. Normalt tænker
jeg ikke det store over hvordan en kartoffel smager, men det begyndte
jeg på efter at have spist Ditta'en.
Jeg prøvede også at købe nogle Ditta-kartofler i et supermarked her i
vinterens løb, men jeg sytnes ikke de smagte nær så godt som hukommelsen
siger de smagte i sommers. Måske det er alderen eller måske Ditta mister
ngoet smag når den gemmes?
--
Mads Lie Jensen - mads@gartneriet.dk - ICQ #25478403
-snart med hund:
http://vedskovens.dk/d/hv/2005_olivia/051030/051030_d2.htm
Gartneriet - snart i ny indpakning:
http://ny.gartneriet.dk