|
| Hvad er striploin? Fra : Steen Suder |
Dato : 12-06-01 20:35 |
|
Hvad er (okse)striploin helt præcist?
Jeg har købt sådan et stykke kød og har da nok en ide til hvordan det
skal tilberedes, men er i tvivl om den præcise danske betegnelse for
det.
Er der nogen, der kan hjælpe?
--
Steen Suder
"We reject kings, presidents and voting.
We believe in rough consensus and running code."
| |
Anne Lise Kirk Jense~ (13-06-2001)
| Kommentar Fra : Anne Lise Kirk Jense~ |
Dato : 13-06-01 07:16 |
|
Hej,
en striploin er en højrebsfilet udskæring, med slips og med fedt - altså en
udskæring af rygstykket.
Medmindre det er en "striploin uden kappe og slips" du har købt dig - for så
er det (selvfølgelig) trimmet ned - uden slips, uden sene og uden fedt/spæk.
Den "danske" betegnelse ER striploin, tyskerne kalder den roastbeef.
Bruges hel, som steg, eller i skiver, som bøffer!
mvh
anne lise
Steen Suder <CAB@earthling.net> skrev i en
nyhedsmeddelelse:3B266EFF.6786B972@earthling.net...
> Hvad er (okse)striploin helt præcist?
>
> Jeg har købt sådan et stykke kød og har da nok en ide til hvordan det
> skal tilberedes, men er i tvivl om den præcise danske betegnelse for
> det.
>
> Er der nogen, der kan hjælpe?
>
> --
> Steen Suder
>
> "We reject kings, presidents and voting.
> We believe in rough consensus and running code."
| |
Neta & Peter (13-06-2001)
| Kommentar Fra : Neta & Peter |
Dato : 13-06-01 07:22 |
|
"Steen Suder" <CAB@earthling.net> skrev i en meddelelse
news:3B266EFF.6786B972@earthling.net...
> Hvad er (okse)striploin helt præcist?
Tyndstegsfilet.
MVH
Peter
| |
Svend Andersen (13-06-2001)
| Kommentar Fra : Svend Andersen |
Dato : 13-06-01 07:50 |
|
CAB@earthling.net,Ny-Internet writes:
>Hvad er (okse)striploin helt præcist?
Striploin er oksefileten med kappe (fedtkanten) skåret med 6 lændehvirvler
og fire ribben af højrebet.
hilsen Svend A
| |
Svend Andersen (13-06-2001)
| Kommentar Fra : Svend Andersen |
Dato : 13-06-01 08:02 |
|
alkj_gmafood@mail.tele.dk,Ny-Internet writes:
>Medmindre det er en "striploin uden kappe og slips" du har købt dig - for
>så
>er det (selvfølgelig) trimmet ned - uden slips, uden sene og uden
>fedt/spæk.
-og hvis det er det, ja så er det "bare" en oksefilet
hilsen Svend A
| |
Svend Andersen (13-06-2001)
| Kommentar Fra : Svend Andersen |
Dato : 13-06-01 08:03 |
|
pwesth@hum.ku.dk,Ny-Internet writes:
>Tyndstegsfilet.
Det er det bestemt IKKE
hilsen Svend A
| |
Neta & Peter (13-06-2001)
| Kommentar Fra : Neta & Peter |
Dato : 13-06-01 09:28 |
|
"Svend Andersen" <svend@enterpol.dk> skrev i en meddelelse
news:fc.0073fb6b0041c0ca3b9aca0087cf018d.33b8857@net.dialog.dk...
> pwesth@hum.ku.dk,Ny-Internet writes:
> >Tyndstegsfilet.
>
> Det er det bestemt IKKE
Du har ret - jeg så et billede af en og fejlbedømte det. Se billede og
beskrivelse af en striploin på http://www.vakka.dk/r_striploin.htm
| |
Steen Suder (21-06-2001)
| Kommentar Fra : Steen Suder |
Dato : 21-06-01 20:50 |
|
Steen Suder wrote:
>
> Hvad er (okse)striploin helt præcist?
>
> Jeg har købt sådan et stykke kød og har da nok en ide til hvordan det
> skal tilberedes, men er i tvivl om den præcise danske betegnelse for
> det.
Jeg skylder måske lige at nævne hvordan den blev tilberedt.
Den blev delt i to, A og B. De blev begge ridset igennem fedtlaget og
hinden.
A blev marineret i en blanding af olivenolie, farin, ketchup, paprika,
peper og lidt stødt spidskommen godt et halvt døgn forvejen.
Den blev stegt på rist midt i ovnen (elovn), først 10 min ved 225 grader
og resten af tiden (med stegetermometer) ved 160 grader.
B blevet marineret i en lille smule olivenolie, timian og peber i godt
et halvt døgn.
Den blev tilberedt i gryde; først brunet tørt og derefter ved medium
varme med rødvin og laurbærblade.
A og B hvilede en halv time og blev skåret i "halve" skiver til
buffeten.
A blev klart bedst, men B var heller ikke at kimse ad.
--
Steen Suder
"We reject kings, presidents and voting.
We believe in rough consensus and running code."
| |
Mogens Larsen (28-06-2001)
| Kommentar Fra : Mogens Larsen |
Dato : 28-06-01 09:58 |
|
Hej.
striploin er oksetyndsteg uden ben!
Mogens
"Steen Suder" <CAB@earthling.net> skrev i en meddelelse
news:3B266EFF.6786B972@earthling.net...
> Hvad er (okse)striploin helt præcist?
>
> Jeg har købt sådan et stykke kød og har da nok en ide til hvordan det
> skal tilberedes, men er i tvivl om den præcise danske betegnelse for
> det.
>
> Er der nogen, der kan hjælpe?
>
> --
> Steen Suder
>
> "We reject kings, presidents and voting.
> We believe in rough consensus and running code."
| |
|
|