|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Black tiger rejer Fra : Simon Madsen
 | 
 Dato :  23-01-06 22:44
 | 
 |  | Hej gruppe!
 
 Jeg er igang med at prøvesmage black tiger rejer i olie i  med diverse chili
 og hvidløgs olie, jeg vil bare høre om i har nogle gode opskrifter, der
 løfter rejerne til nye højder...?
 
 Mange tak!
 
 Mvh. Simon
 
 
 
 
 |  |  | 
  Ukendt (24-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ukendt
 | 
 Dato :  24-01-06 08:02
 | 
 |  | 
 "Simon Madsen" <helenesimon@get2net.dk> skrev i en meddelelse
 news:a6cBf.136$Ox2.72@news.get2net.dk...
 > Hej gruppe!
 >
 > Jeg er igang med at prøvesmage black tiger rejer i olie i  med diverse
 > chili og hvidløgs olie, jeg vil bare høre om i har nogle gode opskrifter,
 > der løfter rejerne til nye højder...?
 >
 > Mange tak!
 >
 > Mvh. Simon
 
 
 Hej
 
 Ikke for at ødelægge noget for dig, men er du klar over at de er *fyldt* med
 hormon de rejer? De opdrættes i havbrug og fodres med hormorner, for at
 blive store..
 
 Mvh Tommy
 
 
 
 
 |  |  | 
  Harry Lund (24-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Harry Lund
 | 
 Dato :  24-01-06 10:42
 | 
 |  | Hvilke Hormoner? eller var det Mormoner ?
 
 
 
 
 |  |  | 
  Simon Madsen (24-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Simon Madsen
 | 
 Dato :  24-01-06 11:19
 | 
 |  | 
 "TBJ" <bruus [snabela] os.dk> skrev i en meddelelse 
 news:43d5d022$0$1746$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 >
 > "Simon Madsen" <helenesimon@get2net.dk> skrev i en meddelelse 
 > news:a6cBf.136$Ox2.72@news.get2net.dk...
 >> Hej gruppe!
 >>
 >> Jeg er igang med at prøvesmage black tiger rejer i olie i  med diverse 
 >> chili og hvidløgs olie, jeg vil bare høre om i har nogle gode opskrifter, 
 >> der løfter rejerne til nye højder...?
 >>
 >> Mange tak!
 >>
 >> Mvh. Simon
 >
 >
 > Hej
 >
 > Ikke for at ødelægge noget for dig, men er du klar over at de er *fyldt* 
 > med hormon de rejer? De opdrættes i havbrug og fodres med hormorner, for 
 > at blive store..
 >
 > Mvh Tommy
 Hej Tommy!
 Ja, det er rigtigt, for nogle af dem, er det dambrug.
 Men ikke alle, så det er dem, der fanges på åbent hav, jeg spørger om...    > 
            
             |  |  | 
   Ukendt (24-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ukendt
 | 
 Dato :  24-01-06 13:11
 | 
 |  | 
 "Simon Madsen" <helenesimon@get2net.dk> skrev i en meddelelse 
 news:CanBf.21$iE5.5@news.get2net.dk...
 > Ja, det er rigtigt, for nogle af dem, er det dambrug.
 > Men ikke alle, så det er dem, der fanges på åbent hav, jeg spørger om... 
 >    Ja, gid det var så vel. Men de bliver altså kun så store, når de får hormon, 
 så derfor er det altså allesammen... Desværre :(
 Tommy 
            
             |  |  | 
    Jonas Kofod (25-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jonas Kofod
 | 
 Dato :  25-01-06 13:18
 | 
 |  | 
 
            TBJ wrote:
 > "Simon Madsen" <helenesimon@get2net.dk> skrev i en meddelelse 
 > news:CanBf.21$iE5.5@news.get2net.dk...
 > 
 >>Ja, det er rigtigt, for nogle af dem, er det dambrug.
 >>Men ikke alle, så det er dem, der fanges på åbent hav, jeg spørger om... 
 >>   > 
 > 
 > Ja, gid det var så vel. Men de bliver altså kun så store, når de får hormon, 
 > så derfor er det altså allesammen... Desværre :(
 > Tommy 
 Hvor store rejer er det lige vi taler om? Er der nogen afgørende forskel 
 i "black" frem for bare tigerrejer?
 Altså, taler vi om nogle 10 cm store black(=opdrættede) tiger rejer, 
 eller, for:
 1: Man kan få ganske store nordatlantiske rejer - og de kan af 
 indlysende årsager svært tilføres hormoner og lignende under væksten.
 2: Tigerrejen der fylder en ca. 5 cm lang rispude har eksisteret i det 
 japanske sushi køkken længe inden nogen havde bare tænkt på hormoner.
            
             |  |  | 
     Simon Madsen (25-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Simon Madsen
 | 
 Dato :  25-01-06 15:02
 | 
 |  | 
 "Jonas Kofod" <Kofod@FJERNkampsax.dtu.dk> skrev i en meddelelse 
 news:dr7qa0$1q8l$1@gnd.k-net.dk...
 > TBJ wrote:
 >> "Simon Madsen" <helenesimon@get2net.dk> skrev i en meddelelse 
 >> news:CanBf.21$iE5.5@news.get2net.dk...
 >>
 >>>Ja, det er rigtigt, for nogle af dem, er det dambrug.
 >>>Men ikke alle, så det er dem, der fanges på åbent hav, jeg spørger om... 
 >>>   >>
 >>
 >> Ja, gid det var så vel. Men de bliver altså kun så store, når de får 
 >> hormon, så derfor er det altså allesammen... Desværre :(
 >> Tommy
 >
 > Hvor store rejer er det lige vi taler om? Er der nogen afgørende forskel i 
 > "black" frem for bare tigerrejer?
 > Altså, taler vi om nogle 10 cm store black(=opdrættede) tiger rejer, 
 > eller, for:
 > 1: Man kan få ganske store nordatlantiske rejer - og de kan af indlysende 
 > årsager svært tilføres hormoner og lignende under væksten.
 > 2: Tigerrejen der fylder en ca. 5 cm lang rispude har eksisteret i det 
 > japanske sushi køkken længe inden nogen havde bare tænkt på hormoner.
 Godt spørgsmål!!
 De er ikke mere end 5 cm.
 Altså, det er ikke de overdrevne kæmper vi snakker om... Trode bare at det 
 var et fælles navn for dem? 
            
             |  |  | 
      Jonas Kofod (25-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jonas Kofod
 | 
 Dato :  25-01-06 16:58
 | 
 |  | 
 
            Simon Madsen wrote:
 > "Jonas Kofod" <Kofod@FJERNkampsax.dtu.dk> skrev i en meddelelse 
 > news:dr7qa0$1q8l$1@gnd.k-net.dk...
 > 
 >>TBJ wrote:
 >>
 >>>"Simon Madsen" <helenesimon@get2net.dk> skrev i en meddelelse 
 >>>news:CanBf.21$iE5.5@news.get2net.dk...
 >>>
 >>>
 >>>>Ja, det er rigtigt, for nogle af dem, er det dambrug.
 >>>>Men ikke alle, så det er dem, der fanges på åbent hav, jeg spørger om... 
 >>>>   >>>
 >>>
 >>>Ja, gid det var så vel. Men de bliver altså kun så store, når de får 
 >>>hormon, så derfor er det altså allesammen... Desværre :(
 >>>Tommy
 >>
 >>Hvor store rejer er det lige vi taler om? Er der nogen afgørende forskel i 
 >>"black" frem for bare tigerrejer?
 >>Altså, taler vi om nogle 10 cm store black(=opdrættede) tiger rejer, 
 >>eller, for:
 >>1: Man kan få ganske store nordatlantiske rejer - og de kan af indlysende 
 >>årsager svært tilføres hormoner og lignende under væksten.
 >>2: Tigerrejen der fylder en ca. 5 cm lang rispude har eksisteret i det 
 >>japanske sushi køkken længe inden nogen havde bare tænkt på hormoner.
 > 
 > 
 > Godt spørgsmål!!
 > 
 > De er ikke mere end 5 cm.
 > Altså, det er ikke de overdrevne kæmper vi snakker om... Trode bare at det 
 > var et fælles navn for dem? 
 Jamen så er vi nok enige - jeg skal ikke afvise at der findes tigerrejer 
 der "hjælpes" til at vokse ved forskellige midler. Men at afvise der 
 findes "normale" "velvoksne" tigerrejer har jeg svært ved at bakke op om.
            
             |  |  | 
   Jens Bruun (24-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  24-01-06 15:51
 | 
 |  | 
 
            "Simon Madsen" <helenesimon@get2net.dk> skrev i en meddelelse
 news:CanBf.21$iE5.5@news.get2net.dk
 > Men ikke alle, så det er dem, der fanges på åbent hav, jeg spørger
 > om...    Hvor kan du købe tigerrejer, der ikke er opdrættet i sydøstasiatiske 
 dambrug? Jeg har selv, uden held, ledt og ledt.
 -- 
 -Jens B.
http://www.fotolog.dk  - My photo diary (Last updated 11/19/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003  - My photo gallery 
            
             |  |  | 
    Bo Warming (25-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  25-01-06 01:34
 | 
 |  | 
 
            "Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in message 
 news:43d63eed$0$78287$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
 > "Simon Madsen" <helenesimon@get2net.dk> skrev i en meddelelse
 > news:CanBf.21$iE5.5@news.get2net.dk
 >
 >> Men ikke alle, så det er dem, der fanges på åbent hav, jeg spørger
 >> om...    >
 > Hvor kan du købe tigerrejer, der ikke er opdrættet i sydøstasiatiske 
 > dambrug? Jeg har selv, uden held, ledt og ledt.
 Har et blindet smagspanel afgjort at rejer fra oceaner har anderledes 
 smag end dambrugsrejser af samme art og salt-%
 Norske fjordes indespærrede laks - kalder du det dambrug? 
            
             |  |  | 
     Jens Bruun (25-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  25-01-06 09:16
 | 
 |  | 
 
            "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
 news:EHzBf.63163$a8.21048@fe29.usenetserver.com
 > Norske fjordes indespærrede laks - kalder du det dambrug?
 Ja. De stopfodres med skidt og lort, og er så befængt med utøj, så du tror, 
 det er løgn.
 Når man en gang har smagt ægte vildlaks fra Atlanterhavet, er man ikke i 
 tvivl om kvalitetsforskellen.
 -- 
 -Jens B.
http://www.fotolog.dk  - My photo diary (Last updated 11/19/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003  - My photo gallery 
            
             |  |  | 
      Max (25-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  25-01-06 10:43
 | 
 |  | Hej
 
 > Ja. De stopfodres med skidt og lort, og er så befængt med utøj, så du
 > tror, det er løgn.
 
 Har man dykket i nærheden af den slags, så ved man hvad miljø-
 forurening er, alt liv på bunden er dødt.
 
 > Når man en gang har smagt ægte vildlaks fra Atlanterhavet, er man
 > ikke i tvivl om kvalitetsforskellen.
 
 Uha, de grå laks der har ædt sig tykke og fede i østersøens sildeyngel
 er nu heller ikke at foragte :)
 
 Mvh Max
 
 
 
 
 |  |  | 
       Jens Bruun (25-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  25-01-06 11:20
 | 
 |  | 
 
            "Max" <max_jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
 news:43d74808$0$2112$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk
 > Uha, de grå laks der har ædt sig tykke og fede i østersøens sildeyngel
 > er nu heller ikke at foragte :)
 Nope, men der er indholdet af tungmetaller lidt højere    -- 
 -Jens B.
http://www.fotolog.dk  - My photo diary (Last updated 11/19/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003  - My photo gallery 
            
             |  |  | 
        Max (25-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  25-01-06 21:06
 | 
 |  | 
 
            Hej Jens
 > Nope, men der er indholdet af tungmetaller lidt højere    Det er sgu nok derfor de smager af noget :)
 Mvh Max
            
             |  |  | 
         Jonas Kofod (25-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jonas Kofod
 | 
 Dato :  25-01-06 21:40
 | 
 |  | 
 
            Max wrote:
 > Hej Jens
 > 
 > 
 >>Nope, men der er indholdet af tungmetaller lidt højere    > 
 > 
 > Det er sgu nok derfor de smager af noget :)
 Det er nu ikke tungmetaller de smager af - det er der ikke alverden af i.
            
             |  |  | 
      Bo Warming (25-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  25-01-06 18:26
 | 
 |  | "Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in message
 news:43d733c0$0$78279$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
 > "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
 > news:EHzBf.63163$a8.21048@fe29.usenetserver.com
 >
 >> Norske fjordes indespærrede laks - kalder du det dambrug?
 >
 > Ja. De stopfodres med skidt og lort, og er så befængt med utøj, så
 > du tror, det er løgn.
 
 Fisk kan have meget utøj=parasitter
 
 Du har altså fået hele laks fra Norge og fundet synlige små levende
 sager på dem, som ikke var laksen selv?
 
 
 
 
 |  |  | 
       Jens Bruun (25-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  25-01-06 18:52
 | 
 |  | 
 
            "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
 news:ywOBf.39040$h8.18973@fe52.usenetserver.com
 > Du har altså fået hele laks fra Norge og fundet synlige små levende
 > sager på dem, som ikke var laksen selv?
 Ja. Jeg har fisket laks i Namsen ved mange lejligheder. Det er slut nu. Nu 
 må jeg nøjes med min påskelaksetur til Bornholm én gang om året. Undslupne 
 burlaks (ja, man kan tydeligt kende dem) er i dén grad angrebet af 
 parasitter, svamp o.lign. sammenlignet med den vilde udgave. De fedes op med 
 foder, produceret på baggrund af industrifisk. Netto er dét en vanvittig 
 miljømæssig dårlig forretning, idet det koster mere protein (der opfiskes 
 fra de truede bestande af industrifisk; brisling og den slags) end der 
 produceres.
 Den norske burlaks er i øvrigt skyld i, at vildlaksen næsten er forsvundet 
 fra de norske elve. Det officielle Norge yder store subsidier til 
 lakseopdræt, selvom alle undersøgelser viser, at Norge tjener (tjente) flere 
 penge pr. kg lystfiskerfanget laks. Enten er nordmænd dummere end loven 
 tillader, eller også er det kunstige åndedræt til lakseindustrien et 
 politisk valg. De har selvfølgelig også alle deres oliemilliarder, så de 
 behøver strengt taget ikke tage økonomiske hensyn. Vi andre kan så bare 
 ærgre os over, at den norske vildlaks er en saga blot.
 Island har for længst regnet den ud. Island har ingen industriel fangst 
 eller opdræt af laks. Man reserverer den islandske atlanterhavslaks til 
 stenrige lystfiskere, der slipper kassen for at få lov til at opleve denne 
 spændende fisk for enden af snøren. Faktisk opkøber Island laksekvoter fra 
 bl.a. Færøerne, så der er flere laks til lystfiskerne. Islændinge er 
 tydeligvis bedre købmænd end f.eks. nordmænd (islændinge er jo også godt i 
 gang med at opkøbe Danmark i disse år    Og burlaks kan altid genkendes i butikken (for lige at blive on-topic igen). 
 Opdrættet laks har lyse striber i kødet - det har vildlaks ikke. Den blege 
 Østersølaks er altid vildlaks, omend den lider under at være _meget_ fed og 
 indeholde forholdsvis meget tungmetal. Østersplaksen er bleg, fordi den 
 primært lever af brisling. Atlanterhavslaksen er rød/orange, fordi den 
 primært lever af krebsedyr (vildlaksen) eller fordi foderet er tilført 
 kunstig farve (burlaksen - velbekomme).
 Jeg kunne i øvrigt ikke drømme om at købe burlaks. Ikke af politiske 
 årsager, men af rent smagsmæssige. Der er _kæmpeforskel_ på det to produkter 
 (opdræt hhv. vild).
 -- 
 -Jens B.
http://www.fotolog.dk  - My photo diary (Last updated 11/19/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003  - My photo gallery 
            
             |  |  | 
        jakob (26-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : jakob
 | 
 Dato :  26-01-06 15:30
 | 
 |  | Jens Bruun wrote:
 
 > Og burlaks kan altid genkendes i butikken (for lige at blive on-topic igen).
 > Opdrættet laks har lyse striber i kødet - det har vildlaks ikke. Den blege
 > Østersølaks er altid vildlaks, omend den lider under at være _meget_ fed og
 > indeholde forholdsvis meget tungmetal. Østersplaksen er bleg, fordi den
 > primært lever af brisling. Atlanterhavslaksen er rød/orange, fordi den
 > primært lever af krebsedyr (vildlaksen) eller fordi foderet er tilført
 > kunstig farve (burlaksen - velbekomme).
 
 Så det vil sige at når man skal købe frisk/røget laks så kan man med
 fordel styre udenom den der kommer fra Norge og gå efter østersø- eller
 atlanterhavslaks? Jeg har ikke købt laks i noget tid, men formoder at
 det fremgår af varedeklarationerne hvor de er fra?
 
 --
 Jakob
 
 
 |  |  | 
         Jens Bruun (26-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  26-01-06 16:12
 | 
 |  | 
 
            "jakob" <jtonospam@mail.dk> skrev i en meddelelse
 news:43d8dd05$0$67258$157c6196@dreader2.cybercity.dk
 > Så det vil sige at når man skal købe frisk/røget laks så kan man med
 > fordel styre udenom den der kommer fra Norge og gå efter østersø-
 > eller atlanterhavslaks?
 Ja, hvis du spørger om min personlige holdning. Vær dog opmærksom på, at 
 norske burlaks _er_ atlanterhavslaks. Som tommelfingerregel kan du gå ud 
 fra, at _al_ laks fra Norge er burlaks. Norge eksporterer stort set ikke 
 længere vildlaks. Østersølaks opdrættes ikke i bure, men er som tidligere 
 skrevet altid vildlaks (dvs. oprindeligt udsat som smolt fra laksebrug, så 
 helt vild er laksen jo ikke).
 > Jeg har ikke købt laks i noget tid, men
 > formoder at det fremgår af varedeklarationerne hvor de er fra?
 Jeg er ikke sikker på, det står på deklarationen, om det er burlaks eller 
 ej - desværre. Jeg holder mig selv til Østersølaks (og allerhelst dem, jeg 
 selv fanger derovre).
 Den bedstsmagende laks, jeg nogensinde har fået, var en selvfanget laks fra 
 Namsen på ca. otte kilo, som jeg efterfølgende fik koldrøget hos Vendsyssel 
 Røgeri i sydhavnen. Den var netop vandret op i elven (man kan se, hvor lang 
 tid laksen har opholdt sig i elven), og dermed fed og frisk direkte fra det 
 store Atlanterhav. Laksen indtager overhovedet ikke føde i elven, så desto 
 "ældre" i ferskvand, desto mindre sul på kroppen og velsmag i kødet.
 Min erfaring er, at østersølaks er bedre egnet til røgning end vild 
 atlanterhavslaks, der til gengæld er optimal, når den er fersk eller gravad.
 Jeg har forresten spist massevis af friskfanget, fersk laks, der aldrig har 
 været nedfrosset. Jeg har sågar spist friskfanget laks som sashimi, og jeg 
 lever da endnu. Jeg afviser ikke, der kan være farlige parasitter i kødet. 
 Jeg har bare vurderet, at risikoen for at blive syg er så ringe, at jeg ikke 
 gider bruge energi på at bekymre mig om det.
 -- 
 -Jens B.
http://www.fotolog.dk  - My photo diary (Last updated 11/19/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003  - My photo gallery 
            
             |  |  | 
          Jonas Kofod (26-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jonas Kofod
 | 
 Dato :  26-01-06 16:28
 | 
 |  | Jens Bruun wrote:
 > "jakob" <jtonospam@mail.dk> skrev i en meddelelse
 > news:43d8dd05$0$67258$157c6196@dreader2.cybercity.dk
 >
 >
 >>Så det vil sige at når man skal købe frisk/røget laks så kan man med
 >>fordel styre udenom den der kommer fra Norge og gå efter østersø-
 >>eller atlanterhavslaks?
 >
 >
 > Ja, hvis du spørger om min personlige holdning. Vær dog opmærksom på, at
 > norske burlaks _er_ atlanterhavslaks. Som tommelfingerregel kan du gå ud
 > fra, at _al_ laks fra Norge er burlaks. Norge eksporterer stort set ikke
 > længere vildlaks. Østersølaks opdrættes ikke i bure, men er som tidligere
 > skrevet altid vildlaks (dvs. oprindeligt udsat som smolt fra laksebrug, så
 > helt vild er laksen jo ikke).
 >
 >
 >>Jeg har ikke købt laks i noget tid, men
 >>formoder at det fremgår af varedeklarationerne hvor de er fra?
 >
 >
 > Jeg er ikke sikker på, det står på deklarationen, om det er burlaks eller
 > ej - desværre. Jeg holder mig selv til Østersølaks (og allerhelst dem, jeg
 > selv fanger derovre).
 
 Opdrættede laks skal være deklareret/oplyst således på pakningen ifølge
 loven. Om det så er tilfældet altid kan jeg ikke sige, men jeg er ikke
 stødt på at de mangler - man skal bare som oftest kigge meget godt efter.
 Det er jo ikke ligefrem det der plastres på forsiden med fed skrift.
 Skal man ud og kigge selv skal man nok være forberedt på at der er
 længere mellem snapsene/vild laks end man måske umiddelbart troede, men
 de findes.
 
 
 |  |  | 
          Max (26-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  26-01-06 16:45
 | 
 |  | Hej Jens
 
 > Jeg er ikke sikker på, det står på deklarationen, om det er burlaks
 > eller ej - desværre. Jeg holder mig selv til Østersølaks (og
 
 Vilde østersølaks har det jo desværre med ikke at kunne sælges,
 folk tror simplethen ikke på en laks der er grå i kødet, så hellere
 en rød amerikansk sigøjner af en regnbue, se det er laks.
 
 Mvh Max
 
 
 
 
 |  |  | 
           Jonas Kofod (26-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jonas Kofod
 | 
 Dato :  26-01-06 19:35
 | 
 |  | Max wrote:
 > Hej Jens
 >
 >
 >>Jeg er ikke sikker på, det står på deklarationen, om det er burlaks
 >>eller ej - desværre. Jeg holder mig selv til Østersølaks (og
 >
 >
 > Vilde østersølaks har det jo desværre med ikke at kunne sælges,
 > folk tror simplethen ikke på en laks der er grå i kødet, så hellere
 > en rød amerikansk sigøjner af en regnbue, se det er laks.
 
 Nu er østersølaksen jo osse "forbudt" lige for tiden - det sætter nok en
 begrænsning for salget. Før det, og sikkert osse når forbudet hæves, har
 der ikke været nogle problemer i at sælge østersølaks.
 
 
 |  |  | 
            Jens Bruun (26-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  26-01-06 19:51
 | 
 |  | 
 
            "Jonas Kofod" <Kofod@FJERNkampsax.dtu.dk> skrev i en meddelelse
 news:drb4ng$2tlf$1@gnd.k-net.dk
 > Nu er østersølaksen jo osse "forbudt" lige for tiden - det sætter nok
 > en begrænsning for salget. Før det, og sikkert osse når forbudet
 > hæves, har der ikke været nogle problemer i at sælge østersølaks.
 Forbudet er mig bekendt hævet for noget tid siden. Der fanges og sælges 
 Østersølaks igen.
 -- 
 -Jens B.
http://www.fotolog.dk  - My photo diary (Last updated 11/19/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003  - My photo gallery 
            
             |  |  | 
             Jonas Kofod (26-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jonas Kofod
 | 
 Dato :  26-01-06 20:06
 | 
 |  | Jens Bruun wrote:
 > "Jonas Kofod" <Kofod@FJERNkampsax.dtu.dk> skrev i en meddelelse
 > news:drb4ng$2tlf$1@gnd.k-net.dk
 >
 >
 >>Nu er østersølaksen jo osse "forbudt" lige for tiden - det sætter nok
 >>en begrænsning for salget. Før det, og sikkert osse når forbudet
 >>hæves, har der ikke været nogle problemer i at sælge østersølaks.
 >
 >
 > Forbudet er mig bekendt hævet for noget tid siden. Der fanges og sælges
 > Østersølaks igen.
 
 Det har du ret i - men indtil videre kun for relativt små laks, og det
 er kun for ganske nyligt. Jeg tror der skal en total hævning af forbudet
 samt at lidt tid skal gå inden de går ordentligt i gang igen.
 Men man har heldigvis kunnet fremskaffe dem både nu og under forbudet.
 
 
 |  |  | 
              Du er hvad du spiser~ (26-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Du er hvad du spiser~
 | 
 Dato :  26-01-06 21:13
 | 
 |  | Det skal fremgå på emballagen om fisken er opdrættet eller vildfanget.
 "laksen er opdrættet i Norge", for burlaks.
 "Laksen er fanget i FAO 27", for vilde laks. FAO 27 henviser til farvandene
 omkring Danmark, men der er også tilladt at skrive Østersøen.
 
 Vi går jo med livrem og seler, når det gælder fødevaresikkerhed. Mig bekendt
 har vi ikke endnu konstaterede sygdomme foresaget af parasitter herhjemme.
 Sildeorm lever bl.a i Østersøen. At opdrættet fisk indeholder parasitter
 undrer mig, idet burlaks udelukkende spiser fremstillet fiskepiller. Chancen
 for at en laks skulle spise en parasit-inficeret fisk er derfor meget
 usandsynlig. Virksomheder som forarbejder fisk skal endvidere udfører
 parasitkontrol.
 
 Henrik
 
 "Jonas Kofod" <Kofod@FJERNkampsax.dtu.dk> skrev i en meddelelse
 news:drb6i2$2v34$1@gnd.k-net.dk...
 > Jens Bruun wrote:
 > > "Jonas Kofod" <Kofod@FJERNkampsax.dtu.dk> skrev i en meddelelse
 > > news:drb4ng$2tlf$1@gnd.k-net.dk
 > >
 > >
 > >>Nu er østersølaksen jo osse "forbudt" lige for tiden - det sætter nok
 > >>en begrænsning for salget. Før det, og sikkert osse når forbudet
 > >>hæves, har der ikke været nogle problemer i at sælge østersølaks.
 > >
 > >
 > > Forbudet er mig bekendt hævet for noget tid siden. Der fanges og sælges
 > > Østersølaks igen.
 >
 > Det har du ret i - men indtil videre kun for relativt små laks, og det
 > er kun for ganske nyligt. Jeg tror der skal en total hævning af forbudet
 > samt at lidt tid skal gå inden de går ordentligt i gang igen.
 > Men man har heldigvis kunnet fremskaffe dem både nu og under forbudet.
 
 
 
 
 |  |  | 
          Bo Warming (26-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  26-01-06 17:50
 | 
 |  | "Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in message
 news:43d8e6d9$0$78287$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
 > Jeg har forresten spist massevis af friskfanget, fersk laks, der
 > aldrig har været nedfrosset. Jeg har sågar spist friskfanget laks
 > som sashimi, og jeg lever da endnu.
 
 Har nogen en ide om hvilket årstal vi skal tilbage til, for at måske
 en europæer er død af friskfanget fisk? Jeg tror aldrig.
 
 Min fattigmands-sashimi er rå, frosne, optøede sildefileer fra Netto,
 som evt har ligget i køkkenet optøet et par dage. Jeg vil så gerne
 kende grænser, men har aldrig haft maveonde ligegyldig hvor meget jeg
 sjusker med hygiejne
 
 Laks er bedre end sild, og helt friskoptøet er bedre end gammel, men
 sild har de altid og den skal være glemt på en høj hylde en måned for
 at harskhed gir lyst til at smide ud. Norske fiskere hængte under
 tagskægget så højt at hunde ikke kunne hoppe op til silden, og den
 knastørre harske indtørrede sild blev luksussnack!
 
 Rå revet ingefær er eneste ekstra tilbehør, og så almindelige billige
 grødris kogt til sushi
 
 Hvis noget supermarked altid havde wasabe, sværdfisk, tun + laks til
 sushi, ville jeg lade retten blive ti gange så dyr derved - men den
 ville kun blive dobbelt så god. Forandrig fryder, så oplys om
 leveringsdygtig butik - eller måske Jens Bruun har været på togt, når
 jeg snart ser ham, og har fanget nok til at sælge til mig?  Min kone
 ville kunne smage og værdsætte om laks er frisk og aldrig nedfrosset -
 det kan jeg ikke - hun kan smage 100 forskellige fiskearter fra
 hinanden.
 
 
 
 
 
 |  |  | 
    Simon Madsen (25-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Simon Madsen
 | 
 Dato :  25-01-06 12:21
 | 
 |  | 
 "Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse 
 news:43d63eed$0$78287$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
 > "Simon Madsen" <helenesimon@get2net.dk> skrev i en meddelelse
 > news:CanBf.21$iE5.5@news.get2net.dk
 >
 >> Men ikke alle, så det er dem, der fanges på åbent hav, jeg spørger
 >> om...    >
 > Hvor kan du købe tigerrejer, der ikke er opdrættet i sydøstasiatiske 
 > dambrug? Jeg har selv, uden held, ledt og ledt.
 >
 > -- 
 > -Jens B.
 > http://www.fotolog.dk  - My photo diary (Last updated 11/19/05)
 > http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003  - My photo gallery
 >Hej Jens.
 De er købt i tyskland, i 2 kg. pakker, ikke løsfrosne... Så der skal bruges 
 nogen af gangen! 
            
             |  |  | 
   Bo Warming (25-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  25-01-06 01:33
 | 
 |  | 
 
            "Simon Madsen" <helenesimon@get2net.dk> wrote in message 
 news:CanBf.21$iE5.5@news.get2net.dk...
 >
 > "TBJ" <bruus [snabela] os.dk> skrev i en meddelelse 
 > news:43d5d022$0$1746$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 >>
 >> "Simon Madsen" <helenesimon@get2net.dk> skrev i en meddelelse 
 >> news:a6cBf.136$Ox2.72@news.get2net.dk...
 >>> Hej gruppe!
 >>>
 >>> Jeg er igang med at prøvesmage black tiger rejer i olie i  med 
 >>> diverse chili og hvidløgs olie, jeg vil bare høre om i har nogle 
 >>> gode opskrifter, der løfter rejerne til nye højder...?
 >>>
 >>> Mange tak!
 >>>
 >>> Mvh. Simon
 >>
 >>
 >> Hej
 >>
 >> Ikke for at ødelægge noget for dig, men er du klar over at de er 
 >> *fyldt* med hormon de rejer? De opdrættes i havbrug og fodres med 
 >> hormorner, for at blive store..
 >>
 >> Mvh Tommy
 > Hej Tommy!
 >
 > Ja, det er rigtigt, for nogle af dem, er det dambrug.
 > Men ikke alle, så det er dem, der fanges på åbent hav, jeg spørger 
 > om...    Skeln mellem dambrug og havbrug. Hormon i fjord er for dyrt.
 Når gode amerikanske oksebøffer og kyllinger kaldes hormonforbedret, 
 så er det ofte antibiotika der er sat til for at mindske sygdom, og 
 intet tyder på ulempe for mennesker 
            
             |  |  | 
    Ole Larsen (25-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ole Larsen
 | 
 Dato :  25-01-06 07:06
 | 
 |  | 
 
            Bo Warming skrev:
 > Når gode amerikanske oksebøffer og kyllinger kaldes hormonforbedret, så 
 > er det ofte antibiotika der er sat til for at mindske sygdom, og intet 
 > tyder på ulempe for mennesker
 Nå, intet tyder på at anvendelse af antibiotika i fødedyr
 skulle kunne indebære ulempe for mennesker ?
 -- 
 Med venlig hilsen, Ole Larsen.
 New Images And Design 2005-11-17
http://home.tiscali.dk/muggler |  |  | 
     Bo Warming (25-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  25-01-06 08:22
 | 
 |  | "Ole Larsen" <olenospam@nospam.dk> wrote in message
 news:43d71563$0$15790$14726298@news.sunsite.dk...
 > Bo Warming skrev:
 >
 >> Når gode amerikanske oksebøffer og kyllinger kaldes
 >> hormonforbedret, så er det ofte antibiotika der er sat til for at
 >> mindske sygdom, og intet tyder på ulempe for mennesker
 >
 > Nå, intet tyder på at anvendelse af antibiotika i fødedyr
 > skulle kunne indebære ulempe for mennesker ?
 
 DER ER IKKE LIG ELLER DEFORME FORBRUGERE eller deforme børn af
 forbrugere  PÅ BORDET, VEL
 
 Man er en elendig kemiker hvis ikke man kan konstruere
 dommedagsfantasi om al afvigelse fra normen, og med moderne
 analyseinstrumenter kan du jo finde ftalater eller tungmetal osv i alt
 
 Fortæl hvor godt du mener frygten for at hormonbøffer gør dig
 bodybuilded er?
 
 Man skal være en dårlig vittighedstegner for ikke at kunne skabe de
 "beviser" du er hoppet på
 
 
 
 
 |  |  | 
      Simon Madsen (25-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Simon Madsen
 | 
 Dato :  25-01-06 12:27
 | 
 |  | 
 "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
 news:zGFBf.510$q8.410@fe47.usenetserver.com...
 > "Ole Larsen" <olenospam@nospam.dk> wrote in message
 > news:43d71563$0$15790$14726298@news.sunsite.dk...
 >> Bo Warming skrev:
 >>
 >>> Når gode amerikanske oksebøffer og kyllinger kaldes hormonforbedret, så
 >>> er det ofte antibiotika der er sat til for at mindske sygdom, og intet
 >>> tyder på ulempe for mennesker
 >>
 >> Nå, intet tyder på at anvendelse af antibiotika i fødedyr
 >> skulle kunne indebære ulempe for mennesker ?
 >
 > DER ER IKKE LIG ELLER DEFORME FORBRUGERE eller deforme børn af forbrugere
 > PÅ BORDET, VEL
 >
 > Man er en elendig kemiker hvis ikke man kan konstruere dommedagsfantasi om
 > al afvigelse fra normen, og med moderne analyseinstrumenter kan du jo
 > finde ftalater eller tungmetal osv i alt
 >
 > Fortæl hvor godt du mener frygten for at hormonbøffer gør dig bodybuilded
 > er?
 >
 > Man skal være en dårlig vittighedstegner for ikke at kunne skabe de
 > "beviser" du er hoppet på
 
 Jeg synes, at det er en spænnende meningsudveksling.
 Men den fjerner sig mere og mere fra mit spørgsmål...
 Så jeg prøver igen:
 Hej gruppe!
 
 Jeg er igang med at prøvesmage black tiger rejer i olie i  med diverse chili
 og hvidløgs olie, jeg vil bare høre om i har nogle gode opskrifter, der
 løfter rejerne til nye højder...?
 
 Mange tak!
 
 Mvh. Simon
 
 
 
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
       Ukendt (25-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ukendt
 | 
 Dato :  25-01-06 19:13
 | 
 |  | 
 "Simon Madsen" <helenesimon@get2net.dk> skrev i en meddelelse 
 news:OfJBf.403$l73.62@news.get2net.dk...
 > Jeg synes, at det er en spænnende meningsudveksling.
 > Men den fjerner sig mere og mere fra mit spørgsmål...
 > Så jeg prøver igen:
 > Hej gruppe!
 >
 > Jeg er igang med at prøvesmage black tiger rejer i olie i  med diverse 
 > chili
 > og hvidløgs olie, jeg vil bare høre om i har nogle gode opskrifter, der
 > løfter rejerne til nye højder...?
 Ja, undskyld. Det var vist mig der kørte den af sporet.
 Mens jeg endnu turde spise dem, nød jeg at lægge dem i en hvidlægsmarinade i 
 6-8 timer for derefter at grille dem over trækulsgrill. Det smagte så godt 
 at det burde have været indlysende at det var sundhedsskadeligt    Mvh Tommy 
            
             |  |  | 
        Simon Madsen (26-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Simon Madsen
 | 
 Dato :  26-01-06 11:47
 | 
 |  | 
 "TBJ" <bruus [snabela] os.dk> skrev i en meddelelse 
 news:43d7bee2$0$1773$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 >
 > "Simon Madsen" <helenesimon@get2net.dk> skrev i en meddelelse 
 > news:OfJBf.403$l73.62@news.get2net.dk...
 >> Jeg synes, at det er en spænnende meningsudveksling.
 >> Men den fjerner sig mere og mere fra mit spørgsmål...
 >> Så jeg prøver igen:
 >> Hej gruppe!
 >>
 >> Jeg er igang med at prøvesmage black tiger rejer i olie i  med diverse 
 >> chili
 >> og hvidløgs olie, jeg vil bare høre om i har nogle gode opskrifter, der
 >> løfter rejerne til nye højder...?
 >
 > Ja, undskyld. Det var vist mig der kørte den af sporet.
 > Mens jeg endnu turde spise dem, nød jeg at lægge dem i en hvidlægsmarinade 
 > i 6-8 timer for derefter at grille dem over trækulsgrill. Det smagte så 
 > godt at det burde have været indlysende at det var sundhedsskadeligt    > Mvh Tommy
 >LOL
 Mvh.Simon 
            
             |  |  | 
      Ole Larsen (25-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ole Larsen
 | 
 Dato :  25-01-06 16:27
 | 
 |  | 
 
            Bo Warming skrev:
 > "Ole Larsen" <olenospam@nospam.dk> wrote in message 
 > news:43d71563$0$15790$14726298@news.sunsite.dk...
 > 
 >> Bo Warming skrev:
 >>
 >>> Når gode amerikanske oksebøffer og kyllinger kaldes hormonforbedret, 
 >>> så er det ofte antibiotika der er sat til for at mindske sygdom, og 
 >>> intet tyder på ulempe for mennesker
 >>
 >>
 >> Nå, intet tyder på at anvendelse af antibiotika i fødedyr
 >> skulle kunne indebære ulempe for mennesker ?
 > 
 > 
 > DER ER IKKE LIG ELLER DEFORME FORBRUGERE eller deforme børn af 
 > forbrugere  PÅ BORDET, VEL
 > 
 > Man er en elendig kemiker hvis ikke man kan konstruere dommedagsfantasi 
 > om al afvigelse fra normen, og med moderne analyseinstrumenter kan du jo 
 > finde ftalater eller tungmetal osv i alt
 > 
 > Fortæl hvor godt du mener frygten for at hormonbøffer gør dig 
 > bodybuilded er?
 > 
 > Man skal være en dårlig vittighedstegner for ikke at kunne skabe de 
 > "beviser" du er hoppet på
 > 
 Er der intet, der tyder på, at anvendelsen af antibiotika i fødedyr 
 skulle kunne indebære ulemper for mennesker ?
 -- 
 Med venlig hilsen, Ole Larsen.
 New Images And Design 2005-11-17
http://home.tiscali.dk/muggler |  |  | 
     Ukendt (25-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ukendt
 | 
 Dato :  25-01-06 19:10
 | 
 |  | 
 "Ole Larsen" <olenospam@nospam.dk> skrev i en meddelelse
 news:43d71563$0$15790$14726298@news.sunsite.dk...
 > Nå, intet tyder på at anvendelse af antibiotika i fødedyr
 > skulle kunne indebære ulempe for mennesker ?
 
 Det skulle da lige være den detalje at antibiotika tilført vores mad gør
 mennesker resistente overfor samme (altså antibiotika)
 Og væksthormornerne resulterer (jeg ved ikke om det er entydigt påvist, men
 ihvertfald kraftigt mistænkt for) i nedsat fertilitet for voksne og
 under/over udviklede kønsorganner hos nyfødte. Hertil at man mener at de
 mængder hormon vi bliver udsat for er kræftfremkaldende...
 
 Jeg ved godt at det ikke var dig der spurgte...
 
 Mvh Tommy
 
 
 
 
 |  |  | 
      Ole Larsen (25-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ole Larsen
 | 
 Dato :  25-01-06 19:43
 | 
 |  | 
 
            TBJ skrev:
 > "Ole Larsen" <olenospam@nospam.dk> skrev i en meddelelse 
 > news:43d71563$0$15790$14726298@news.sunsite.dk...
 > 
 >>Nå, intet tyder på at anvendelse af antibiotika i fødedyr
 >>skulle kunne indebære ulempe for mennesker ?
 > 
 > 
 > Det skulle da lige være den detalje at antibiotika tilført vores mad gør 
 > mennesker resistente overfor samme (altså antibiotika)
 > Og væksthormornerne resulterer (jeg ved ikke om det er entydigt påvist, men 
 > ihvertfald kraftigt mistænkt for) i nedsat fertilitet for voksne og 
 > under/over udviklede kønsorganner hos nyfødte. Hertil at man mener at de 
 > mængder hormon vi bliver udsat for er kræftfremkaldende...
 > 
 > Jeg ved godt at det ikke var dig der spurgte...
 > 
 > Mvh Tommy 
 > 
 > 
 Ja, jeg skulle lige se, om Hr Warming var mand nok til at erkende en
 svipser. Det er han åbenbart ikke. Måske for meget hormonmad?
 -- 
 Med venlig hilsen, Ole Larsen.
 New Images And Design 2005-11-17
http://home.tiscali.dk/muggler |  |  | 
       Padre (25-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Padre
 | 
 Dato :  25-01-06 21:32
 | 
 |  | > Ja, jeg skulle lige se, om Hr Warming var mand nok til at erkende en
 > svipser. Det er han åbenbart ikke. Måske for meget hormonmad?
 
 Uanset hvad årsagen så er, skal man bestemt ikke forvente at han vil tage
 imod viden. Al tid, som anvendes på at forsøge at lære ham noget, spildes.
 
 --
 padre
 
 
 
 |  |  | 
       Jonas Kofod (25-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jonas Kofod
 | 
 Dato :  25-01-06 21:43
 | 
 |  | Ole Larsen wrote:
 > TBJ skrev:
 >
 >> "Ole Larsen" <olenospam@nospam.dk> skrev i en meddelelse
 >> news:43d71563$0$15790$14726298@news.sunsite.dk...
 >>
 >>> Nå, intet tyder på at anvendelse af antibiotika i fødedyr
 >>> skulle kunne indebære ulempe for mennesker ?
 >>
 >>
 >>
 >> Det skulle da lige være den detalje at antibiotika tilført vores mad
 >> gør mennesker resistente overfor samme (altså antibiotika)
 >> Og væksthormornerne resulterer (jeg ved ikke om det er entydigt
 >> påvist, men ihvertfald kraftigt mistænkt for) i nedsat fertilitet for
 >> voksne og under/over udviklede kønsorganner hos nyfødte. Hertil at man
 >> mener at de mængder hormon vi bliver udsat for er kræftfremkaldende...
 >>
 >> Jeg ved godt at det ikke var dig der spurgte...
 >>
 >> Mvh Tommy
 >>
 >
 > Ja, jeg skulle lige se, om Hr Warming var mand nok til at erkende en
 > svipser. Det er han åbenbart ikke. Måske for meget hormonmad?
 
 Ja eller hvis han kom til at sige at man ikke kan få black tigerrejer
 der ikke indeholder hormoner - det ville Warming måske heller ikke stå ved.
 
 
 |  |  | 
  Kim Schulz (25-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kim Schulz
 | 
 Dato :  25-01-06 16:00
 | 
 |  | On Mon, 23 Jan 2006 22:43:36 +0100
 "Simon Madsen" <helenesimon@get2net.dk> wrote:
 
 > Hej gruppe!
 >
 > Jeg er igang med at prøvesmage black tiger rejer i olie i  med
 > diverse chili og hvidløgs olie, jeg vil bare høre om i har nogle gode
 > opskrifter, der løfter rejerne til nye højder...?
 >
 > Mange tak!
 
 
 Vi kan godt lide at bruge en olie/lime blanding til vores rejer hvis de
 skal spises til f.eks. salat.
 Ellers er jeg personligt helt vil med indbagte rejer hvor de har ligget
 i en hvidløg/chili/olie marinade natten over og så tørres let af inden
 de dyppes i indbagningsdejen.
 
 
 |  |  | 
  Kim Schulz (25-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kim Schulz
 | 
 Dato :  25-01-06 18:47
 | 
 |  | On Wed, 25 Jan 2006 18:25:48 +0100
 "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> wrote:
 
 > Du har altså fået hele laks fra Norge og fundet synlige små levende
 > sager på dem, som ikke var laksen selv?
 
 Jeg hører flere og flere anbefale at man fryser al frisk fisk i mindst
 et par døgn da de indeholder store mængder parasitter (kan ikke huske
 hvilke det er lige pt). Personlig er jeg lidt ligeglad. der er ikke
 rigtigt noget i det som ikke har været der de sidste maaaange år.
 
 
 |  |  | 
  Du er hvad du spiser~ (26-01-2006) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Du er hvad du spiser~
 | 
 Dato :  26-01-06 11:34
 | 
 |  | Hold da helt ferie. Sikken en dialog.
 Jeg synes generelt at de asiatiske rejer er noget neutrale i smagen, så de
 bør anvendes med en god chillibladning, lime og olie, de marineres i et par
 timer. Også lynsteges de. Jeg synes bedst om, hvis den inderste kerne af
 rejen er lidt rå. Det giver fornemmelse af en sprød reje.
 Jeg har meget svært ved at finde vilde Black Tiger. De fleste er opdrættet
 på anlæg i Asien, bla. Bangladesh. Derfor tror jeg også at de importerede
 rejer kan indeholde en mængde stoffer, som er uønskede i fødevarer, bl.a.
 malakitgrønt, pesticider m.m.
 
 Henrik
 
 "Simon Madsen" <helenesimon@get2net.dk> skrev i en meddelelse
 news:a6cBf.136$Ox2.72@news.get2net.dk...
 > Hej gruppe!
 >
 > Jeg er igang med at prøvesmage black tiger rejer i olie i  med diverse
 chili
 > og hvidløgs olie, jeg vil bare høre om i har nogle gode opskrifter, der
 > løfter rejerne til nye højder...?
 >
 > Mange tak!
 >
 > Mvh. Simon
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |