/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Lidt hjælp til en nybegynder i kaffe hjemm~
Fra : zcully


Dato : 23-01-06 18:01

Hej i gruppen

Efter en del cafe besøg er jeg blevet hooked på lidt andet end bare alm.
maskin brygget kaffe.
Så nu har jeg jeg anskaffet mig både en stempelkande og en espresso maskine.
Så søger jeg lidt råd.
Espresso maskinen har jeg brugt et stykke tid både med alm. kaffe og
speceilt espresso kaffe. Det er lækkert.

Men stempelkanden har jeg lige købt. Umiddelbart ser den simpel ud at bruge.
Men søger lidt råd. Hvilket kaffe skal jeg fx. bruge? Kan der anbefales
noget specielt kaffe? Hvor meget kommer man i?. Det skal siges at jeg har
købt den lille kande fra Bodum og jeg bor i Århus (kommer også sommetider
til Odense), hvis der er butikker der kan anbefales her.

På forhånd tak

/Zcully



 
 
Max (23-01-2006)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 23-01-06 20:38

Hej zcully

> bruge. Men søger lidt råd. Hvilket kaffe skal jeg fx. bruge? Kan der
> anbefales noget specielt kaffe? Hvor meget kommer man i?. Det skal

Hvis du køber f.eks. Cafe Noir fra Merrild, ja så køb den udgave
der hedder Bistro, den er formalet specielt til stempelkande.
Hvor meget du skal bruge kan du læse på posen.

http://www.merrild.dk/dk/Retail/MærkerOgProdukter/CafeNoir/

Mvh Max



TK (24-01-2006)
Kommentar
Fra : TK


Dato : 24-01-06 08:45

> Men søger lidt råd. Hvilket kaffe skal jeg fx. bruge? Kan der anbefales
> noget specielt kaffe? Hvor meget kommer man i?. Det skal siges at jeg har
> købt den lille kande fra Bodum og jeg bor i Århus (kommer også sommetider
> til Odense), hvis der er butikker der kan anbefales her.
>
Vigtigst er det vel, at kaffen skal være malet groft. Mht. mængden og typen
er der, så vidt jeg kan se, frit valg - det kommer mest an på din egen smag:
Hvad kan du lide?
vh. TK



-V- (24-01-2006)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 24-01-06 16:00


"TK" <nogen@noget.dk> wrote:
> Vigtigst er det vel, at kaffen skal være malet groft.

Det kommer da så sandelig an på, om det er til stempelkande eller
espressomaskine.






-V-



Monty (25-01-2006)
Kommentar
Fra : Monty


Dato : 25-01-06 20:15

>>
> Vigtigst er det vel, at kaffen skal være malet groft. Mht. mængden og
> typen er der, så vidt jeg kan se, frit valg - det kommer mest an på din
> egen smag: Hvad kan du lide?
> vh. TK

Til Bodumkanden er det vigtigt at kaffen er kværnet lidt grovere end
normalt,
og at det er gjort saa tæt paa brug som muligt ... Hvis du har et lokal
risteri kan
du faa baade nyristet og friskkværnet kaffe ... det gør en forskel.

mvh. René



Ole Christiansen (24-01-2006)
Kommentar
Fra : Ole Christiansen


Dato : 24-01-06 08:50


"zcully" <zcullyremovethis@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:43d50bb4$0$16993$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Hej i gruppen
>
> Efter en del cafe besøg er jeg blevet hooked på lidt andet end bare alm.
> maskin brygget kaffe.
> Så nu har jeg jeg anskaffet mig både en stempelkande og en espresso
> maskine.
> Så søger jeg lidt råd.
> Espresso maskinen har jeg brugt et stykke tid både med alm. kaffe og
> speceilt espresso kaffe. Det er lækkert.
>
> Men stempelkanden har jeg lige købt. Umiddelbart ser den simpel ud at
> bruge. Men søger lidt råd. Hvilket kaffe skal jeg fx. bruge? Kan der
> anbefales noget specielt kaffe? Hvor meget kommer man i?. Det skal siges
> at jeg har købt den lille kande fra Bodum og jeg bor i Århus (kommer også
> sommetider til Odense), hvis der er butikker der kan anbefales her.
>
> På forhånd tak
>
> /Zcully
Køb dig også en kaffekværn og køb hele bønner. F. eks. Peter Larsen
Økologiske
bønner fra Brugsen/Føtex. Hele bønner mister ikke smagen så hurtigt som
formalet
kaffe.

/Ole

>



Tom Jensen (24-01-2006)
Kommentar
Fra : Tom Jensen


Dato : 24-01-06 09:57

Hvis du hælder kogende vand i stempelkanden bliver kaffen bitter. Vent
nogle minutter så vandtemperaturen falder lidt inden du hælder det
på bønnerne så smager det langt bedre IMHO.


jail (24-01-2006)
Kommentar
Fra : jail


Dato : 24-01-06 10:15

>Efter en del cafe besøg er jeg blevet hooked på lidt andet end bare alm.
>maskin brygget kaffe.
>Så nu har jeg jeg anskaffet mig både en stempelkande og en espresso maskine.
>Så søger jeg lidt råd.
>Espresso maskinen har jeg brugt et stykke tid både med alm. kaffe og
>speceilt espresso kaffe. Det er lækkert.
>
>Men stempelkanden har jeg lige købt. Umiddelbart ser den simpel ud at bruge.
>Men søger lidt råd. Hvilket kaffe skal jeg fx. bruge? Kan der anbefales

Du kan starte med at gennemlæse www.coffeegeek.com . Et fantastisk
sted med en MASSE info om kaffe - specielt fokus på espresso, men både
stempel kande og maskin-kaffe berøres.

Her er til en start lidt tricks til at bruge en stempelkande:

http://www.coffeegeek.com/guides/presspot

Efter at have været på vognen et stykke tid kan jeg da kun anbefale at
anskaffe en kaffekværn - det giver altså en bedre smag .. og så
anvende friske bønner m.v. Men læs du lidt på coffeegeek - og bliv
hooked

Fik selv en
http://www.coffeegeek.com/reviews/grinders/solismaestroplus
i julegave - og det er da et hit - den kværner det hele.

Frisk-ristede bønner fåes bl.a. fra www.risteriet.dk - de kan også
hjælpe dig med spørgsmål i butikken.

God fornøjelse.

/Jakob

Anders Truelsen [824~ (24-01-2006)
Kommentar
Fra : Anders Truelsen [824~


Dato : 24-01-06 10:24

zcully wrote:

> Espresso maskinen har jeg brugt et stykke tid både med alm. kaffe og
> speceilt espresso kaffe. Det er lækkert.

Alm kaffe i esprosso maskinen ?
- Yuck! Der skal nogen bønner med noget smag i til, ellers kan det
være lige meget.

> Men stempelkanden har jeg lige købt. Umiddelbart ser den simpel ud at bruge.
> Men søger lidt råd. Hvilket kaffe skal jeg fx. bruge? Kan der anbefales
> noget specielt kaffe?

Altura i Graven har _fantastisk_ kaffe! De importerer og rister selv
bønnerne, De har både alm. og espresso, som hele bønner eller malet.

> Hvor meget kommer man i?.

Start med en måleske (ca. 7g.) pr. kop (125ml) så kan du altid justere
til det passer din smag.

Kanden og filtrer skal være rent! Mange sjusker med rengøringen så der
sidder gammel sur kaffe i filteret og så er det altså ligegyldigt
hvilken kaffe du ellers bruger.

Det samme gælder espressomaskinen, den skal passes.

Vandet skal være mellem 92 og 96 grader, hverken mere eller mindre!

Kaffen skal trække 4 minutter i kanden og herefter drikkes eller hældes
på en ren varm termokande.

> På forhånd tak

Velbekomme

/anders

claus (24-01-2006)
Kommentar
Fra : claus


Dato : 24-01-06 17:28

Jeg er stort set enig i alt, hvad gruppen har givet af svar på dit
spørgsmål. Der ligger en kaffebutik for enden af Lille torv, Hans og Grethe,
som jeg egentlig godt kan anbefale. Jeg har i årevis købt deres egen
"huskaffe" til min Bodum stempelkande. Jeg er enig i, at Altura i Graven har
den bedste kaffe i Århus til Espressomaskinen, da den er friskbrændt to
gange ugentligt. Jeg har nemlig også haft store problemer med at finde et
sted i Århus, hvor man kan købe frisbrændte bønner, som man kan få malet så
de passer til ens egen maskine. Hos Altura passer formalingen nogenlunde til
min maskine (man kan selv vælge formalingsgrad). Selvfølgelig kommer man
ikke uden om, at det bedste er at have sin egen espressokværn, men en god en
af slagsen koster penge.

Claus


"zcully" <zcullyremovethis@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:43d50bb4$0$16993$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Hej i gruppen
>
> Efter en del cafe besøg er jeg blevet hooked på lidt andet end bare alm.
> maskin brygget kaffe.
> Så nu har jeg jeg anskaffet mig både en stempelkande og en espresso
> maskine.
> Så søger jeg lidt råd.
> Espresso maskinen har jeg brugt et stykke tid både med alm. kaffe og
> speceilt espresso kaffe. Det er lækkert.
>
> Men stempelkanden har jeg lige købt. Umiddelbart ser den simpel ud at
> bruge. Men søger lidt råd. Hvilket kaffe skal jeg fx. bruge? Kan der
> anbefales noget specielt kaffe? Hvor meget kommer man i?. Det skal siges
> at jeg har købt den lille kande fra Bodum og jeg bor i Århus (kommer også
> sommetider til Odense), hvis der er butikker der kan anbefales her.
>
> På forhånd tak
>
> /Zcully
>



claus (24-01-2006)
Kommentar
Fra : claus


Dato : 24-01-06 17:28

Jeg er stort set enig i alt, hvad gruppen har givet af svar på dit
spørgsmål. Der ligger en kaffebutik for enden af Lille torv, Hans og Grethe,
som jeg egentlig godt kan anbefale. Jeg har i årevis købt deres egen
"huskaffe" til min Bodum stempelkande. Jeg er enig i, at Altura i Graven har
den bedste kaffe i Århus til Espressomaskinen, da den er friskbrændt to
gange ugentligt. Jeg har nemlig også haft store problemer med at finde et
sted i Århus, hvor man kan købe frisbrændte bønner, som man kan få malet så
de passer til ens egen maskine. Hos Altura passer formalingen nogenlunde til
min maskine (man kan selv vælge formalingsgrad). Selvfølgelig kommer man
ikke uden om, at det bedste er at have sin egen espressokværn, men en god en
af slagsen koster penge.

Claus


"zcully" <zcullyremovethis@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:43d50bb4$0$16993$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Hej i gruppen
>
> Efter en del cafe besøg er jeg blevet hooked på lidt andet end bare alm.
> maskin brygget kaffe.
> Så nu har jeg jeg anskaffet mig både en stempelkande og en espresso
> maskine.
> Så søger jeg lidt råd.
> Espresso maskinen har jeg brugt et stykke tid både med alm. kaffe og
> speceilt espresso kaffe. Det er lækkert.
>
> Men stempelkanden har jeg lige købt. Umiddelbart ser den simpel ud at
> bruge. Men søger lidt råd. Hvilket kaffe skal jeg fx. bruge? Kan der
> anbefales noget specielt kaffe? Hvor meget kommer man i?. Det skal siges
> at jeg har købt den lille kande fra Bodum og jeg bor i Århus (kommer også
> sommetider til Odense), hvis der er butikker der kan anbefales her.
>
> På forhånd tak
>
> /Zcully
>



Erling Hansen (24-01-2006)
Kommentar
Fra : Erling Hansen


Dato : 24-01-06 19:02

claus <clausgibber@kragslunde.dk> wrote:

> Jeg er stort set enig i alt, hvad gruppen har givet af svar på dit
> spørgsmål. Der ligger en kaffebutik for enden af Lille torv, Hans og Grethe,
> som jeg egentlig godt kan anbefale. Jeg har i årevis købt deres egen
> "huskaffe" til min Bodum stempelkande. Jeg er enig i, at Altura i Graven har
> den bedste kaffe i Århus til Espressomaskinen, da den er friskbrændt to
> gange ugentligt. Jeg har nemlig også haft store problemer med at finde et
> sted i Århus, hvor man kan købe frisbrændte bønner, som man kan få malet så
> de passer til ens egen maskine. Hos Altura passer formalingen nogenlunde til
> min maskine (man kan selv vælge formalingsgrad). Selvfølgelig kommer man
> ikke uden om, at det bedste er at have sin egen espressokværn, men en god en
> af slagsen koster penge.

Jeg har en kaffekværn, og det er godt! Så for et par uger siden gav min
ældste datter mig et chock. Der var espressobønner i kaffekværnen, så i
stedet for at tømme kværnen, da hun villle have en kop Bodum-kaffe,
hældte hun lidt bønner på min Magic Bullit med de flade knive - og fa...
om ikke hun fik lavet en god kop kaffe med friskkværnede bønner. Så
hvis du har sådan én, kan du godt klare dig indtil martslønningerne
løber ind og har fyldt jule-hullet.
Mvh
Erling


claus (24-01-2006)
Kommentar
Fra : claus


Dato : 24-01-06 22:52

Hej Erling,

Ok, jeg måtte lige google for at finde ud af, hvad en "Magic Bullit" er for
noget. Jeg har for omkring et år siden købt en espressomaskine, og ifølge
mange af nettets kaffe-guruer kræver ordentlig espresso simpelthen en
ordentlig kværn. Så jeg må klare mig med formalet kaffe indtil. Men det gør
nu heller ikke så meget at det er en dyr sag, fordi en semipro en af slagsen
er vel nærmest uopslidelig til privatbrug, og kan således holde i rigtig
lang tid.

Claus
"Erling Hansen" <email@domain.com> skrev i en meddelelse
news:1h9onan.nmuzqpfvbswaN%email@domain.com...
> claus <clausgibber@kragslunde.dk> wrote:
>
>> Jeg er stort set enig i alt, hvad gruppen har givet af svar på dit
>> spørgsmål. Der ligger en kaffebutik for enden af Lille torv, Hans og
>> Grethe,
>> som jeg egentlig godt kan anbefale. Jeg har i årevis købt deres egen
>> "huskaffe" til min Bodum stempelkande. Jeg er enig i, at Altura i Graven
>> har
>> den bedste kaffe i Århus til Espressomaskinen, da den er friskbrændt to
>> gange ugentligt. Jeg har nemlig også haft store problemer med at finde et
>> sted i Århus, hvor man kan købe frisbrændte bønner, som man kan få malet
>> så
>> de passer til ens egen maskine. Hos Altura passer formalingen nogenlunde
>> til
>> min maskine (man kan selv vælge formalingsgrad). Selvfølgelig kommer man
>> ikke uden om, at det bedste er at have sin egen espressokværn, men en god
>> en
>> af slagsen koster penge.
>
> Jeg har en kaffekværn, og det er godt! Så for et par uger siden gav min
> ældste datter mig et chock. Der var espressobønner i kaffekværnen, så i
> stedet for at tømme kværnen, da hun villle have en kop Bodum-kaffe,
> hældte hun lidt bønner på min Magic Bullit med de flade knive - og fa...
> om ikke hun fik lavet en god kop kaffe med friskkværnede bønner. Så
> hvis du har sådan én, kan du godt klare dig indtil martslønningerne
> løber ind og har fyldt jule-hullet.
> Mvh
> Erling
>



eh (25-01-2006)
Kommentar
Fra : eh


Dato : 25-01-06 05:04

Hej Claus.
Du har ret, en semiprofessionel udgave af kaffekværnen holder længe. Gå
efter én med knive, som selvfølgelig skal vedligeholdes en sjælden gang
imellem. Magic Bullit-kværnet kaffe er kun til stempel-kaffe, den bliver
ikke kværnet fint nok - nærmest bare slået i stykker.
Har nogen af jer forresten prøvet Eva's nye kande 'med overfrakke' ?
Konen gav mig én i julegave. Den brygger en fremragende kop kaffe med meget
lidt besvær og er nem at holde ren - meget nemmere end filteret i Bodum'men

Erling

"claus" <clausgibber@kragslunde.dk> skrev i en meddelelse
news:43d6a16f$0$6849$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Hej Erling,
>
> Ok, jeg måtte lige google for at finde ud af, hvad en "Magic Bullit" er
> for noget. Jeg har for omkring et år siden købt en espressomaskine, og
> ifølge mange af nettets kaffe-guruer kræver ordentlig espresso simpelthen
> en ordentlig kværn. Så jeg må klare mig med formalet kaffe indtil. Men det
> gør nu heller ikke så meget at det er en dyr sag, fordi en semipro en af
> slagsen er vel nærmest uopslidelig til privatbrug, og kan således holde i
> rigtig lang tid.
>
> Claus
> "Erling Hansen" <email@domain.com> skrev i en meddelelse
> news:1h9onan.nmuzqpfvbswaN%email@domain.com...
>> claus <clausgibber@kragslunde.dk> wrote:
>>
>>> Jeg er stort set enig i alt, hvad gruppen har givet af svar på dit
>>> spørgsmål. Der ligger en kaffebutik for enden af Lille torv, Hans og
>>> Grethe,
>>> som jeg egentlig godt kan anbefale. Jeg har i årevis købt deres egen
>>> "huskaffe" til min Bodum stempelkande. Jeg er enig i, at Altura i Graven
>>> har
>>> den bedste kaffe i Århus til Espressomaskinen, da den er friskbrændt to
>>> gange ugentligt. Jeg har nemlig også haft store problemer med at finde
>>> et
>>> sted i Århus, hvor man kan købe frisbrændte bønner, som man kan få malet
>>> så
>>> de passer til ens egen maskine. Hos Altura passer formalingen nogenlunde
>>> til
>>> min maskine (man kan selv vælge formalingsgrad). Selvfølgelig kommer man
>>> ikke uden om, at det bedste er at have sin egen espressokværn, men en
>>> god en
>>> af slagsen koster penge.
>>
>> Jeg har en kaffekværn, og det er godt! Så for et par uger siden gav min
>> ældste datter mig et chock. Der var espressobønner i kaffekværnen, så i
>> stedet for at tømme kværnen, da hun villle have en kop Bodum-kaffe,
>> hældte hun lidt bønner på min Magic Bullit med de flade knive - og fa...
>> om ikke hun fik lavet en god kop kaffe med friskkværnede bønner. Så
>> hvis du har sådan én, kan du godt klare dig indtil martslønningerne
>> løber ind og har fyldt jule-hullet.
>> Mvh
>> Erling
>>
>
>



Niels Jørgen Kruse (25-01-2006)
Kommentar
Fra : Niels Jørgen Kruse


Dato : 25-01-06 13:18

eh <eh-dh@mail.dk> wrote:

> Har nogen af jer forresten prøvet Eva's nye kande 'med overfrakke' ?
> Konen gav mig én i julegave. Den brygger en fremragende kop kaffe med meget
> lidt besvær og er nem at holde ren - meget nemmere end filteret i Bodum'men

Det er da ikke svært at rengøre filteret, når man skiller stemplet ad?
Man skal bare ikke stramme for hårdt når man samler igen, for så
risikerer man at knoppen skrues af istedet næste gang man vil skille ad.

--
Mvh./Regards, Niels Jørgen Kruse, Vanløse, Denmark

Anders Truelsen [824~ (26-01-2006)
Kommentar
Fra : Anders Truelsen [824~


Dato : 26-01-06 20:53

claus wrote:
> .. Jeg er enig i, at Altura i Graven har
> den bedste kaffe i Århus til Espressomaskinen, da den er friskbrændt to
> gange ugentligt.

Deres stempelbønner overgår altså også langt de fleste af H&Gs ditto,
prøv f.eks. Colombia hvis du ikke er bange for en kaffe der virkeligt
smager af noget uden at være sur eller bitter - den eneste rigtigt
interessante bønne hos H&G er imho deres Mokka.


> ... Selvfølgelig kommer man
> ikke uden om, at det bedste er at have sin egen espressokværn ...

Rettelse:
Man kommer ikke uden om at have sin egen kværn, stempelkaffe skal
naturligvis også være friskmalet.

/anders

claus (31-01-2006)
Kommentar
Fra : claus


Dato : 31-01-06 12:48

Anders:

prøv f.eks. Colombia hvis du ikke er bange for en kaffe der virkeligt smager
af noget uden at være sur eller bitter.

Jeg er meget enig. Er PT i gang med at arbejde mig igennem hele Altura's
sortiment, og for tiden er jeg i gang med Colombia'en. Den er rigtig, rigtig
go, og giver virkelig meget crema. Nu mangler jeg blot min espressokværn, så
er det den perfekte bønne at komme i den!

Claus



"Anders Truelsen [8240]" <anders.truelsen@BLAH-BLAHtretommervej.dk> skrev i
en meddelelse news:43d9287b$0$154$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> claus wrote:
>> .. Jeg er enig i, at Altura i Graven har den bedste kaffe i Århus til
>> Espressomaskinen, da den er friskbrændt to gange ugentligt.
>
> Deres stempelbønner overgår altså også langt de fleste af H&Gs ditto, prøv
> f.eks. Colombia hvis du ikke er bange for en kaffe der virkeligt smager af
> noget uden at være sur eller bitter - den eneste rigtigt interessante
> bønne hos H&G er imho deres Mokka.
>
>
>> ... Selvfølgelig kommer man ikke uden om, at det bedste er at have sin
>> egen espressokværn ...
>
> Rettelse:
> Man kommer ikke uden om at have sin egen kværn, stempelkaffe skal
> naturligvis også være friskmalet.
>
> /anders



Anders Truelsen [824~ (31-01-2006)
Kommentar
Fra : Anders Truelsen [824~


Dato : 31-01-06 22:54

claus wrote:

> Jeg er meget enig. Er PT i gang med at arbejde mig igennem hele Altura's
> sortiment, og for tiden er jeg i gang med Colombia'en. Den er rigtig, rigtig
> go, og giver virkelig meget crema. Nu mangler jeg blot min espressokværn, så
> er det den perfekte bønne at komme i den!

Det begynder at bliver lidt indforstået, men jeg fortsætter ufortrødent:
Colombia er da en "stempel-bønne" hvis du skal have spark i
espressokoppen skal du have Nero.

mvh.
anders

claus (01-02-2006)
Kommentar
Fra : claus


Dato : 01-02-06 11:38

Anders:

> Det begynder at bliver lidt indforstået, men jeg fortsætter ufortrødent:
> Colombia er da en "stempel-bønne" hvis du skal have spark i espressokoppen
> skal du have Nero

Helt ok. Jeg fik nu foreslået Colombia'en til espresso, men det er da
muligt, at den reelt er til stempelande etc.Columia'en er klart den, der har
smagt bedst fra min espressomaskine; den har en lækker nøddeagtig smag, og
er efter min mening bestemt mørkbrændt nok til at give en flot kraftig
espressosmag. Jeg vil sige, at jeg synes deres "Dolce" er ret dårlig, som
er en espressoblanding, og som de også bruger som deres egen husbønne til
espresso. Jeg synes den er bitter på den dårlige måde, såvel på min egen
maskine som i deres latte'r. Tak for dialogen; glæder mig til at prøve Nero
ved lejlighed
Claus



"Anders Truelsen [8240]" <anders.truelsen@BLAH-BLAHtretommervej.dk> skrev i
en meddelelse news:43dfdc7c$0$172$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> claus wrote:
>
>> Jeg er meget enig. Er PT i gang med at arbejde mig igennem hele Altura's
>> sortiment, og for tiden er jeg i gang med Colombia'en. Den er rigtig,
>> rigtig go, og giver virkelig meget crema. Nu mangler jeg blot min
>> espressokværn, så er det den perfekte bønne at komme i den!
>
> Det begynder at bliver lidt indforstået, men jeg fortsætter ufortrødent:
> Colombia er da en "stempel-bønne" hvis du skal have spark i espressokoppen
> skal du have Nero.
>
> mvh.
> anders



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408929
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste