/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Et stjerneskud
Fra : Max


Dato : 17-01-06 22:45

Hej

Vi sad lige og talte om stjerneskud ved middagsbordet, og
kom til at tale om hvad der skulle være til sådan et, jeg mener
at der skal være 4 slags fisk, nemlig kogt (dampet) fisk, røget
fisk, stegt fisk og så rejerne. Derudover naturligvis salat, citron,
dressing, kaviar og dild. det hele på ristet brød.

Så er spørgsmålet, hvad forventer i at i får når
i bestiller et stjerneskud ?

Mvh Max




 
 
Kent Oldhøj (17-01-2006)
Kommentar
Fra : Kent Oldhøj


Dato : 17-01-06 23:34

Den Tue, 17 Jan 2006 22:44:41 +0100, skrev Max :

> Så er spørgsmålet, hvad forventer i at i får når
> i bestiller et stjerneskud ?

Stjerneskud er en af de ting jeg helst ikke bestiller(det er så let at
ødelægge) og sjældent gider lave selv.

Men jeg ville forvente der var dampet og stegt rødspætte, røget laks,
rejer og kaviar i en eller anden afskygning, anrettet på ristet brød.

Det hele pyntet med friske hvide slikasparges, tomat og citron og
serveret med en hvid og en rød dressing/sauce til.

--
Kent Oldhøj

Max (17-01-2006)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 17-01-06 23:57

Hej Kent

> Men jeg ville forvente der var dampet og stegt rødspætte, røget laks,
> rejer og kaviar i en eller anden afskygning, anrettet på ristet brød.
>
> Det hele pyntet med friske hvide slikasparges, tomat og citron og
> serveret med en hvid og en rød dressing/sauce til.

Ligner det jeg også ville forvente.

Mvh Max



Max (17-01-2006)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 17-01-06 23:57

Hej Kent

> Men jeg ville forvente der var dampet og stegt rødspætte, røget laks,
> rejer og kaviar i en eller anden afskygning, anrettet på ristet brød.
>
> Det hele pyntet med friske hvide slikasparges, tomat og citron og
> serveret med en hvid og en rød dressing/sauce til.

Ligner det jeg også ville forvente.

Mvh Max



Lapzig (17-01-2006)
Kommentar
Fra : Lapzig


Dato : 17-01-06 23:46

"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote in message
news:43cd63c1$0$84032$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Vi sad lige og talte om stjerneskud ved middagsbordet, og
> kom til at tale om hvad der skulle være til sådan et, jeg mener
> at der skal være 4 slags fisk, nemlig kogt (dampet) fisk, røget
> fisk, stegt fisk og så rejerne. Derudover naturligvis salat, citron,
> dressing, kaviar og dild. det hele på ristet brød.
>
> Så er spørgsmålet, hvad forventer i at i får når
> i bestiller et stjerneskud ?

Jeg vil umiddelbart forvente kogt og stegt rødspætte, rejer, kaviar, salat,
citron, asparges, dild og dressing på letristet brød.
Desværre er det vist normen rundt omkring at servere det med 2 stk.
friturestegte fiskefiletter.




Lapzig (17-01-2006)
Kommentar
Fra : Lapzig


Dato : 17-01-06 23:46

"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote in message
news:43cd63c1$0$84032$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Vi sad lige og talte om stjerneskud ved middagsbordet, og
> kom til at tale om hvad der skulle være til sådan et, jeg mener
> at der skal være 4 slags fisk, nemlig kogt (dampet) fisk, røget
> fisk, stegt fisk og så rejerne. Derudover naturligvis salat, citron,
> dressing, kaviar og dild. det hele på ristet brød.
>
> Så er spørgsmålet, hvad forventer i at i får når
> i bestiller et stjerneskud ?

Jeg vil umiddelbart forvente kogt og stegt rødspætte, rejer, kaviar, salat,
citron, asparges, dild og dressing på letristet brød.
Desværre er det vist normen rundt omkring at servere det med 2 stk.
friturestegte fiskefiletter.




Max (17-01-2006)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 17-01-06 23:57

Hej Lapzig

> Jeg vil umiddelbart forvente kogt og stegt rødspætte, rejer, kaviar,
> salat, citron, asparges, dild og dressing på letristet brød.

Ingen røget fisk ?

> Desværre er det vist normen rundt omkring at servere det med 2 stk.
> friturestegte fiskefiletter.

Ja, rigtige stegte panerede fiskefileer er en sjældenhed.

Mvh Max



Inger Pedersen (18-01-2006)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 18-01-06 02:35


"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse

> Ingen røget fisk ?

Det har jeg aldrig fået, og umiddelbart synes jeg, det lyder som
smagsforvirring; der er efter min mening alt rigeligt i forvejen.

Hilsen Inger



Inger Pedersen (18-01-2006)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 18-01-06 02:35


"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse

> Ingen røget fisk ?

Det har jeg aldrig fået, og umiddelbart synes jeg, det lyder som
smagsforvirring; der er efter min mening alt rigeligt i forvejen.

Hilsen Inger



Mus (18-01-2006)
Kommentar
Fra : Mus


Dato : 18-01-06 09:39


"Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:43cd9b4c$0$15788$14726298@news.sunsite.dk...
>
> "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
>
> > Ingen røget fisk ?
>
> Det har jeg aldrig fået, og umiddelbart synes jeg, det lyder som
> smagsforvirring; der er efter min mening alt rigeligt i forvejen.
>
> Hilsen Inger
>

Det samme her. Kan ikke lige forsetille mig det skulle smage godt sammen.

LN



Kent Oldhøj (18-01-2006)
Kommentar
Fra : Kent Oldhøj


Dato : 18-01-06 12:07

Den Wed, 18 Jan 2006 02:35:11 +0100, skrev Inger Pedersen :

> Det har jeg aldrig fået, og umiddelbart synes jeg, det lyder som
> smagsforvirring; der er efter min mening alt rigeligt i forvejen.

"Stjerneskud" er en fiskesymfoni. Oprindeligt skulle den vist være
anrettet som en slags canapeer med forskellige fisk, men er så endt med
det vi idag kender som et stykke smørrebrød. Selv holder jeg nu fast ved
den oprindelige tanke og deler det ristede brød i fire trekanter og
anretter de 4 slags fisk herpå og bruger lakserogn som en del af pynten.

--
Kent Oldhøj

Kent Oldhøj (18-01-2006)
Kommentar
Fra : Kent Oldhøj


Dato : 18-01-06 12:07

Den Wed, 18 Jan 2006 02:35:11 +0100, skrev Inger Pedersen :

> Det har jeg aldrig fået, og umiddelbart synes jeg, det lyder som
> smagsforvirring; der er efter min mening alt rigeligt i forvejen.

"Stjerneskud" er en fiskesymfoni. Oprindeligt skulle den vist være
anrettet som en slags canapeer med forskellige fisk, men er så endt med
det vi idag kender som et stykke smørrebrød. Selv holder jeg nu fast ved
den oprindelige tanke og deler det ristede brød i fire trekanter og
anretter de 4 slags fisk herpå og bruger lakserogn som en del af pynten.

--
Kent Oldhøj

Kim Schulz (18-01-2006)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 18-01-06 09:07

On Wed, 18 Jan 2006 09:38:59 +0100
"Mus" <Bastian@sol.dk> wrote:

> Det samme her. Kan ikke lige forsetille mig det skulle smage godt
> sammen.

Hvorfor dog ik? det smager faktisk rigtigt godt. Det skal selvfølgelig
være røget laks eller tilsvarende.

Kim Schulz (18-01-2006)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 18-01-06 15:05

On Wed, 18 Jan 2006 15:31:24 +0100
"Mus" <Bastian@sol.dk> wrote:

> smagsforvirring. For kraftigt i smagen til resten af fiskene. Passer
> ikke med den røde dressing etc.

tjaa måske, men hvad så med kaviar+paneret fiskefilet? For mig at se er
det lige så meget smagsforvirring. Forøvrigt er den varmrøgede laks
sjældent så kraftig i smagen at det vil overdøve det andet.

Lars Holst (18-01-2006)
Kommentar
Fra : Lars Holst


Dato : 18-01-06 22:10

"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> said in news:43cd63c1$0$84032
$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk:

> Hej
>
> Vi sad lige og talte om stjerneskud ved middagsbordet, og
> kom til at tale om hvad der skulle være til sådan et, jeg mener
> at der skal være 4 slags fisk, nemlig kogt (dampet) fisk, røget
> fisk, stegt fisk og så rejerne. Derudover naturligvis salat, citron,
> dressing, kaviar og dild. det hele på ristet brød.
>
> Så er spørgsmålet, hvad forventer i at i får når
> i bestiller et stjerneskud ?
>
> Mvh Max
>
>
>

Efter overlevering fra mine forfædre som altid har drevet kroer rundt om i
landet er Stjerneskud et tørristet og et smørristet stykke hvedemelsbrød
evt. pyntet med et salatblad på hver og med en hvidvinsdampet rødspætte på
det tørre brød og en paneret stegt rødspætte på det "våde" brød.
Ovenpå disse fisk pyntes med rejer, hummerhaler, stenbidderrogn (eller
størrogn/beluga hvis du er rig), slikasparges, citronskiver, dild,
fiskemayonnaise.

--
Lars Holst

Lars Holst (18-01-2006)
Kommentar
Fra : Lars Holst


Dato : 18-01-06 22:10

"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> said in news:43cd63c1$0$84032
$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk:

> Hej
>
> Vi sad lige og talte om stjerneskud ved middagsbordet, og
> kom til at tale om hvad der skulle være til sådan et, jeg mener
> at der skal være 4 slags fisk, nemlig kogt (dampet) fisk, røget
> fisk, stegt fisk og så rejerne. Derudover naturligvis salat, citron,
> dressing, kaviar og dild. det hele på ristet brød.
>
> Så er spørgsmålet, hvad forventer i at i får når
> i bestiller et stjerneskud ?
>
> Mvh Max
>
>
>

Efter overlevering fra mine forfædre som altid har drevet kroer rundt om i
landet er Stjerneskud et tørristet og et smørristet stykke hvedemelsbrød
evt. pyntet med et salatblad på hver og med en hvidvinsdampet rødspætte på
det tørre brød og en paneret stegt rødspætte på det "våde" brød.
Ovenpå disse fisk pyntes med rejer, hummerhaler, stenbidderrogn (eller
størrogn/beluga hvis du er rig), slikasparges, citronskiver, dild,
fiskemayonnaise.

--
Lars Holst

Pia Lihme Petersen (20-01-2006)
Kommentar
Fra : Pia Lihme Petersen


Dato : 20-01-06 10:49


Hej

Har siddet og kigget på folks "forhold" til stjerneskud, og undrer mig over,
at ingen har nævnt hollandaise-sovs, som i mit barndomshjem altid har været
en fast bestanddel ? Til gengæld har jeg aldrig hørt om røget fisk .... ? En
paneret, en dampet og så rejer .. og salatblade og kaviar til pynt .. og
altså så hollandaise .. ?

Mvh Pia

--


"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:43cd63c1$0$84032$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej
>
> Vi sad lige og talte om stjerneskud ved middagsbordet, og
> kom til at tale om hvad der skulle være til sådan et, jeg mener
> at der skal være 4 slags fisk, nemlig kogt (dampet) fisk, røget
> fisk, stegt fisk og så rejerne. Derudover naturligvis salat, citron,
> dressing, kaviar og dild. det hele på ristet brød.
>
> Så er spørgsmålet, hvad forventer i at i får når
> i bestiller et stjerneskud ?
>
> Mvh Max
>
>
>



Mus (20-01-2006)
Kommentar
Fra : Mus


Dato : 20-01-06 12:11


"Pia Lihme Petersen" <PiaFJERN@lihme.com> skrev i en meddelelse
news:43d0b1fd$0$2489$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> Hej
>
> Har siddet og kigget på folks "forhold" til stjerneskud, og undrer mig
over,
> at ingen har nævnt hollandaise-sovs, som i mit barndomshjem altid har
været
> en fast bestanddel ? Til gengæld har jeg aldrig hørt om røget fisk .... ?
En
> paneret, en dampet og så rejer .. og salatblade og kaviar til pynt .. og
> altså så hollandaise .. ?
>
> Mvh Pia
>

Hej Pia

Først vil jeg sige at du skal skrive under det du citerer. Det gør det bla.
lettere at læse.

Den med Hollandaise er godt nok også ny for mig. Kan egentlig godt
forestille mig det vil smage godt, men så er det ikke rigtigt stjerneskud
mere synes jeg
Måske noget din mor camouflerede fiskesmagen for jer børn med den sovs he
he. Det var i hvert fald noget min mor kunne have fundet på til os
fiskekræsne børn

LN



karsten (30-01-2006)
Kommentar
Fra : karsten


Dato : 30-01-06 11:48

Her er klassikeren:

Stjerneskud



Ingredienser: 40 stk rødspættefilet'er
Rød dressing:

(20 pers.) 20 skiver franskbrød
300 g Mayonaise

300 g smør
5 dl. Creme fraiche

20 stk salatblade
10 g Paprika, Edelsüss

500 g champignon
2-4 spsk. Tomatkonsentrat

400 g rejer
ca. 1 spsk. citronsaft

175 g asparges
2 spsk. asparges vand


2 fed hvidløg

10 skiver røget laks

100 g sort kaviar
Sauce Hollandaise:

1 stk agurk
10 stk æggeblommer

2 stk citron
1600 g magarine

2 stk tomat
1 dl. eddike og/eller hvidvin

6 stilke frisk dild
1 dl. vand

salt og peber
lidt citronsaft



Til panering: mel, æg og
rasp.

_______________________________________________________________________________

Fremgangsmåde:

1. Den røde dressing røres sammen, først udrøres paprika i asparges vandet,
dernæst røres de

øvrige ingredienser i. Hvidløget hakkes eller presses og tilsættes.
Smages til med salt og peber.

2. Margarinen smeltes til afklaret margarine. Eddike og vand koges igennem i
en stålgryde.

Æggeblommerne tilsættes og der piskes / legere til en creme konsistens
over svag varme evt. i

vandbad. Den nedkølede og afklarede margarine tilsættes lidt efter lidt
under piskning. Saucen

holdes varm over vandbad. Temperaturen må ikke overskride 70C eller 50C
nedad.

3. Fiskefilet'erne renses og halvdelen af disse vendes i mel, æg og rasp.

4. Champignon renses, skæres i skiver og steges på varm pande, krydres med
salt.

5. Franskbrødsskiverne vendes kort på panden i ca. 75 g smeltet smør (evt.
af 2 gange), lægges op

på en frokost tallerken og et salatblad lægges på.

6. Den hvide fiskefilet dampes i vand eller vin. Den panerede steges i
resten af smørret. En af hver

fiskefilet lægges nu på franskbrødet med salatblad.

7. Den hvide maskeres med sauce hollandaise, og den stegte maskeres med rød
dressing.

8. Ovenpå anrettes nu: Champignon, aspargessnitter, rejer og der pyntes af
med: Agurk- og

citronspringer, et kræmmerhus af ½ skive røget laks med kaviar fyldt i.
Til sidst pyntes med en

tomatbåd skåret i vifte og en dusk frisk dild.

"Pia Lihme Petersen" <PiaFJERN@lihme.com> skrev i en meddelelse
news:43d0b1fd$0$2489$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> Hej
>
> Har siddet og kigget på folks "forhold" til stjerneskud, og undrer mig
> over, at ingen har nævnt hollandaise-sovs, som i mit barndomshjem altid
> har været en fast bestanddel ? Til gengæld har jeg aldrig hørt om røget
> fisk .... ? En paneret, en dampet og så rejer .. og salatblade og kaviar
> til pynt .. og altså så hollandaise .. ?
>
> Mvh Pia
>
> --
>
>
> "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
> news:43cd63c1$0$84032$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>> Hej
>>
>> Vi sad lige og talte om stjerneskud ved middagsbordet, og
>> kom til at tale om hvad der skulle være til sådan et, jeg mener
>> at der skal være 4 slags fisk, nemlig kogt (dampet) fisk, røget
>> fisk, stegt fisk og så rejerne. Derudover naturligvis salat, citron,
>> dressing, kaviar og dild. det hele på ristet brød.
>>
>> Så er spørgsmålet, hvad forventer i at i får når
>> i bestiller et stjerneskud ?
>>
>> Mvh Max
>>
>>
>>
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408929
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste