/
Forside
/
Interesser
/
Fritid
/
Madlavning
/
Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn
*
Kodeord
*
Husk mig
Brugerservice
Kom godt i gang
Bliv medlem
Seneste indlæg
Find en bruger
Stil et spørgsmål
Skriv et tip
Fortæl en ven
Pointsystemet
Kontakt Kandu.dk
Emnevisning
Kategorier
Alfabetisk
Karriere
Interesser
Teknologi
Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#
Navn
Point
1
Nordsted1
13396
2
frieda
10657
3
smuller54
10429
4
vagnr
9687
5
pifo
9117
6
piaskov
8417
7
ans
7901
8
mcloud
7316
9
HelleBirg..
6846
10
dova
6027
Okse tykstegsfilet på Weber ???
Fra :
JS
Dato :
30-12-05 13:19
Hejsa
Har købt en Okse tykstegsfilet som skal på weber grillen nytårsaften, men
hvad skal kerne temperaturen være for sådan en for at det er let rosa og hva
skal jeg evt. krydre den med for at den bliver best - har hørt noget om at
smide lidt bacon om den men hvad mener i og som sagt, hvilken temperatur
Godt nytår
Jan
Thomas Hansen (
30-12-2005
)
Kommentar
Fra :
Thomas Hansen
Dato :
30-12-05 16:07
On Fri, 30 Dec 2005 13:19:08 +0100, JS <jan@soerensen.mail.dk> wrote:
> Hejsa
>
> Har købt en Okse tykstegsfilet som skal på weber grillen nytårsaften, men
> hvad skal kerne temperaturen være for sådan en for at det er let rosa og
> hva
> skal jeg evt. krydre den med for at den bliver best - har hørt noget om
> at
> smide lidt bacon om den men hvad mener i og som sagt, hvilken temperatur
>
> Godt nytår
>
> Jan
>
>
Den skal være omkring 65 grader for at være rosa. 60 er meget rød og 72 er
gennemstegt. Så kan du selv se hvor du vil være der imellem.
Hvis du lader stegen hvile inden du skærer den ud skal du huske at den
steger lidt videre. Især hvis du pakker den ind. Det bedste er at servere
den med det samme.
Ift. krydderier så har jeg god erfaring med at stikke hvidløg ind i
stegen. Du tager en spids kniv og laver nogle lommer ind i kødet. Ind i
lommerne stopper du nu halve fed hvidløg. Til sidste gnider du hele stegen
ind i hvidløg, salt og peber. Stegen bliver bedst hvis du krydre den 4-5
timer inden den skal steges. Det vil sikkert også være godt med bacon. Jeg
har god erfaring med at rødvinsmarinere en tyksteg. En dag før (du kan
lige nå det) lægges stegen i den lage af halvt rødvin, halvt kinesisksoya
samt en masse knuste hvidløg. Inden stegen skal steges gnides den inde i
frisk timian, dækkes med bacon og snøres. Det smager formidabelt.
Du skal bare passe på at temperaturen ikke bliver for høj for så brænder
baconen.
/Thomas
--
"jeg blev perfekt da jeg stoppede med at overdrive"
Søg
Alle emner
Interesser
Fritid
Madlavning
Indstillinger
Spørgsmål
Tips
Usenet
Reklame
Statistik
Spørgsmål :
177560
Tips :
31968
Nyheder :
719565
Indlæg :
6408943
Brugere :
218888
Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste
Copyright © 2000-2024 kandu.dk. Alle rettigheder forbeholdes.