Erik wrote:
> Den opskrift på bisque vil jeg gerne have
Her er min - sakset fra et indlæg fra lidt tidligere på året:
Tja, vi kan vel prøve at finde på en (jeg laver som regel altid mad på
slump).
Du finder dig en god, levende hummer og smider den med hovedet først ned
i en kogende lage af vand, salt, lidt hvidvinseddike og nogle kvarte løg
og en håndfuld hele peberkorn og nogle laurbærblade. Den skal koge til
den er "færdig", alt efter størrelse, mon ikke en tyve minutters tid kan
gå an? (Kræet dør med det samme og lider ikke). Når den er kogt, hælder
du lagen gennem en si op i en si eller anden gryde og piller hummeren.
Kødet skærer du i små stykker og lægger til side, mens skallerne og
skroget ristes i suppegryden i lidt olie. Tilsæt 1-2 dl cognac og sluk
for em-hætten. Flambér skallerne til ilden er død og tilsæt så nogle
kvarte løg, et par porrer, et par store gulerødder, alle urter skåret
groft. Dæk med lige dele hvidvin og lage fra hummerkogningen og kog
skidtet godt igennem. Suppen sigtes og hældes tilbage i gryden. Bring
til kogepunktet og sluk for varmen. Tilsæt 4 æggeblommer og op til en
halv liter piskefløde under piskning. Smag til med salt, peber og
cayennepeber og tilsæt hummerkød. Her kan også en stak jomfruhummere
(hele) tilsættes. De pynter så fint også. Varm evt. suppen igennem igen,
men må ikke koge. Servér i en stor, dyb tallerken, gerne med "bjerg" af
jomfruhummere midt i og lidt dild ud over.
Opskriften kan sikkert også realiseres med en kogt, frossen hummer, men
så må man skulle bruge noget fiskefond i stedet for kogelage... Husk at
fiskefond koges kort, da den ellers bliver bitter.
Opskriften skulle snildt række til en 4-6 personer som forret. Beregn
2-3 jomfruhummere pr. snude, det ser pænest ud, hvis der er mange.
Mvh
Kevin Edelvang