/ Forside / Interesser / Fritid / Jagt / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Jagt
#NavnPoint
Øjenvidne.. 26575
betterwis.. 21324
Tonganese.. 21280
Kaptajn-T.. 11178
Provsten1 10595
katekismus 8070
Heidi-Ho 7412
dabj 6124
Sandhedsv.. 5655
10  TheRealDe.. 4815
Dette må sgu' da være gruppen:
Fra : Soren Pedersen


Dato : 17-01-06 15:26

Hvordan gør jeg ? - Hvor lang tid skal den hænge, og er det nødvendigt
at den hænger ? - Og med / uden indvolde ?
Jeg har prøvet at plukke én, men det gider jeg ærligt talt ikke igen.

Jeg har allerede fået den, så det haster lidt med svaret......

Mvh
Søren - Som til alles store overraskelse kan fortælle at han ikke er
jæger :)

 
 
Buhl (17-01-2006)
Kommentar
Fra : Buhl


Dato : 17-01-06 15:51

"Soren Pedersen" <soren@munchweb.dk> wrote in message
news:43ccfe93$0$2401$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Hvordan gør jeg ? - Hvor lang tid skal den hænge, og er det nødvendigt at
> den hænger ? - Og med / uden indvolde ?
> Jeg har prøvet at plukke én, men det gider jeg ærligt talt ikke igen.
>
> Jeg har allerede fået den, så det haster lidt med svaret......
>
> Mvh
> Søren - Som til alles store overraskelse kan fortælle at han ikke er jæger
> :)

Jeg gør sådan:

I dette vejr med temperaturer lige over 0 vil jeg hænge den i 4-5 dage,
nogle vil sikkert lade den hænge længere, men det bryder jeg mig ikke rigtig
om. Indvoldene tager du ud EFTER du har fålet fyren. Jeg plejer at lægge et
forsigtigt snit på brystet - pluk evt. området på brystet frit først, så er
det lettere at se og komme til - skil med to fingre fra den ene hånd
skindet, medens du snitter forsigtigt med den anden - når du har en revne på
ca. 10 cm kan du stikke grabberne ind og så arbejder du stille og roligt
overfrakken af kalorius. Det siger sig selv, at hovedet skal skæres af,
ligesom jeg plejer at skære løbene af lige over "knæet" - halen kan også
være et problem - tag kniven til hjælp hvis det driller - hiv evt.
halefjerene ud først...

Vingerne er heller ikke meget værd at æde, her kan du bruge kniven igen,
evt. en fjerkræsaks/grensaks.

Jeg går ud fra at du har prøvet at tage indvoldene ud før på sådan en fyr -
ellers må du sige til, så kan du få en opskrift på det også.

mvh.
Hans Houmøller



Soren Pedersen (17-01-2006)
Kommentar
Fra : Soren Pedersen


Dato : 17-01-06 18:31


>
> Jeg går ud fra at du har prøvet at tage indvoldene ud før på sådan en fyr -
> ellers må du sige til, så kan du få en opskrift på det også.
>
> mvh.
> Hans Houmøller
>
>

Jo, det har jeg da....Men har da ikke nogen opskrift ?? (piller dem bare
ud, og skyller grudigt). Så jeg vil da gerne have din opskrift.

Mvh
Søren

Kito (18-01-2006)
Kommentar
Fra : Kito


Dato : 18-01-06 07:40


"Soren Pedersen" <soren@munchweb.dk> skrev i en meddelelse
news:43ccfe93$0$2401$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Hvordan gør jeg ? - Hvor lang tid skal den hænge, og er det nødvendigt at
> den hænger ? - Og med / uden indvolde ?
> Jeg har prøvet at plukke én, men det gider jeg ærligt talt ikke igen.
>
> Jeg har allerede fået den, så det haster lidt med svaret......
>
> Mvh
> Søren - Som til alles store overraskelse kan fortælle at han ikke er jæger
> :)



Nu er fasaner som regel noget man flår, og det tager ca. 30 sekunder at gøre
det når man har prøvet før.
Vildt skal hænge i ca 42 graddage og det vil sige når dagen gennemsnits
temperatur er udregnet dividerer du tallene op i 42. altså hvis temperaturen
er ca 10 grader skal den hænge i 4 dage et sted, uden for solens rækkevidde.
Men jeg ville nok ikke lade den hænge ude en dag med 42 grader da der er
meget utøj, fluer til stede på denne årstid. jeg vil nok heller ikke lade
den hænge i 42 dage med 1 grad. Kød mørnes også i fryseren, men det tager
bare meget længere tid.

vh
Poul



Buhl (18-01-2006)
Kommentar
Fra : Buhl


Dato : 18-01-06 13:07

"Kito" <FUCK*SPAM!@get2net.dk> wrote in message
news:43cde2c2$0$1756$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Nu er fasaner som regel noget man flår, og det tager ca. 30 sekunder at
> gøre det når man har prøvet før.

Fasaner er ganske rigtigt meget lettere at flå end at plukke, men som så
meget andet her i verden er den letteste løsning ikke altid den bedste - går
man efter smagen, er der efter min mening ingen vej uden om plukningen.
Dette bliver dog lettere hvis man bruger kogende vand inden plukningen.
Omvendt plukker jeg aldrig hvis jeg har mere end 2-3 fasaner, dertil rækker
min tid (og temperament) ikke

> Vildt skal hænge i ca 42 graddage og det vil sige når dagen gennemsnits
> temperatur er udregnet dividerer du tallene op i 42. altså hvis
> temperaturen er ca 10 grader skal den hænge i 4 dage et sted, uden for
> solens rækkevidde.
> Men jeg ville nok ikke lade den hænge ude en dag med 42 grader da der er
> meget utøj, fluer til stede på denne årstid. jeg vil nok heller ikke lade
> den hænge i 42 dage med 1 grad. Kød mørnes også i fryseren, men det tager
> bare meget længere tid.

Mørning, eller autolyse som det hedder, er en nedbrydning af kødets
proteiner der foretages af kødets naturlige protiner. Omvendt findes der
uværgeligt baktusser på vildtkød, hvorfor det handler om at mørne kødet ved
en temperatur hvor autolysen trives, og bakterierne ikke trives - det
betyder helst under 10 grader - omvendt går autolysen meget langsomt når man
nærmer sig 0 grader, og ved nogle få minusgrader står den næsten stille -
ved minus 18 grader sker der absolut ingen mørning af kødet.

mvh.
Hans Houmøller



Soren Pedersen (18-01-2006)
Kommentar
Fra : Soren Pedersen


Dato : 18-01-06 09:08

Soren Pedersen wrote:
> Hvordan gør jeg ? - Hvor lang tid skal den hænge, og er det nødvendigt
> at den hænger ? - Og med / uden indvolde ?
> Jeg har prøvet at plukke én, men det gider jeg ærligt talt ikke igen.
>
> Jeg har allerede fået den, så det haster lidt med svaret......
>
> Mvh
> Søren - Som til alles store overraskelse kan fortælle at han ikke er
> jæger :)
Tak for jeres indsats - Bæstet er flået, renset og i fryseren....Det tog
ca 1/10 af den tid det tager at plukke den, og med det i mente tror jeg
at jeg klarer mig uden skind ;)

Mvh
Søren

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste