/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Den bedste fond?
Fra : Mette Svangren Gutte~


Dato : 23-12-05 16:27

Vi skal i morgen nyde et par langtidsstegte gæs - men fonden har jeg aldrig
rigtig fået taget på. Hvordan laver I den ultimative fond på sådan en gang
fjerkræ?

MVH og god jul
Mette



 
 
Thomas Peter Bitsch (23-12-2005)
Kommentar
Fra : Thomas Peter Bitsch


Dato : 23-12-05 16:44

Mette Svangren Guttesen <svangut@hotmail.com> skrev:
>Vi skal i morgen nyde et par
>langtidsstegte gæs - men fonden har jeg aldrig
>rigtig fået taget på. Hvordan laver I
>den ultimative fond på sådan en gang
>fjerkræ?
>
>MVH og god jul
>Mette
Du er for sent ude, hvis du vil lave en rigtig fond. Men hvis du
mener til sauce, så hæld stegefedtet fra, og brug dette til
saucen, det må være det nærmeste du kommer en fond inden jul.
Vits Breaks


Mette Svangren Gutte~ (23-12-2005)
Kommentar
Fra : Mette Svangren Gutte~


Dato : 23-12-05 17:43


"Thomas Peter Bitsch (slet ZW7C5)" <vitsbreaks@ZW7C5sol.dk> skrev i en
meddelelse news:11353528570.270663709733657@dtext.news.tele.dk...

.. Men hvis du
> mener til sauce, så hæld stegefedtet fra, og brug dette til
> saucen, det må være det nærmeste du kommer en fond inden jul.

Det er jo bare fedt...jeg havde nu tænkt mig at riste urter, indmad og
vingespidser af og derpå lade det koge et pænt stykke tid. Hvorfor skulle
jeg ikke kunne nå det?
Jeg tænker såmænd om nogen har et eller andet fif, der giver fonden det der
ekstra...

MVH Mette



Mette Svangren Gutte~ (23-12-2005)
Kommentar
Fra : Mette Svangren Gutte~


Dato : 23-12-05 17:46


"Mette Svangren Guttesen" <svangut@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:43ac290d$0$12399$d40e179e@nntp02.dk.telia.net...
> Det er jo bare fedt...jeg havde nu tænkt mig at riste urter, indmad og
> vingespidser af og derpå lade det koge et pænt stykke tid. Hvorfor skulle
> jeg ikke kunne nå det?

Uddybbende: altså jeg er jo godt klar over, at jeg ikke kan lave fond på et
skrog nu...men at stegefedtet skulle være det tætteste, tror jeg nu ikke på.

MVH Mette



Thomas Peter Bitsch (23-12-2005)
Kommentar
Fra : Thomas Peter Bitsch


Dato : 23-12-05 18:10

Mette Svangren Guttesen <svangut@hotmail.com> skrev:
>
>"Mette Svangren Guttesen"
><svangut@hotmail.com> skrev i en meddelelse
>news:43ac290d$0$12399$d40e179e@nntp02
>.dk.telia.net...
>> Det er jo bare fedt...jeg havde nu
>>tænkt mig at riste urter, indmad og
>> vingespidser af og derpå lade det
>>koge et pænt stykke tid. Hvorfor skulle
>> jeg ikke kunne nå det?
>
>Uddybbende: altså jeg er jo godt klar
>over, at jeg ikke kan lave fond på et
>skrog nu...men at stegefedtet skulle
>være det tætteste, tror jeg nu ikke på.
>
>MVH Mette

Du er selv inde på det, så skynd dig at koge vinger, kråse med
dejlige friskskrællede grøntsager. Kog til du har en fond, dvs
sige til det er reduceret væsentlig, og det kan gøres i løbet af
ca. 24 timer. Fedtet alene skal jo ikke gøre det, du kan
tilsætte kartoffelvand, og så smage til med salt og peber og
bagefter jævne saucen, men en "rigtig fond kan ikke nåes på - nu-
23 timer.
Men ok, jeg venter også på et brugbar alternativ (bouillon eller
flydende fond?)
Vits Breaks


Margrete Johansen (23-12-2005)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 23-12-05 22:11


"Thomas Peter Bitsch (slet T1HQP)" <vitsbreaks@T1HQPsol.dk> wrote in
message
news:11353580360.172977385647837@dtext.news.tele.dk...
> Mette Svangren Guttesen <svangut@hotmail.com> skrev:
>>
>>"Mette Svangren Guttesen"
>><svangut@hotmail.com> skrev i en meddelelse
>>news:43ac290d$0$12399$d40e179e@nntp02
>>.dk.telia.net...
>>> Det er jo bare fedt...jeg havde nu
>>>tænkt mig at riste urter, indmad og
>>> vingespidser af og derpå lade det
>>>koge et pænt stykke tid. Hvorfor skulle
>>> jeg ikke kunne nå det?

Du kommer jo vand i bunden af bradepanden - der har du din "fond" - du
skal
selvfølgelig skumme fedtet fra og så kan du komme langt med at koge alle
de
der ting i en gryde ved siden af og lade det koge godt ind, når du så
blander det sammen med skyen fra bradepanden, så får du den gode sovs.
Urter? Jeg koger altså ikke urter med, det skal jo smage af kræ, salt og
peber.

Margrete


----------------------------------------
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 879 spam-mails.
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent gratis SPAMfighter her: www.spamfighter.dk



Tina (23-12-2005)
Kommentar
Fra : Tina


Dato : 23-12-05 23:06


"> Du kommer jo vand i bunden af bradepanden - der har du din "fond" - du
> skal
> selvfølgelig skumme fedtet fra og så kan du komme langt med at koge alle
> de
> der ting i en gryde ved siden af og lade det koge godt ind, når du så
> blander det sammen med skyen fra bradepanden, så får du den gode sovs.


Sådan plejer jeg osse at gøre, men idag er det gået helt i "and". Jeg har
langtidsstegt to ænder og da jeg hældte væden fra bradepanden, er det meget
mørkt - næsten sort ! Og nu ved jeg bare ikke, hva jeg skal gøre for at lave
en perfekt andesovs



Margrete Johansen (24-12-2005)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 24-12-05 00:50


"Tina" <Tina-news@ofir.dk> wrote in message
news:Jx_qf.2118$0N3.721@news.get2net.dk...
>
> "> Du kommer jo vand i bunden af bradepanden - der har du din "fond" -
du
>> skal
>> selvfølgelig skumme fedtet fra og så kan du komme langt med at koge
alle
>> de
>> der ting i en gryde ved siden af og lade det koge godt ind, når du så
>> blander det sammen med skyen fra bradepanden, så får du den gode sovs.
>
>
> Sådan plejer jeg osse at gøre, men idag er det gået helt i "and". Jeg
har
> langtidsstegt to ænder og da jeg hældte væden fra bradepanden, er det
> meget mørkt - næsten sort ! Og nu ved jeg bare ikke, hva jeg skal gøre
for
> at lave en perfekt andesovs

Du må endelig ikke kassere det der sorte.... prøv at gi' det lidt vand og
kog bradepanden af, se så om der ikke skulle gemme sig lidt andesmag i
det,
så skal det nok gå altsammen. Og du har jo det du har kogt i gryden, ik'?

Margrete


----------------------------------------
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 879 spam-mails.
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent gratis SPAMfighter her: www.spamfighter.dk



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408929
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste