/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Fattigrøvs-luksusgastronomi
Fra : Bo Warming


Dato : 23-12-05 01:40

Når man falder over noget nyt der matcher på en interessant måde, bør
det forskes i.

Jeg ryddede op i krydderierne og fandt en stenhård pose puddersukker
og lagde indholdet i lige dele vand i mikrobølgeovnen og overgår nu
Rose alkoholfri coctailstilsætninger - der smager bare nostalgisk af
barndommens havregrynsmusli, det opløste brune puddersukker, hvis fine
rørmelassesmag trænger gennem billig hvidvin, vodka og gin, mm
Brun rom er dyrere end vodka-puddersukker-mix og ikke bedre

Smirnov vodka med smag af grønne æbler skal der kun en dråbe af i
danskvand for at det er bedre end tonic.

Tortilla-wraps kan rulles til kræmmerhus og lægges i fryser og bruges
til at have fx skinketerninger (eller rester) og måltidet er færdigt -
både kulhydrat-base og protein-luksus. Og nemt at spise hhv "drikke"
af i mørket foran TV
Istf at lægge i fryser, kan man forme wrapen om et konisk glas og
sætte en elastik om og lade lufttørre. Spiselige kop er inspireret af
afghanernes nan der bruges som både tallerken og serviet samt base til
snavet kylling/kebab.

Blander man interessant fyld i wrap og det skal gå hurtigt og være
billigt så er majonæse og kartoffel-MOS-pulver fremragende komponenter

Billig rødvin kan shines op med alskens orangelikører - en hurtig
luksus sangria (her spares ikke penge, kun tid)
Snerper den billige papvin sammen eller er for karakterløs kan
gløggkrydderierne bruges uden besvær med varme, sukker, mandler,
rosiner (altså kanel, nelliker, ingefær, kardemomme og ander der ikke
er af skærmplantefamilien)

John Cleese påstår at (tests viser at) folk oftest ikke kan skelne rød
og hvid vin hvis de smager uden at se. Det gælder selvfølgelig især
når sjove tilsætninger forandrer den ædle drues karakter (gu er den ej
ædel, alle andre frugter har mere spændende smagskvaliteter end
vindruerne , bl.a. de tropiske der i stigende grad optræder i
cocktail-produkter
Den er som sukkerroe og sukkerrør en billig vel til letgærede sager,
men idag hvor lige så god sprut fås af spildolie via cracking, er
nostalgi om vin helt til grin (og Brixtofte må have fået penge af
franske branchefolk for at opreklamere deres dødssejlers Kejserens Ny
Klær)

Men jeg har lige købt Dry Sack sherry, der er så tør at udannede syns
den snerper - den havde de i toldfri FN-butikker i Afghanistan, og den
købtes meget af britiske snobber.
Og er man pludselig i humør til den dyre, ædle Bristol Cream Sherry og
isterninger er ved h ånden, så gør det til børnedrik/sødtanddrik med
et drys puddersukker!



 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177501
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408527
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste