Den Mon, 19 Dec 2005 14:31:50 +0100, skrev Mikkel J. Clausen :
> For et par år siden fik jeg en lækker Gløgg is på en restaurant i forb. m
> firmajulefrokost.
Jeg ved godt det er sent nu, men så er du ihvertfald i god tid til næste
jul!
Jeg fandt en opskrift på Gløgg Sorbet, som nok ikke er det du søger, men
måske kan den bruges alligevel:
Til 2,5 liter sorbet bruges:
1 fl. rødvin
450 g sukker
4,5 dl vand
2 store appelsiner
4 små citroner
8 nelliker
1/2 tsk. kanel
1/4 tsk. muskat
1/4 dl portvin
4 æggehvider
Lav en sirup ved at lade sukker og vand simre i en pande i 15 minutter.
Afkøl i køleskab.
Skræl skallen af 1 appelsin og 2 citroner med en kartoffelskræller og
snit dem hårfint i strimler. Del evt. på langs. Pres saften af alle
citrusfrugterne. Opvarm vinen, krydderierne, juicerne og citrus
skallerne og lad det hele simre 5 minutter. Lad det afkøle. Når det er
afkølet tilsættes portvinen og sirup og det hele trækker i køleskabet
nogle timer, gerne natten over.
Hæld massen i en passende beholder og sæt den i fryseren. Rør jævnligt i
massen til den bliver grødet og tyk. Pisk nu æggehviderne næsten helt
stive, og vend dem forsigtigt i ismassen. Sæt sorbeten i fryseren og rør
i den med 1 times mellemrum indtil konsistensen er "sorbet".
Denne sorbet kan serveres direkte fra fryseren, fordi den indeholder
alkohol og derfor har en dejlig blød konsistens.
--
Kent Oldhøj