|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | lækker sirupskage Fra : JytteJ
 | 
 Dato :  04-12-05 13:16
 | 
 |  | Er der nogle som har en spændende opskrift på Sirupskage ? (har personligt
 hjembragt canadisk maple syrup).
 
 JytteJ
 
 
 
 
 |  |  | 
  Klaus Alexander Seis~ (04-12-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  04-12-05 13:26
 | 
 |  | 
 
            Jytte J skrev:
 > Er der nogle som har en spændende opskrift på Sirupskage ? 
 > (har personligt hjembragt canadisk maple syrup).
 Er det ikke næsten synd at bruge ahornsirup til at bage med?  Jeg har 
 ganske vist aldrig prøvet at bage med ahornsirup, men jeg lavede engang 
 flødekarameller med ahornsirup i stedet for alm. sirup, og man kunne 
 slet ikke smage forskel - men det blev nogle dyre karameller.
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
 Copenhagen, Denmark
http://seistrup.dk/ |  |  | 
  JytteJ (04-12-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : JytteJ
 | 
 Dato :  04-12-05 17:10
 | 
 |  | 
 "Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev i en meddelelse
 news:4392e042-b2b9846b-69a6-4d18-a396-097b924094a9@news.szn.dk...
 > Jytte J skrev:
 >
 >> Er der nogle som har en spændende opskrift på Sirupskage ?
 >> (har personligt hjembragt canadisk maple syrup).
 >
 > Er det ikke næsten synd at bruge ahornsirup til at bage med?  Jeg har
 > ganske vist aldrig prøvet at bage med ahornsirup, men jeg lavede engang
 > flødekarameller med ahornsirup i stedet for alm. sirup, og man kunne
 > slet ikke smage forskel - men det blev nogle dyre karameller.
 >
 > Mvh,
 Øh, hvad kan man eller bruge det til ?  Har aldrig haft sirup i min
 husholdning før. Men så vidt jeg husker kostede den ikke en formue, er
 købt
 i Wall Mart i en mindre canadisk by.
 JytteJ
 >
 > --
 > Klaus Alexander Seistrup
 > Copenhagen, Denmark
 > http://seistrup.dk/ |  |  | 
   Kasper Malmberg (04-12-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kasper Malmberg
 | 
 Dato :  04-12-05 17:14
 | 
 |  | 
 
            JytteJ wrote:
 > Øh, hvad kan man eller bruge det til ? 
 Pandekager ! hvad eller    MVh
 Kasper Malmberg
            
             |  |  | 
   Klaus Alexander Seis~ (04-12-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  04-12-05 17:25
 | 
 |  | 
 
            Jytte J skrev:
 > Øh, hvad kan man eller bruge det til ?
 Som Kasper og Kim skriver: på pandekager.
 > Har aldrig haft sirup i min husholdning før. Men så vidt jeg 
 > husker kostede den ikke en formue, er købt i Wall Mart i en 
 > mindre canadisk by.
 Herhjemme er der en væsentlig forskel på prisen af sirup og ahornsirup, 
 men måske forskellen er mindre i Canada.  Hvis der ikke er tale om en 
 formue, kunne du selvfølgelig passende bage en kage og fortælle os om 
 ahornsmagen osse er i den færdige kage, men flødekarameller behøver du 
 ikke at bruge krudt på.
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
 Copenhagen, Denmark
http://seistrup.dk/ |  |  | 
   Margrete Johansen (04-12-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Margrete Johansen
 | 
 Dato :  04-12-05 19:44
 | 
 |  | 
 > Øh, hvad kan man eller bruge det til ?  Har aldrig haft sirup i min
 > husholdning før.
 
 Tyk græsk yoghurt med ahornsirup.
 I stedet for sukker på dine jordbær, når den tid kommer igen.
 Sød din thai (sælges næsten som julethe) og giv den noget varm mælk også.
 I stedet for sukker i kaffen.
 Til søde salatdressinger - sammen med god balsamico og gule sennepskorn, for
 eksempel.
 
 I det hele taget er smagen så raffineret at du kan bruge den alle de steder
 hvor du ellers ville bruge sukker som drys eller pynt. Hvis du kan smage
 forskel i en kage, så fortæl fortæl....
 
 Margrete
 
 
 
 
 |  |  | 
   Peter Westh (04-12-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter Westh
 | 
 Dato :  04-12-05 20:24
 | 
 |  | 
 
            "JytteJ" <missmerkur@esenet.dk> skrev i en meddelelse 
 news:439314e8$0$168$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 > Øh, hvad kan man eller bruge det til ?  Har aldrig haft sirup i min
 > husholdning før. Men så vidt jeg husker kostede den ikke en formue, er
 > købt
 > i Wall Mart i en mindre canadisk by.
 Hvis det ikke kostede en formue vil jeg næsten tro, at det ikke er ægte 
 ahornsirup, men almindelig sirup med ahornaroma. Den ægte vare er ikke 
 billig, heller ikke i Canada, og hylderne bugner med efterligninger.
 Det skal nu ikke afholde dig fra at bruge den til pandekager /æbleskiver. 
 Eller hæld den over god vanillieis og drys med hakkede valnødder eller 
 pecannødder - uhm!
 MVH
 Peter
 PS: Du kan også se på http://www.ontariomaplesyrup.com/book3.html |  |  | 
    JytteJ (04-12-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : JytteJ
 | 
 Dato :  04-12-05 20:59
 | 
 |  | 
 "Peter Westh" <pwesth@fjern.hum.ku.dk> skrev i en meddelelse
 news:43934236$0$67261$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
 > "JytteJ" <missmerkur@esenet.dk> skrev i en meddelelse
 > news:439314e8$0$168$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 >> Øh, hvad kan man eller bruge det til ?  Har aldrig haft sirup i min
 >> husholdning før. Men så vidt jeg husker kostede den ikke en formue, er
 >> købt
 >> i Wall Mart i en mindre canadisk by.
 >
 > Hvis det ikke kostede en formue vil jeg næsten tro, at det ikke er ægte
 > ahornsirup, men almindelig sirup med ahornaroma. Den ægte vare er ikke
 > billig, heller ikke i Canada, og hylderne bugner med efterligninger.
 Nå da. Der står på flasken 100% pure, og bagpå flasken er der et segl d'
 érable  som skulle betyde A sign of quality. Jeg hader at købe
 efterligninger.
 Men ellers tusind tak for gode forslag. Den der med pandekager havde jeg
 ikke tænkt på.
 VH.
 JytteJ
 > Det skal nu ikke afholde dig fra at bruge den til pandekager
 /æbleskiver.
 > Eller hæld den over god vanillieis og drys med hakkede valnødder eller
 > pecannødder - uhm!
 >
 > MVH
 >
 > Peter
 >
 > PS: Du kan også se på http://www.ontariomaplesyrup.com/book3.html >
 >
            
             |  |  | 
     Peter Westh (04-12-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter Westh
 | 
 Dato :  04-12-05 21:19
 | 
 |  | "JytteJ" <missmerkur@esenet.dk> skrev i en meddelelse
 news:43934a98$0$182$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 > Nå da. Der står på flasken 100% pure, og bagpå flasken er der et segl d'
 > érable  som skulle betyde A sign of quality. Jeg hader at købe
 > efterligninger.
 
 Den er givetvis ægte.
 
 /P
 
 
 
 
 
 |  |  | 
   Ukendt (04-12-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ukendt
 | 
 Dato :  04-12-05 22:00
 | 
 |  | 
 
            ....
 > Øh, hvad kan man eller bruge det til ?
 Et stykke brød/ en god kiks med en god blåskimmelost, så komemr du en lidt
 sirup og lidt hakket hasselnød over
 Louise
 ----------------------------------------
 Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
 Den har indtil videre sparet mig for at få 43 spam-mails.
 Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
 Hent gratis SPAMfighter her: www.spamfighter.dk |  |  | 
    JytteJ (04-12-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : JytteJ
 | 
 Dato :  04-12-05 22:12
 | 
 |  | 
 "Louise" <louise.krarupSNABELAprivat.dk> skrev i en meddelelse
 news:439358b6$0$38681$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 > ...
 >> Øh, hvad kan man eller bruge det til ?
 >
 > Et stykke brød/ en god kiks med en god blåskimmelost, så komemr du en
 lidt
 > sirup og lidt hakket hasselnød over
 >
 > Louise
 uuummmn , jeg skulle have købt 4 flasker.
 Jyttej
 >
 >
 > ----------------------------------------
 > Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
 > Den har indtil videre sparet mig for at få 43 spam-mails.
 > Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
 > Hent gratis SPAMfighter her: www.spamfighter.dk >
 >
            
             |  |  | 
  Kim Schulz (04-12-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kim Schulz
 | 
 Dato :  04-12-05 17:13
 | 
 |  | On Sun, 4 Dec 2005 17:10:20 +0100
 "JytteJ" <missmerkur@esenet.dk> wrote:
 
 > Øh, hvad kan man eller bruge det til ?  Har aldrig haft sirup i min
 > husholdning før. Men så vidt jeg husker kostede den ikke en formue, er
 > købt
 > i Wall Mart i en mindre canadisk by.
 
 På pandekager....mums.
 
 
 |  |  | 
  Ove (04-12-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ove
 | 
 Dato :  04-12-05 22:57
 | 
 |  | JytteJ wrote:
 
 > Er der nogle som har en spændende opskrift på Sirupskage ? (har personligt
 > hjembragt canadisk maple syrup).
 >
 > JytteJ
 
 Her er en opskrift på sirupskage som jeg bager hver jul, men om den bliver
 bedre af ahornsirup ved jeg ikke.
 
 2,5 dl. mørk sirup
 250 g. sukker
 100 g. smør
 4 dl. kernemælk
 750 g. mel
 2 tsk. natron
 2 tsk. stødt kanel
 2 tsk. stødt ingefær
 1 tsk. stødt nellike
 
 Sirup, sukker og smør smeltes i en gryde og afkøles.
 Mel, natron og krydderier blandes grundigt med melet.
 Kernemælk og sirupsmassen røres i.
 Kommes i en bradepande på ca. 3 l.
 Bages 1 1/4 time ved 150 C.
 Kan eventuelt glaseres.
 Skal helst først spises efter et par dage.
 Efter hvad jeg har hørt skulde den kunne holde sig i månedsvis, jeg har dog
 aldrig prøvet.
 
 Ove
 
 
 
 |  |  | 
 |  |