|
| Amerikansk majsbrød Fra : Jette |
Dato : 27-11-05 19:10 |
|
Hej Gruppe
Jeg har i USA smagt deres herlige majsbrød (bruges bl.a. som tilbehør til
mange måltider)
Er der nogle her i gruppen der ligger inde med en gennemprøvet opskrift?
På forhånd tak.
Med venlig hilsen
Jette
| |
Peter Westh (27-11-2005)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 27-11-05 19:29 |
|
"Jette" <frkmusika(fjernes)@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4389f66e$0$196$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej Gruppe
>
> Jeg har i USA smagt deres herlige majsbrød (bruges bl.a. som tilbehør til
> mange måltider)
>
> Er der nogle her i gruppen der ligger inde med en gennemprøvet opskrift?
Denne her er god, omend det ikke den sundest tænkelige opskrift. Den er fra
"Larousse Gastronomique" af Prosper Montagné.
500 gram gult majsmel
200 gram hvedemel
20 gram (4 tsk) sukker
20 gram (1 2/3 spsk) bagepulver
10 gram (1 1/2 tsk) salt
100 gram smør
Det hele nuldres sammen i en skål.
4 æggeblommer
1/2 liter mælk
1 dl fløde (Montagné foreskriver dobbeltfløde)
Røres sammen og blandes i under så lidt omrøring som muligt.
4 æggehvider piskes stive og vendes i.
Dejen hældes i smurte muffinsforme, der højest må fyldes 3/4.
Bages 25-30 min ved god varme (200C).
Spises varme.
Brødet kan bages i alm brødform eller en lille bradepande, det skal bare
ikke være for højt.
Som jeg husker det kan man godt erstatte fløden med mælk, og så sætte
smørmængden tilsvarende op.
| |
Jette (28-11-2005)
| Kommentar Fra : Jette |
Dato : 28-11-05 19:26 |
|
Peter Westh wrote:
[snip]
> Som jeg husker det kan man godt erstatte fløden med mælk, og så sætte
> smørmængden tilsvarende op.
*Mums* den må jeg prøve. Tak for opskriften
Med venlig hilsen
Jette
| |
|
|