/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Gode gryderetter uden voldsomme krydderier
Fra : Thomas


Dato : 22-11-05 00:18

Hej NG


Er her en eller flere der kan remse et par opskrifter op på nogle gode
gryderetter, der ikke indeholder for mange krydderier ? (til en der ikke
tåler det) men som alligevel smager af noget

Jeg tænker her primært på nogle retter med grise eller oksekød (tern eller
hakket)

og hvad I i såfald vil anbefale af tilbehør, ris, kartoffelmos, flutes eller
andet

Mvh

Thomas



 
 
Frank Løkkegaard (22-11-2005)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 22-11-05 00:33

"Thomas" <bambanosFJERN@hotmail.com> on tirsdag 22. november 2005 at 0:18
+0100 wrote:
> (til en der ikke
>tåler det) men som alligevel smager af noget

Hvilke krydderier er det, der ikke tåles?
Der er jo RET stor forskel på timian og jalapenos

--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311





Thomas (22-11-2005)
Kommentar
Fra : Thomas


Dato : 22-11-05 01:03


"Frank Løkkegaard" <fl@net.dialog.dk> wrote in message
news:fc.0073fb6b073e5c233b9aca0040a95ba9.73e5c24@net.dialog.dk...
> "Thomas" <bambanosFJERN@hotmail.com> on tirsdag 22. november 2005 at 0:18
> +0100 wrote:
>> (til en der ikke
>>tåler det) men som alligevel smager af noget
>
> Hvilke krydderier er det, der ikke tåles?
> Der er jo RET stor forskel på timian og jalapenos
>

Stærke krydderier.......... hvorhenne skillelinjen så skal lige skal ligge
kan jeg ikke sige ;)


Mvh

Thomas




Herluf Holdt, 3140 (22-11-2005)
Kommentar
Fra : Herluf Holdt, 3140


Dato : 22-11-05 10:47

Thomas skrev:
> "Frank Løkkegaard" wrote:

>> Hvilke krydderier er det, der ikke tåles?
>> Der er jo RET stor forskel på timian og jalapenos

> Stærke krydderier.......... hvorhenne skillelinjen så skal lige
> skal ligge kan jeg ikke sige ;)

Jeg har "lægepåbud" om at skåne den "indre galvanisering".
D.v.s. at være tilbageholdende med stærke krydderier. Men
jeg elsker "Karrygryde med ris". Hvis man holder sig til mild,
sød eller medium karry, så går det nok alligevel. - Uhhmm.

--
'rluf - stor gryderetselsker


Ukendt (22-11-2005)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 22-11-05 07:55


"Thomas" <bambanosFJERN@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:dltkp7$ejj$1@news.net.uni-c.dk...
> Hej NG
>
>
> Er her en eller flere der kan remse et par opskrifter op på nogle gode
> gryderetter, der ikke indeholder for mange krydderier ? (til en der ikke
> tåler det) men som alligevel smager af noget
>
> Jeg tænker her primært på nogle retter med grise eller oksekød (tern eller
> hakket)
>
> og hvad I i såfald vil anbefale af tilbehør, ris, kartoffelmos, flutes
eller
> andet
>

Mørbradgryde med ris

Tina



mcloud (22-11-2005)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 22-11-05 08:42

Hej Thomas
Jeg ville servere Bankekød eller Benløse fugle eller Gulash en sammenkogt
ret med mørbrad eller skinketern,bacon, tomater,hvidløg,paprika ,løg
,champignon og evt pølser.

Til de tre øverste retter kan du servere kartoffelmos og til den nederste
evt. Ris

mvh mcloud




Kevin Edelvang (22-11-2005)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 22-11-05 10:05

Thomas wrote:

> Er her en eller flere der kan remse et par opskrifter op på nogle gode
> gryderetter, der ikke indeholder for mange krydderier ? (til en der ikke
> tåler det) men som alligevel smager af noget
>
> Jeg tænker her primært på nogle retter med grise eller oksekød (tern eller
> hakket)
>
> og hvad I i såfald vil anbefale af tilbehør, ris, kartoffelmos, flutes eller
> andet

Uhm, en veltilberedt Boeuf Stroganoff (En russer i Paris) med hakkede
rødbeder og grov kartoffelmos til... Måske en af de mere dekadente og
usunde retter, men ih, hvor det smager!

Mvh
Kevin Edelvang

Padre (22-11-2005)
Kommentar
Fra : Padre


Dato : 22-11-05 10:07

boeuf bourguignon
skipperlabskovs
kalvefrikassé
baeckeoffe (skal godt nok laves i stegeso)

--
padre


Ole Laursen (22-11-2005)
Kommentar
Fra : Ole Laursen


Dato : 22-11-05 14:50

"Thomas" <bambanosFJERN@hotmail.com> writes:

> Er her en eller flere der kan remse et par opskrifter op på nogle gode
> gryderetter, der ikke indeholder for mange krydderier ? (til en der ikke
> tåler det) men som alligevel smager af noget

Gullasch med en halv øl og en masse edelsüspaprika (ikke rosenpaprika
som er stærkt).

> og hvad I i såfald vil anbefale af tilbehør, ris, kartoffelmos, flutes eller
> andet

Kartoffelmos i rigelige mængder.

--
Ole Laursen
http://www.cs.aau.dk/~olau/

Bo Warming (23-11-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 23-11-05 19:01

"Ole Laursen" <olau@cs.aau.dk> wrote in message
news:tv8zmnw7pxx.fsf@homer.cs.aau.dk...
> "Thomas" <bambanosFJERN@hotmail.com> writes:
>
>> Er her en eller flere der kan remse et par opskrifter op på nogle
>> gode
>> gryderetter, der ikke indeholder for mange krydderier ? (til en
>> der ikke
>> tåler det) men som alligevel smager af noget
>
> Gullasch med en halv øl og en masse edelsüspaprika (ikke
> rosenpaprika
> som er stærkt).

Hvis man ikke kan lide "ild ud af munden" så undgår man stærke
krydderier. Men at nogen ikke skulle kunne tåle det, er der vist ikke
lægevidenskabelige tegn på. Har nogen hørt om sygdomssymptomer der
forværres af et eller andet krydderi.???
Da min mor kom hjem fra hospitalet og havde født mig, fik hun serveret
sin yndlingsret, hakkebøf med løg, og læg fik diende (ammende) mig til
at hyle som et kolikbarn i timevis. Alle krydderier er milde gifte og
for det utrænede spædbarn ku altså den smule der kom over i mælken
skabe irritation - selv de grundigt varmebehandlede løg.
Men for at være som de voksne så gør vi vold mod den naturlige smag og
vil absolut indtage krydderier, bittert øl, bitter kaffe, røg osv. Og
det giver et rigt liv at kunne kombinere meget og skabe ny oplevelser,
syns jeg. Ligesom SM rollespil kan peppe sexliv op - irritation er
pikant.

>> og hvad I i såfald vil anbefale af tilbehør, ris, kartoffelmos,
>> flutes eller
>> andet
>
> Kartoffelmos i rigelige mængder.

I voredage spises så få kartofler så mos incl fra pulver er et særsyn
og værd at invitere gæster på. Men er det ikke snobberi at man ikke
kan bruge al anden stivelses-basis mad til den gode gullashsovs - fx
brød, spagetti ,kartofler, ris, bulgur, kuskus.
At have regler om atdit passer til dat, er da sjov orden i sagerne,
men man skal ikke være slave af det - og al vin passer til al mad og
det gør al øl også



Thomas (23-11-2005)
Kommentar
Fra : Thomas


Dato : 23-11-05 17:44


Hej

Jeg takker for jeres input

Mvh

Thomas



Frank Løkkegaard (24-11-2005)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 24-11-05 13:23

"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> on onsdag 23. november 2005 at 19:00 +0100
wrote:
>Men at nogen ikke skulle kunne tåle det, er der vist ikke
>lægevidenskabelige tegn på

Åhh jeg ved nu ikke - en solid omgang chilli til et mavesår er ikke nogen
særligt heldig kombination. Men maveså er ikke en sygdom?

--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311





Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408929
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste