|
| Pære-brændevin Fra : Marianne |
Dato : 04-11-05 22:46 |
|
Hej
År tilbage, hvor jeg var den lykkelige ejer af et pæretræ, satte jeg flasker
på træet og fik pæren til at gro inde i flasken. Efter høst var det så blot
at hænde akvavit på, og 4 år senere havde man en superb pærebrændevin.
Nu har jeg ikke noget pæretræ længere, og faktisk var det ikke så let endda
at få en pære heldigt ned i en flaske. Men man må jo kunne lave samme
pærebrændevin ved blot at lægge en pære i en passende beholder og så hælde
vodka eller lignende på.
Det, jeg er intereresseret i at høre, er, om nogen har erfaring med de
forskellige pæretyper til netop dette formål? Mit træ var af typen Moltke,
men den sort kan ikke lige købes i dag. Umiddelbart tænker jeg så på
gråpærer ...?
Nogen erfaringer?
mvh
marianne
| |
Bo Warming (05-11-2005)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 05-11-05 06:56 |
|
"Marianne" <handelfjerndette@lundbak.dk> wrote in message
news:436bd686$0$158$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> År tilbage, hvor jeg var den lykkelige ejer af et pæretræ, satte jeg
> flasker på træet og fik pæren til at gro inde i flasken. Efter høst
> var det så blot at hænde akvavit på, og 4 år senere havde man en
> superb pærebrændevin.
Sprutten trækker sukker, smag og vand ud af frisk pære - og du kan
lige så godt lægge pærestykker i marmeladeglas og hælde brændevinen på
det.
Slivovitz og grappa udlandet kan noget med at få sten-smag ind i
brændevin fra druer og blommer mm - gid det kunne kopieres, eller
forstås via oplysende indlæg i denne ng.
Aldis billige ferskenaperitif er bedre end hvad du kan lave med
brændevin og ferskener og at lade frugten gro iflasken ændrer ikke
smag - men giver sjovt visuelt konversationsobjekt
Mit blommetræ i haven lugter af marcipan om foråret og jeg tog skud og
lagde i vodka og fik god blomme/konfektmasse-smag i denne
frugtbrændevin - men stort tab af sprut, der blev i bladene.
Macipan er især abrikoskerner og de minder om blommekerner, bl.a. vedr
vanilinaldehyd-cyanid der lugter skønt af Zyklon-B. Alt med måde
| |
|
|