On Mon, 31 Oct 2005 21:13:20 +0100
"Gainsbourg" <isl41688@THORSTENimage.dk> wrote:
> [snip]
> >Og brug så margarine til bagning i stedet for til stegning.
> [snip]
>
> - Bare et spørgsmål ud af venlig akademisk interesse. Hvorfor bruger
> du margarine og ikke smør?
>
> Personlig ville jeg aldrig bruge margarine til noget som helst, der
> skal ende i munden. Det er et affaldsprodukt af laveste kvalitet, som
> ud over at smage dårligt, indeholder transfedtsyrer, som har en
> dokumenteret sammenhæng med udvikling af visse kræfttyper (derfor
> reklamerer flere supermarkedskæder da også med at der ikke bruges
> margarine i deres bagerier).
>
> Margarine er opfundet i en tid hvor smør var så kostbart, at fattige
> folk ikke havde råd til at købe det og margarine kunne derfor tilføje
> fattige husholdninger dyrebare kalorier til at holde vægten oppe med,
> samt et prisbilligt erstatningsprodukt til hosholdningen. Da man så
> opdagede at man kunne bruge nogle af affaldsprodukterne fra
> olieproduktionen til at lave "kunst-smør" med, var produktet
> "margarine" født.
>
> Hvorfor nogle stadig bruger det idag kan jeg simpelthen ikke forstå.
> Det må simpelthen være et spørgsmål om vanens magt. For nogle få
> kroner mere, kan man købe rigtigt smør - og med de små mængder man
> typisk bruger i madlavning, kan merudgiften næppe mærkes i budgettet.
> At det selvfølgelig er mange penge der kan spares i storskala
> industriproduktion ved at bruge margarine, ændrer ikke på det faktum
> at margarinen smager igennem næsten al mad, på en ubehagelig måde.
>
> Jeg venter stadig på at møde et menneske, der synes at et småkage
> lavet på margarine, smager bedre end een der er lavet på smør
Jeg er usikker på hvad du kalder margarine. Er det den gammeldag
halvhvide til brødet, stegemargarine (oma osv), bagemargarinen, eller
de "nye" flydende margariner?
Personligt er jeg glad for den flydende margarine, men kan da bestemt
også bedst lide smørsmagen.