|
| Holdbarhed - røgede ål Fra : sailor99 |
Dato : 22-10-05 17:52 |
|
Hej!
Hvor længe kan røgede ål holde sig "friske" i fryseren?
Mvh
Georg
| |
Max (22-10-2005)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 22-10-05 18:09 |
|
Hej Georg
> Hvor længe kan røgede ål holde sig "friske" i fryseren?
Efter min mening kan røget ål slet ikke tåle at blive frosset, det
er direkte at ødelægge et ellers velsmagende produkt.
Mvh Max
| |
Emil (22-10-2005)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 22-10-05 19:44 |
|
Max wrote:
>Georg skrev:
>> Hvor længe kan røgede ål holde sig "friske" i fryseren?
>Efter min mening kan røget ål slet ikke tåle at blive frosset, det
>er direkte at ødelægge et ellers velsmagende produkt.
Hej Max
En friskrøget ål er noget af det lækreste jeg kan forestille mig.
Lun, med æggestand og karse, på mørktbagt rugbrød.
På 2. pladsen kommer den ferske fra fiskehanderen. Knap så
indbydende; men stadig lækkert.
Langt nede på listen kommer de vacumpakkede. De smager såmænd
udmærkede, men de mangler noget.
Tæt på uspiselig er de vacumpakkede filéer. Her går alting galt.
HVAD der går galt, er jeg ikke helt klar over. Konsistensen og
duften er helt sikkert ødelagt.
En anden (subjektiv) ting er, at selve oplevelsen af
tilberedningen har indflydelse på smagsoplevelsen. Det er så min
erfaring.
M.h.t. nedfrysning, er det min erfaring, at der mistes meget i
duft, smag og konsistens. Rent ernæringsmæssigt er det
ligegyldigt. Efter ca. 3 mdr. harsker fedtstoffer, så smagen
forringes.
Hvor lang tid man vil lade en røget ål være nedfryset, afhænger
kun af, hvor dårligt man vil lade den smage.
m.v.h. Emil
| |
Max (22-10-2005)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 22-10-05 22:12 |
|
Hej Emil
> En friskrøget ål er noget af det lækreste jeg kan forestille mig.
Jeg har nok fået dem jeg skal have i mit liv for mange år siden,
min far og bedstefar var bundgarnsfiskere her på fjorden og havde
også et fiskerøgeri, så jeg har stået kl. 6 om morgenen og smidt
en spand grov salt på de levene ål direkte fra ruserne og så spist
dem til morgenmad nogle timer senere. Den slags gør en særdeles
kritisk over for smagen senere i livet.
> På 2. pladsen kommer den ferske fra fiskehanderen. Knap så
> indbydende; men stadig lækkert.
Jeg kan godt lide stegte ål, helst så friske at de prøver at svømme
af panden :)
> Langt nede på listen kommer de vacumpakkede. De smager såmænd
> udmærkede, men de mangler noget.
Fisk egner sig faktisk ikke til at blive opbevaret, de skal helst op
af havet og direkte på panden, så smager de nemlig af noget.
Hvis de lugter af fisk er de for gamle :)
Mvh Max
| |
Du er hvad du spiser~ (24-10-2005)
| Kommentar Fra : Du er hvad du spiser~ |
Dato : 24-10-05 17:30 |
|
Fandens til dyrplageri skal man lede længe efter.
Før i tiden hældte fiskerne salmiakspiritus på de levende ål for at afslime
dem.
Begge metoder er heldigvsi forbudt nu.
Henrik
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:435aaa03$0$84033$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej Emil
>
> > En friskrøget ål er noget af det lækreste jeg kan forestille mig.
>
> Jeg har nok fået dem jeg skal have i mit liv for mange år siden,
> min far og bedstefar var bundgarnsfiskere her på fjorden og havde
> også et fiskerøgeri, så jeg har stået kl. 6 om morgenen og smidt
> en spand grov salt på de levene ål direkte fra ruserne og så spist
> dem til morgenmad nogle timer senere. Den slags gør en særdeles
> kritisk over for smagen senere i livet.
>
> > På 2. pladsen kommer den ferske fra fiskehanderen. Knap så
> > indbydende; men stadig lækkert.
>
> Jeg kan godt lide stegte ål, helst så friske at de prøver at svømme
> af panden :)
>
> > Langt nede på listen kommer de vacumpakkede. De smager såmænd
> > udmærkede, men de mangler noget.
>
> Fisk egner sig faktisk ikke til at blive opbevaret, de skal helst op
> af havet og direkte på panden, så smager de nemlig af noget.
> Hvis de lugter af fisk er de for gamle :)
>
> Mvh Max
>
>
>
| |
CoverMeUp@gmail.com (22-10-2005)
| Kommentar Fra : CoverMeUp@gmail.com |
Dato : 22-10-05 20:40 |
|
Emil wrote:
> Max wrote:
>
> >Georg skrev:
> >> Hvor længe kan røgede ål holde sig "friske" i fryseren?
>
> >Efter min mening kan røget ål slet ikke tåle at blive frosset, det
> >er direkte at ødelægge et ellers velsmagende produkt.
>
> Hej Max
>
> En friskrøget ål er noget af det lækreste jeg kan forestille mig.
> Lun, med æggestand og karse, på mørktbagt rugbrød.
>
> På 2. pladsen kommer den ferske fra fiskehanderen. Knap så
> indbydende; men stadig lækkert.
>
> Langt nede på listen kommer de vacumpakkede. De smager såmænd
> udmærkede, men de mangler noget.
>
> Tæt på uspiselig er de vacumpakkede filéer. Her går alting galt.
>
> HVAD der går galt, er jeg ikke helt klar over. Konsistensen og
> duften er helt sikkert ødelagt.
> En anden (subjektiv) ting er, at selve oplevelsen af
> tilberedningen har indflydelse på smagsoplevelsen. Det er så min
> erfaring.
>
> M.h.t. nedfrysning, er det min erfaring, at der mistes meget i
> duft, smag og konsistens. Rent ernæringsmæssigt er det
> ligegyldigt. Efter ca. 3 mdr. harsker fedtstoffer, så smagen
> forringes.
> Hvor lang tid man vil lade en røget ål være nedfryset, afhænger
> kun af, hvor dårligt man vil lade den smage.
>
>
> m.v.h. Emil
| |
|
|