/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Inspiration til middag
Fra : Heidi


Dato : 13-10-05 06:14

Vi får gæster til spisning på lørdag, og jeg regner med at lave noget
med svinemørbrad til hovedret, da vi har en del liggende i fryseren.
Jeg overvejer noget med at fylde pikantost og frist basilikum indeni, og
dertil en tomatsalat med feta og oliven - men hvad skal jeg mere have
med? Vil det passe bedst med ris til, og hvad så med sovs? Synes jeg har
lidt problemer med at komme i tanke om en sovs der passer til "indmaden"
i mørbraden...

Der bliver ingen decideret forret, men nogle snacks af forskellig art,
sammen med et glas asti spumante, og så er der desserten. Nogle forslag
til hvad der vil være nemt, ikke for dyrt, og som passer til
hovedretten? Muligvis skal desserten serveres "til kaffen", så måske en
lagkage kan gå an? (da det nu engang er fødselsdag de skal til).
Har tidligere lavet en med ananasstykker, chokolade og flødeskum blandet
med Karolines vanilledessertcreme - kan det mon gå an som dessert?

Håber på lidt inputs

--
Heidi


 
 
Mus (13-10-2005)
Kommentar
Fra : Mus


Dato : 13-10-05 08:12


"Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> skrev i en meddelelse
news:434ded34$0$67262$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> Vi får gæster til spisning på lørdag, og jeg regner med at lave noget
> med svinemørbrad til hovedret, da vi har en del liggende i fryseren.
> Jeg overvejer noget med at fylde pikantost og frist basilikum indeni, og
> dertil en tomatsalat med feta og oliven - men hvad skal jeg mere have
> med? Vil det passe bedst med ris til, og hvad så med sovs? Synes jeg har
> lidt problemer med at komme i tanke om en sovs der passer til "indmaden"
> i mørbraden...
>
> Der bliver ingen decideret forret, men nogle snacks af forskellig art,
> sammen med et glas asti spumante, og så er der desserten. Nogle forslag
> til hvad der vil være nemt, ikke for dyrt, og som passer til
> hovedretten? Muligvis skal desserten serveres "til kaffen", så måske en
> lagkage kan gå an? (da det nu engang er fødselsdag de skal til).
> Har tidligere lavet en med ananasstykker, chokolade og flødeskum blandet
> med Karolines vanilledessertcreme - kan det mon gå an som dessert?
>
> Håber på lidt inputs
>
> --
> Heidi
>

det kan da sagtens gå an. Hvornår skal vi komme? Det lyder bare rigtig
lækkert

Hvad med ris og en paprikasovs. Har ingen opskrift desværre. Bruger Knors
her i huset og er ret vilde med den Eller hvad med kartoffelbåde i ovn
med en kold cremefraiche sovs?

LN



Heidi (13-10-2005)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 13-10-05 17:49

Mus wrote:

> det kan da sagtens gå an. Hvornår skal vi komme?

Der er desværre ikke plads til flere omkring bordet

> Hvad med ris og en paprikasovs. Har ingen opskrift desværre. Bruger
> Knors her i huset og er ret vilde med den Eller hvad med
> kartoffelbåde i ovn med en kold cremefraiche sovs?

Det kunne være en mulighed - men har fået et forslag på en
peberfrugtsauce, som jeg tror jeg vil prøve denne gang - opskrift i
næste indlæg...

--
Heidi


Frank Løkkegaard (13-10-2005)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 13-10-05 09:24

"Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> on torsdag 13. oktober 2005 at 7:14 +0100
wrote:
>Vil det passe bedst med ris til, og hvad så med sovs? Synes jeg har
>lidt problemer med at komme i tanke om en sovs der passer til "indmaden"
>i mørbraden...

Ris er glimrende.
Sovsen? Flere muligheder.
Man kunne jo evt. lade osten være gennemgående.

Tre metoder/forslag:
Den fede:
Smid et par klatter pikantost i din stegesky, pøs noget fløde på. Lad det
koge ind smag til med salt og peber.

Den knap så fede:
Tag lidt fond (brug evt. noget kalvefond) og bring det i kog. Pisk noget
pikantost ud i den kogende fond og smag til med salt og peber . Jævn med
lidt maizena.

Den vilde:
Tag mørbraden op, smid lidt pikantost i stegeskyen, snit et par ikke for
stærke chillier i, pøs lidt whisky i og sæt ild til. Kom madlavningsfløde
ved og kog ind til en passende tykkelse. Smag til med salt og peber og en
lille smule sukker.

--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311





Heidi (13-10-2005)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 13-10-05 17:52

Frank Løkkegaard wrote:
> "Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> on torsdag 13. oktober 2005 at 7:14 +0100
> wrote:
>> Vil det passe bedst med ris til, og hvad så med sovs? Synes jeg har
>> lidt problemer med at komme i tanke om en sovs der passer til
>> "indmaden" i mørbraden...
>
> Ris er glimrende.
> Sovsen? Flere muligheder.
> Man kunne jo evt. lade osten være gennemgående.
>
> Tre metoder/forslag:
> Den fede:
> Smid et par klatter pikantost i din stegesky, pøs noget fløde på. Lad
> det koge ind smag til med salt og peber.
>
> Den knap så fede:
> Tag lidt fond (brug evt. noget kalvefond) og bring det i kog. Pisk
> noget pikantost ud i den kogende fond og smag til med salt og peber .
> Jævn med lidt maizena.
>
> Den vilde:
> Tag mørbraden op, smid lidt pikantost i stegeskyen, snit et par ikke
> for stærke chillier i, pøs lidt whisky i og sæt ild til. Kom
> madlavningsfløde ved og kog ind til en passende tykkelse. Smag til
> med salt og peber og en lille smule sukker.

Det lyder alt sammen meget lækkert
Som nævnt i et andet indlæg har jeg dog fået foreslået en
peberfrugtsauce, som lyder som følger:

Peberfrugtsauce:
2 røde peberfrugter uden kerner, skåret i mindre stykker
1 hakket skalotteløg
1 fed hakket hvidløg
½ spsk. rapsolie
2½ dl hønsebouillon
2 spsk. friske basilikumblade
50 g philadelphia light


Sådan gør du:
* Peberfrugtsauce:
* Svits peberfrugter, løg og hvidløg i olien.
* Tilsær bouillon og kog i ca. 15 min. under låg
* Blend grønsagerne, og hæld saucen tilbage i gryden.
* Pisk flødeosten i sammen med hakket basilikum.
* Varm saucen op under omrøring. Den må ikke koge.
* Smag til med salt og peber.

Den har stadig den cremede konsistens pga. philadelphia osten, men knap
så fed som med fløde. Så jeg satser på at det går an sammen med
pikanten.
Men tak for forslagene - de er gemt til en anden gang!

--
Heidi


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste