Kim Schulz <kim@schulz.dk> on lørdag 8. oktober 2005 at 10:15 +0100 wrote:
>forret:
>små ruller af røget laks/krydderurte creme i tortilla på salat bund
Det afhænger jo lidt af hvor meget tid du vil bruge og hvormeget du vil
være i køkkenet lige op til middagen med den skjønne
Jeg kunne sagtens finde på at fortsætte med fisken:
Passende mængde fast fisk der er tæt i kødet skæres ud i mundrette
stykker. Marineres med lidt god olivenolie og en god sjat ordentlig soya
samt en sjat hvidvinseddike. Lad dem ligge i marinaden i ca. 20 minutter.
Vær forsigtig når du ind i mellem vender dem.
Riv en bagekartoffel på den grove side af rivejernet og smid den revne
kartoffel i kogende olie, de bliver sprøde og lækre.
Tag en porre og skær den i lange strimler og damp dem over lidt vand med
en god klat smør i
Damp lidt fine grønne bønner - haricot verts - og lad være med at købe de
billigste
Smid lidt helbaldet spinat i en gryde med en klat smår og lidt fløde. lad
det koge tyk, smag tilmed salt og sukker.
Det hele anretter du smukt på to tallerken og serverer med en god Riesling
fra Alsace.
Hvis ikke du ønsker fisk så prøv denne:
Tag et par kyllingefilletter eller tre, mariner dem i olivenolie med lidt
finthakket hvidløg, lidt spidskommen og lidt koriander samt lidt salt.
Lad det stå i ca. 30 minutter.
Tag filletter op og skær dem halvt igennem, således at du kan åbne dem til
næsten dobbelt bredde. Nu lægger du et par skiver parmaskinke samt lidt
fintsnittet - altså rigtig fintsnittet: skal være microtern- porre og
persillerod på skinken, lukker filletterne sammen med en kødnål.
Drys lidt sesam på og så en tur på grillpanden med dem - 3-4 minutter på
hver side, afhængig af tykkelse.
Hertil serverer du de revne kartofler fra før sammen med nogle
cherry-tomater, som du har udhulet og fyldt med krydret frisk-ost. Du kan
også snyde og købe noget pikantost med urter. Ind i ovnen med tomaterne i
ca. 10 min. på 225-230 grader - pas på - de bliver voldsomt varme.
Endelig steger du nogle grove stykker rød peber på panden - og der skal
være knald på varmen.
Anret det hele pænt på en tallerken og servere en lille lækker salat til
samt naturligvis noget godt, ikke for tungt brød til
Her ville jeg vælge at servere en god Rosé elelr hvis det skal være
anderledes en portugisisk Vine Verde
Go' appetit og held og lykke med romantikken
--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311