/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Pastry Blender?
Fra : Soren.Kongstad@gmail~


Dato : 06-10-05 07:42

Hvad hedder en sådan på dansk, og hvor kan den købes?

http://shop.bakerscatalogue.com/items/Pastry_Blender.html

/Søren


 
 
Kim Schulz (06-10-2005)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 06-10-05 07:55

On 5 Oct 2005 23:42:00 -0700
Soren.Kongstad@gmail.com wrote:

> Hvad hedder en sådan på dansk, og hvor kan den købes?
>
> http://shop.bakerscatalogue.com/items/Pastry_Blender.html


spild af penge og plads tror jeg den hedder Nej seriøst! dens
formål er at ælte smør og mel sammen. Hvad med at bruge flydende bage
magarine i stedet eller lad smøren blive lidt blød så den let æltes
sammen med melen med en hånd.

Padre (06-10-2005)
Kommentar
Fra : Padre


Dato : 06-10-05 08:54

Jeg ved faktisk ikke, hvad den hedder, men jeg ville lede efter en hos
"kunst og køkkentøj", Østergade 26 D, st., 1100 København K , Tlf:
33 13 29 28.

Eftersom dens formål er at blande smør og mel uden at det bliver
æltet fast sammen, sådan som man fx gør med butter- eller mørdej,
er Kims ide med flydende margarine ikke et anvendeligt alternativ. Til
gengæld kan man sagtens ælte smær sammen med mel med hænderne, når
det er mørdej, der skal laves. Fsva. butterdej har jeg aldrig selv
prøvet at lave det, men jeg har da fået tilstrækkelig instruktion i
det til at vide, at man kan klare sig med en stor kniv.

Herudover er dimser til køkkenet aldrig spild af penge eller plads, om
ikke andet så fordi fejlkøbene lærer én noget om, hvordan tingene
*ikke* skal gøres

--
Padre (som har masser af fejlkøb bag sig, og endnu flere foran sig)


Max (06-10-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 06-10-05 09:13

Hej Søren

>Hvad hedder en sådan på dansk, og hvor kan den købes?

Det eneste jeg har set der ligner hedder en "kartoffelmoser".

Mvh Max



Soren.Kongstad@gmail~ (06-10-2005)
Kommentar
Fra : Soren.Kongstad@gmail~


Dato : 06-10-05 09:54

Ideen er at for at få en passende mørdej, så må dejen ikke æltes
for godt sammen.

Smøret og melet skal findeles til små klumper, og samles med lidt
væske.

Jeg har selv en tendens til at presse det sammen til en stor klump, som
jeg løsner inden væsken tilsættes, men det kan godt give en tung dej
når den er bagt.

/Søren


Jette (07-10-2005)
Kommentar
Fra : Jette


Dato : 07-10-05 08:16

Jeg er selv fascineret af køkkenudstyr, f.eks. elsker jeg min elektriske
kartoffelskræller til nye kartofler så højt at jeg overvejer at tage den med
på camping, men lige præcis sådan en margarinetrykker synes jeg er
overflødig. Når jeg skal lave mørdej, tager jeg den almindelige mixer med
samme dejkroge som til kage, putter blød margarine ned i en skål, hælder en
trediedel af melet ned, rører med mixer i 10-15 sekunder, en trediedel af
melet ned igen, rører igen 10-15 sekunder. Har du gjort det rigtigt, så
skulle det gerne være findelt og ligne grov parmasanost. Put den sidste
trediedel i og slå ægget ud/put vædsken i, rør et øjeblik og saml det så med
hænderne. Man kan også røre mørdej på foodprocessoren, ned med det hele og
så fuld tryk, men det giver mere opvask. Hilsen Jette

<Soren.Kongstad@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:1128580920.868379.16690@g44g2000cwa.googlegroups.com...



Padre (07-10-2005)
Kommentar
Fra : Padre


Dato : 07-10-05 10:24

Jeg bruger bare hænderne, det giver endnu mindre opvask. Melet ud på
bordet, skær smørret i små stykker og smid det ovenpå. Herefter
nulrer jeg det sammen og slår til sidst æg i og samler dejen. Voila,
en smørkniv til opvasken

Men hvis man vil lave butterdej, er sådan en dims vistnok rigtig rar
at have.
--
padre


Jørgen Hess (09-10-2005)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 09-10-05 11:18


"Padre" <spirito_santo@yahoo.com> skrev i en meddelelse
news:1128677044.334126.105230@g43g2000cwa.googlegroups.com...
Jeg bruger bare hænderne, det giver endnu mindre opvask. Melet ud på
bordet, skær smørret i små stykker og smid det ovenpå. Herefter
nulrer jeg det sammen og slår til sidst æg i og samler dejen. Voila,
en smørkniv til opvasken

Men hvis man vil lave butterdej, er sådan en dims vistnok rigtig rar
at have.
--
padre

Sig mig: Hvad er det for noget butterdej i taler om. I mine ører lyder det
som mørdej. Butterdej er noget helt andet. Ved godt det normalt er uhøfligt
at blande sig i andres brug af ord, men hvis det er meningsforstyrrende er
det vigtigt at blive enige om hvad butterdej er.
mvh
Jørgen



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste