Jeg laver en marinade bestående af 1 spsk. honning, 1 spsk. kinesisk soya,
lidt citronsaft, chili, garam masala, peber og semamfrø som jeg varmer
stille og roligt op i en kasserolle indtil honningen er smeltet. Efter
marinaden er kølet lidt af hælder jeg den over kyllingen som er skåret i 8
stykker. Hvert stykke er skåret to steder ned i skindet og lidt ned i
kødet. Marinaden får lov at trække fra ½ time og opefter afhængig af tiden
jeg har til rådighed. Ovnen opvarmes til 200 grader og kyllingen kommer ind
med salt og smør på hver stykke. Efter 15 minutter tages væsken fra bunden
af bradepanden og hældes over kyllingen og der tilsættes vand ved siden af
kyllingen. Den får yderligere 45 minutter og væsken tages fra 5 minutter før
til at lave sovs af. Det kan godt være at der skal skrues op de sidste 5
min. for at skindet skal blive sprødt. Det gør ikke noget at kyllingen får
et branket udseende. Der kan evt. laves karrysovs til kyllingen hvor væsken
sørger for det sidste pift. Masser af ris
Mvh
Karsten
"Herbert Julius Garonfolo" <dont@write.me> skrev i en meddelelse
news:Xns96E6B0D7B6702hgaronfolo@62.243.74.162...
> Hvordan laver man en kylling med sprødt skind, hvor kødet også smager af
> noget, og ikke er tørt? Jeg har haft rimelige resultater med
> langtidsstegning, men jeg syns stadig ik kødet virkelig smager af
> noget.. lige meget hvor mange krydderier og andet gejl jeg smider ved..
> suk..
>
> Herbert