/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Forslag til forret søges
Fra : Mads Thorning Peders~


Dato : 28-09-05 21:24

Jeg skal i næste uge lave mad for en flok kvindelige cykelryttere, der skal
holde sæsonafslutningsfest, og er pt kommet frem til at hovedretten kommer
til at bestå af
helstegt kalkunbryst m peberfrugtsauce og helstegt oksemørbrad (er på tilbud
i det lokale supermarked for 80 kr. kiloet) m rødvinssauce, begge dele
serveret m bagte rodfrugter (kartofler, gulerødder, blå kartofler (på tilbud
i Netto: 600 gram for en flad 10er) , rosenkål, rødbeder m.m.)
Den enlige vegetar får serveret en flok spinat/ris/hytteostfyldte kåldolmer
i peberfrugtsauce

Jeg er imidlertid blank for ideer til forretten. Jeg _gider_ simpelthen ikke
den sædvanlige omgang laksemousse, men lurer på - for at gøre det lidt
lettere for mig selv - om der er ét eller andet man kan lave, som er ens for
både vegetaren og de øvrige (forstået som at alle får det samme, vegetaren
får bare en udgave uden kød, men uden at det bærer præg af at være en af de
her sædvanlige "jamen er du vegetar? Kan du så ikke bare spise
tilbehøret?"-løsninger).


--
Mvh Mads
----
Fjern sletmig fra mailadressen ved besvarelse



 
 
jubija@yahoo.dk (28-09-2005)
Kommentar
Fra : jubija@yahoo.dk


Dato : 28-09-05 23:57

On Wed, 28 Sep 2005 22:23:38 +0200, "Mads Thorning Pedersen"
<cyklopaten@sletdette.mailme.dk> wrote:

>Jeg skal i næste uge lave mad for en flok kvindelige cykelryttere, der skal
>holde sæsonafslutningsfest, og er pt kommet frem til at hovedretten kommer
>til at bestå af
>helstegt kalkunbryst m peberfrugtsauce og helstegt oksemørbrad (er på tilbud
>i det lokale supermarked for 80 kr. kiloet) m rødvinssauce, begge dele
>serveret m bagte rodfrugter (kartofler, gulerødder, blå kartofler (på tilbud
>i Netto: 600 gram for en flad 10er) , rosenkål, rødbeder m.m.)
>Den enlige vegetar får serveret en flok spinat/ris/hytteostfyldte kåldolmer
>i peberfrugtsauce
>
>Jeg er imidlertid blank for ideer til forretten. Jeg _gider_ simpelthen ikke
>den sædvanlige omgang laksemousse, men lurer på - for at gøre det lidt
>lettere for mig selv - om der er ét eller andet man kan lave, som er ens for
>både vegetaren og de øvrige (forstået som at alle får det samme, vegetaren
>får bare en udgave uden kød, men uden at det bærer præg af at være en af de
>her sædvanlige "jamen er du vegetar? Kan du så ikke bare spise
>tilbehøret?"-løsninger).

Ærgeligt, at det ikke er hovedretten, du mangler inspiration til - for
så ville jeg have foreslået Gode Ben....

Hvis vegetaren ikke spiser fjerkræ så spiser hun nok heller ikke fisk
- og muligvis heller ikke æg og mælkeprodukter. Så får ikke at hun
skal sulte vil jeg da foreslå en suppe, f.eks. en hvidløgssuppe som
denne:
http://www.dr.dk/mad/opskrift.asp?inpOpskriftID=1388




Gainsbourg (29-09-2005)
Kommentar
Fra : Gainsbourg


Dato : 29-09-05 04:50

> Hvis vegetaren ikke spiser fjerkræ så spiser hun nok heller ikke fisk
> - og muligvis heller ikke æg og mælkeprodukter.

Langt de fleste vegetarer spiser fisk, æg og mælkeprodukter, hvorimod
"veganere" ikke spiser nogen af delene, men udelukkende lever af
vegetabilske produkter. Fjerkræ er der ingen veganere, og kun meget
"afslappede" vegetarer, der spiser.

Mht. forret, så skal du nok ikke vælge noget der ikke er så krydret, at det
tager livet af hovedretten. - Hvad med en avocadorand med dild og citron -
og brød til? (husk at bruge agar agar i stedet for husblas når det er til en
vegetar). Eller en mild suppe, eksempelvis en cremet, kold gulerodssuppe
med creme fraiche? Eller du kan lave Escargot faux (forlorne snegle) hvor du
tilbereder champignon'er med smør og persille og griller dem i ovnen ligesom
vinbjergsnegle. Eller du kan lave noget helt klassisk og mere almindeligt,
som fx. tunmousse med vagtelæg. Eller noget meget let, som fx. en enkel
tomatsalat med skiver af tomat lagvis med friske mozzerellaskiver, krydret
med salt, peber, olivenolie, citron, lidt balsamico og måske en enkelt sort
oliven eller to...

Bon appetit

Med venlig hilsen
Gainsbourg



Mads Thorning Peders~ (29-09-2005)
Kommentar
Fra : Mads Thorning Peders~


Dato : 29-09-05 21:39


"Gainsbourg" <isl41688@THORSTENimage.dk> skrev i en meddelelse
news:qvJ_e.2$gp7.1@news.get2net.dk...
> Mht. forret, så skal du nok ikke vælge noget der ikke er så krydret, at
> det tager livet af hovedretten. - Hvad med en avocadorand med dild og
> citron - og brød til? (husk at bruge agar agar i stedet for husblas når
> det er til en

Takker for forslaget, men er lige nødt til at høre, hvor sørensen man får
fat i agar agar henne? Kan det fås i et alm. supermarked eller skal man
forbi en helsekostforretning?

Mvh Mads



Leo (29-09-2005)
Kommentar
Fra : Leo


Dato : 29-09-05 07:35

En mulighed er at lave en usødet pandekagedej, evt. tilsat lidt hakket
spinat, hælde den i en bradepande (med bagepapir) - når den er færdigbagt,
tager du den ud og køler den af. Så smører du den med et tyndt lag
cremefraiche rørt op med lidt hakket rødløg og stembiderrogn og dækker den
med et lag enten hellefisk eller laks - røget i begge tilfælde. Dernæst
ruller du den som en roulade, og sætter den på køl.
Når den er godt gennemkold skærer du skiver, som du anretter med et par
kinarejer og en skive citron og "et par" lakseæg - nogen vil partout smide
en kvist dild eller andet grønt ovenpå. Men hvad med at bruge lidt forårsløg
i ringe? Har du mere dressing til overs kan du røre den op med en anelse
fløde, så den bliver lidt tyndere og hælde en lille skefuld rundt om på
tallerkenen.

Det er nemt - og det kan forberedes i forvejen.

MVH Leo



mcloud (29-09-2005)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 29-09-05 08:18

Hej Mads

Hvad med at lave små staniolpakker med :

1skive fårefeta på ca 1 cm
1 skive rød peber
1 skive grøn peber
Frisk oregano eller tørret( frisk basilikum er også kanont )
1 -2 cherry tomater eller blommetomater skåret i kvarte
friskkværnet peber
8-10 dråber frisk citronsaft
og 1-2 tsk god olivenolie

Pak pakkerne sammen så de er tætte og giv dem så 10 -12 minutter i ovnen

200 grader.
Serveres i folien med brød og vin .

eller

Rejer i gorgonzola :

400 gram pillede store rejer
150 gram gorgonzola
Olivenolie
Salt og peber
brød til croutoner



Hæld lidt olivenolie på panden og steg rejerne et par minutter,
kom dem op i et ildfast fad ,skær gorgonzolaen i terninger og fordel dem
over rejerne .

Varm det hele i ovnen på 180 grader i et par minutter til osten er smeltet
,

Server på varme tallerkner og drys finthakket persille over
og server varme croutoner de er stegt i lidt olie og 1 fed hvidløg.


--
Mvh
Kim Rasmussen
WWW.leChef.dk






Frank Løkkegaard (29-09-2005)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 29-09-05 08:43

En god og simpel og ovenikøbet billig forret er en go' gammeldags
kartoffelsuppe.
Nem at lave og yderst velsmagende.
Her er den i en variant, der også dur til en vegetar:

2 kg kartofler
4 pæne porrer
2 løg
timian
salt og peber
vand

Skær porrerne i tynde skiver og lad lige kniven hake et par gange i bunken
af porreskiver, så ringene bliver brudt.
Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker
Hak løget.

Smelt en klat smør i en gryde og smid porre og løg ved. Det må endelig
ikke brune - løgene skal blot lige klares.
Derefter smides kartoffelstykkerne i og det hele dækkes med vand. Kom lidt
timian ved og giv det et par drej peber og en godt drys salt.
Lad det simre i ca. 40 minutter.
Tag godt halvdelen af kartoffelstykkerne op, put dem i blenderen sammen
med lidt af kogevandet. Blend det grundigt og hæld tilbage, bring gryden i
kog og smag til med salt og peber.
Pas på med at lade det stå og koge - nu kan suppen nemlig godt sætte sig
på bunden af gryden.
Det smager pragtfuldt.

Den version der ikke er vegetarisk adskiler sig kun ved at man i stedet
for smør bruger bacontern, der først lige står og smelter af i gryden.

--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311





Kim Hansen (29-09-2005)
Kommentar
Fra : Kim Hansen


Dato : 29-09-05 13:11

"Leo" <fupkonto@hotmail.dk> writes:

> En mulighed er at lave en usødet pandekagedej, evt. tilsat lidt hakket
> spinat, hælde den i en bradepande (med bagepapir) - når den er færdigbagt,
> tager du den ud og køler den af. Så smører du den med et tyndt lag

Hvor varmt og ca. hvor laenge skal det bages?

--
Kim Hansen

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408931
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste