|
| Cherry.Portvin.Dubbonet ? Fra : Ukendt |
Dato : 12-09-05 08:10 |
|
Er der nogen der kan fortælle om Cherry,Portvin,Dubbonet kan blive for
gammel,når de er åbnet.Jeg har hørt noget om,at man kan blive syg af at
drikke det,hvis de har været åben for lang tid.
Har det noget på sig ?.
Venlig hilsen
Anne
| |
Bo Warming (12-09-2005)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 12-09-05 12:39 |
|
"AM" <an.msnabelapc.dk> wrote in message
news:432529be$0$94444$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Er der nogen der kan fortælle om Cherry,Portvin,Dubbonet kan blive for
> gammel,når de er åbnet.Jeg har hørt noget om,at man kan blive syg af at
> drikke det,hvis de har været åben for lang tid.
> Har det noget på sig ?.
Det værste der kan ske så søde over19-%-spiritus-hedvine er at der udfæler
krystaller af vinsyresalte hvilket kan ses (og anses for fint) og på ingen
måde smages
Hvis du i troperne lader de lækre sager stå i ti år udenfor køleskab, så
MÅSKE en super-sensitiv smagspanel-professionel kan smage et lille fald i
visse smagsstoffers koncentration
At blive syg af gammel drik af de alkoholholdige grupper, sker kun hvis du
indtager over en helflaske og det kaldes tømmermænd.
| |
Ukendt (12-09-2005)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 12-09-05 13:04 |
|
"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
news:pNdVe.42237$U74.34628@fe19.usenetserver.com...
> "AM" <an.msnabelapc.dk> wrote in message
> news:432529be$0$94444$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
>> Er der nogen der kan fortælle om Cherry,Portvin,Dubbonet kan blive for
>> gammel,når de er åbnet.Jeg har hørt noget om,at man kan blive syg af at
>> drikke det,hvis de har været åben for lang tid.
>> Har det noget på sig ?.
>
> Det værste der kan ske så søde over19-%-spiritus-hedvine er at der udfæler
> krystaller af vinsyresalte hvilket kan ses (og anses for fint) og på ingen
> måde smages
>
> Hvis du i troperne lader de lækre sager stå i ti år udenfor køleskab, så
> MÅSKE en super-sensitiv smagspanel-professionel kan smage et lille fald i
> visse smagsstoffers koncentration
>
> At blive syg af gammel drik af de alkoholholdige grupper, sker kun hvis du
> indtager over en helflaske og det kaldes tømmermænd.
Hej Bo
Jeg siger tak for dit svar.Jeg vil så lade være med at hælde det ud i
vasken.Indtage hele flasken skal jeg nok lade være med
Hilsen Anne
>
>
| |
Thomas Widmann (12-09-2005)
| Kommentar Fra : Thomas Widmann |
Dato : 12-09-05 18:57 |
|
"AM" <an.msnabelapc.dk> writes:
> Er der nogen der kan fortælle om Cherry,Portvin,Dubbonet kan blive
> for gammel,når de er åbnet.Jeg har hørt noget om,at man kan blive
> syg af at drikke det,hvis de har været åben for lang tid.
Jeg tvivler på, du bliver syg, men det betyder ikke, de nødvendigvis
smager godt. Den smagsmæssige holdbarhed afhænger meget af drikken -
madeira holder normalt meget længe, hvorimod vintageportvin bør
drikkes med det samme.
/Thomas
--
Thomas Widmann twid@bibulus.org http://www.twid.bibulus.org
Flat 0/1, 57 Rose Street, Garnethill, Glasgow G3 6SF, Scotland, EU
| |
Bo Warming (13-09-2005)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 13-09-05 00:37 |
|
"Thomas Widmann" <twid@bibulus.org> wrote in message
news:m3psrerwy6.fsf@alcedo.bibulus.org...
> "AM" <an.msnabelapc.dk> writes:
>
>> Er der nogen der kan fortælle om Cherry,Portvin,Dubbonet kan blive
>> for gammel,når de er åbnet.Jeg har hørt noget om,at man kan blive
>> syg af at drikke det,hvis de har været åben for lang tid.
>
> Jeg tvivler på, du bliver syg, men det betyder ikke, de nødvendigvis
> smager godt. Den smagsmæssige holdbarhed afhænger meget af drikken -
> madeira holder normalt meget længe, hvorimod vintageportvin bør
> drikkes med det samme.
Bør og bør....
Udfældning af vinsten er vist eneste problem, især hvis den står koldt.
Jeg kan ikke forestille mig kemiske nedbrydninger af smagsstof i så sød og
alkoholisk væske.
| |
Ukendt (14-09-2005)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 14-09-05 07:43 |
|
"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
news:uioVe.57593$p61.56111@fe32.usenetserver.com...
> "Thomas Widmann" <twid@bibulus.org> wrote in message
> news:m3psrerwy6.fsf@alcedo.bibulus.org...
>> "AM" <an.msnabelapc.dk> writes:
>>
>>> Er der nogen der kan fortælle om Cherry,Portvin,Dubbonet kan blive
>>> for gammel,når de er åbnet.Jeg har hørt noget om,at man kan blive
>>> syg af at drikke det,hvis de har været åben for lang tid.
>>
>> Jeg tvivler på, du bliver syg, men det betyder ikke, de nødvendigvis
>> smager godt. Den smagsmæssige holdbarhed afhænger meget af drikken -
>> madeira holder normalt meget længe, hvorimod vintageportvin bør
>> drikkes med det samme.
>
>
> Bør og bør....
> Udfældning af vinsten er vist eneste problem, især hvis den står koldt.
> Jeg kan ikke forestille mig kemiske nedbrydninger af smagsstof i så sød og
> alkoholisk væske.
Jeg takker endnu en gang.Vi må se at få taget et glas engang imellem .
Hilsen Anne
>
>
| |
Christensen (16-09-2005)
| Kommentar Fra : Christensen |
Dato : 16-09-05 15:23 |
|
hvorimod vintageportvin bør
>> drikkes med det samme.
>
>
> Bør og bør....
> Udfældning af vinsten er vist eneste problem, især hvis den står koldt.
> Jeg kan ikke forestille mig kemiske nedbrydninger af smagsstof i så sød og
> alkoholisk væske.
Øhh...? Vintageport skal drikke sammen aften den åbnes - og der er da ingen
der siger den er sød? Da den ikke har set ilt under lagringen sker der en
hel masse ved første iltning - og den kommer hurtigt til at smage af en
flaske der var 300,- billigere end den egentligt var.
Nogle Tawneys, LBV's og Colheita's kan drikkes indtil 7-12 dage efter
flasken er åbnet - så heller ikke mere. Man bliver ikke syg af det - slet
ikke - man vinen taber karakter fra den åbnes...og det gælder jo alt vin..
/ f christensen
| |
Christensen (16-09-2005)
| Kommentar Fra : Christensen |
Dato : 16-09-05 15:25 |
|
"AM" <an.msnabelapc.dk> wrote in message
news:432529be$0$94444$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Er der nogen der kan fortælle om Cherry,Portvin,Dubbonet kan blive for
> gammel,når de er åbnet.Jeg har hørt noget om,at man kan blive syg af at
> drikke det,hvis de har været åben for lang tid.
> Har det noget på sig ?.
> Venlig hilsen
> Anne
Hej Anne
Det tro jeg ikke man gør (bliver syg) - men vinen taber sin karakter og
kommer til at smage anderledes end hvad der var hensigten - det kan der ikke
være tvivl om. Det afhænger lidt af hvilken type port (f.eks.) der er tale
om, men mere end 14 gammel (åbnet altså!) port ville jeg kun lave sovs
af.....
/f christensen
| |
|
|