Mange tak for de rosende ord Lars.Bor du i San Francisco og arbejder på en
Thai-restaurant ??? Lyder fantastisk...
> Hvis du får input herfra i form af opskrifter, som du lægger ind på
> din side, hvad med at give "credits", altså fortælle, hvem der har
> bidraget med opskriften?
Ja selvfølgelig vil jeg da give dem der sender opskriter til mig , en
venlig hilsen og et tak i bunden at siden.
> Det er en god ide, at vise de forskellige ingredienser, men hvor får
> man fat i dem? Specielt galanga og friske kaffir limeblade er svære at
> opdrive. Suppler evt. med lidt flere oplysninger om ingredienserne og
> måske også, hvad man evt. kan erstatte dem med, hvis man ikke kan få
> fat på den rigtige ingrediens.
Både galanka og Kaffir lime blade kan man b.la. få i næsten alle special
forretninger , og hvis de ikke har det skal du bare spørge om de ikke kan få
det hjem, for næsten alle special forretninger får vare samme sted fra, og
jeg ved at de nemt kan skaffe begge dele hvis man spørger dem.men ellers
føtex & Bilka er ved at komme rigtig godt med med alle de asiatiske
specialiteter , så det kan være at du kan være heldig at finde
ingredienserne der.
> Hvad er forskellen på din forret "Galanka Kyllinge suppe" og din
> hovedret "Tom Kha Gai"? Sidstnævnte er en suppe, og der er førstnævnte
> også.... Og med nogenlunde de samme ingredienser.
Det er rigtigt at der næsten er de samme ingredienser i begge retter , men
den ene skal spises som en suppe , og er ikke nær så stært som den hovedret
der skal spises med ris.Hvis du prøver at lave begge retter vil du opdage
forskellen
Hovedretten Tom Kha Gai spiser man kun ingredienserne i den
suppe de ligger i og ikke suppen som så'rn , den er kun lavet for at give
smag til retten.
De fleste retter har jeg fra min svigermor som er kogekone i Thailand , og
hun er simpelthen en knag til at lave mad, og det kan godt være at det ikke
er alle retter der er ens hvis du ser på 2 retter med samme navn, for der
kan være en stor forskel på hvordan den samme ret smager og hvilke ting man
kommer i , efter hvad egn man kommer fra...
En af de thai opskrifter som jeg selv bruger
> mest er en fantastisk "Tom Kha Gai", som jeg har fået fra en kok på en
> Thai restaurant her i San Francisco og som jeg selv har videreudviklet
> efter hans råd (han var min instruktør på et thai mad kursus). Jeg her
> ikke i sinde at dele denne opskrift med andre, med mindre jeg selv får
> æren... Forstår du, hvad jeg mener?
Jeg forstår udemærker hvad du mener , og hvis du har nogle gode opskrifter
som jeg ikke har med skal du være velkommen til at sende dem til mig , så
vil jeg prøve at lave dem , og så tilføje dem på siden efter som jeg får dem
testet. Og der vil selvfølgelig være en tak til dig for opskriften nederst
på siden...
Har du nogle Thailandske drinks som du har lært af Thai-kok lærer så skal du
også være velkommen til at sende løs
Venligst Kim
www.Thai-food.dk