"IMB" <not@your.business.dk> skrev
"..."
>
> Jeg har erfaring både med at fryse lasagne der har været i overskud fra
> en aftensmad og bare at lægge een sammen og så fryse den. Begge dele kan
> snildt gøres, men en frosen lasagne skal have noget længere tid i ovnen
> end en lasagne som lige er lagt sammen. Det har snydt os et par gange
> med tiden.
>
> Selvom en lasagne lige er lagt sammen, er den jo ikke rå. Så derfor kan
> man godt tø den op i micro og derefter give den de 35 minutter i ovnen.
>
Ok, så man behøver ikke at bage lasagnen overhovedet inden den kommes i
fryseren - er det det du mener? Jeg synes nemlig tit at den lasagne man
genopvarmer dagen efter (rester) har det med at blive lidt snasket - på den
dårlige måde. Selvfølgelig bliver man nødt til at gå lidt på kompromis når
man vælger at nedfryse ting inden man spiser dem, men jeg ville gerne opnå
det bedst mulige resultat...
>>> Pizza
>
> Ah.. begge dele. Men pizza som er bagt een gang skal tilberedes i micro
> mens ubagte pizzaer skal i ovnen (lige som dem man køber i brugsen
Men den man køber i butikkerne (altså frossen pap-pizza) plejer vel at være
forbagt så vidt jeg husker....jeg mener da at i hvert fald bunden er det.
Når jeg normalt laver pizza putter jeg dog normalt osten på efter
tomatsaucen men inden resten af fyldet, og jeg synes osten bliver lidt
gummi-agtig når den genopvarmes, så der vil jeg vel altså også evt. bare
kunne fryse pizzaen på bagepladen på det tidspunkt i processen hvor jeg
ellers ville have puttet den i ovnen...?
>>> Grønsagstærte
>
> Alle tærter ville jeg tro, kan fryses med det samme eller efter de er
> bagt. Det kommer nok mest an på grøntsagerne - om de skal behandles før
> frysning.
Jeg synes i endnu mere udtalt grad det samme gør sig gældende for
genopvarmede grønsagstærter som for lasagne - at det bliver "snasket". Måske
man kunne bage dem halvt? Eller tror du man vil kunne fryse det ned med det
samme efter at have hældt æggemasse og ost ud over bund og fyld - den bliver
ikke for "levende" når der ikke er noget hold på det?
>>> Grovbrød
> Jeg har haft succes med at bage boller næsten færdig (bagetid - 5-10
> minutter) og så give dem de obligatoriske 10-12 minutter i ovn efter jeg
> har taget dem op.
Hvis bollerne bare skal spises som de er, har jeg god erfaring med at varme
dem i microen (nu har jeg så kun prøvet at gøre det med 2 stk. ad gangen så
jeg ved ikke om resultatet bliver godt med større mængder). Når jeg laver
rosinboller, laver jeg altid en ekstra stor portion hvoraf nogle fryses ned
og så er de lige til at tage med på job/studie som frokost. Efter 25 sek i
microen ved højeste effekt (1 stk) er de næsten som nybagte. De bliver dog
lidt bløde, så de er lidt svære at skære over hvis man vil have smør på, men
det kan dog lade sig gøre....
"..."
Ellers mange tak for rådene....jeg ved godt at man også bare kan prøve sig
frem mht. frysning osv. hvilket jeg da også plejer at gøre, men lige i dette
tilfælde er der ikke rigtig "råd" til fejlslagne forsøg.
Mvh.
Susanne.