/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
surkål/sauerkraut-erfaringer
Fra : Tommy Nielsen


Dato : 22-08-05 17:15

Hej folkens

Jeg kunne godt tænke mig at lave sauerkraut, og har googlet mig frem til
nogle opskrifter. Inden jeg måske prøver een af dem, vil jeg dog lige høre
om nogen herinde har prøvet at lave det - og evt hvilken opskrift de brugte.

PFT

Tommy



 
 
Peter Larsen (22-08-2005)
Kommentar
Fra : Peter Larsen


Dato : 22-08-05 21:24

Hej Tommy

Jeg plejer at gøre følgende ved en 800grams dåse med Weinsauerkraut:

1 fed Hvidløg og 1 løg hakkes og brunes i en gryde der også kan indeholde
kålen og væde og evt pølser og kød

Put derefter kålen i gryden (Den er dryppet af i en sigte inden ) , tilsæt
så ca 3dl god Oksebouillon og rør det hele godt rundt, tilsæt så 2 stk
laurbærblade og ca 10 sorte peberkorn og hvis du synes så er et par stykker
allehånde og noget hel spidskommen heller ikke at foragte, læg låg på og lad
det simre en 10min tid, derefter kan du putte en 4-6 stk Sønderjydske
Kålpølser som du har prikket inden og lægge oven på/nede i kålen.

Dertil hjemmelavet kartoffelmos god sennep og øl og brændevin

God fornøjelse

Mvh Peter

"Tommy Nielsen" <tommynielsen77@*REMOVE*webspeed.dk> skrev i en meddelelse
news:4309fa07$0$68381$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Hej folkens
>
> Jeg kunne godt tænke mig at lave sauerkraut, og har googlet mig frem til
> nogle opskrifter. Inden jeg måske prøver een af dem, vil jeg dog lige høre
> om nogen herinde har prøvet at lave det - og evt hvilken opskrift de
brugte.
>
> PFT
>
> Tommy
>
>



Peter Westh (23-08-2005)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 23-08-05 08:00

"Tommy Nielsen" <tommynielsen77@*REMOVE*webspeed.dk> skrev i en meddelelse
news:4309fa07$0$68381$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Hej folkens
>
> Jeg kunne godt tænke mig at lave sauerkraut, og har googlet mig frem til
> nogle opskrifter. Inden jeg måske prøver een af dem, vil jeg dog lige høre
> om nogen herinde har prøvet at lave det - og evt hvilken opskrift de
> brugte.

Jeg har lavet en del surkål efter:

Annelies Schöneck
Mælkesyregæring af grønsager / tekst: Annelies Schöneck ; tegninger:
Birgitta Hällström ; [oversat af Bodil Pedersen]
.. - [Kbh.] : [Bageriet Bodil], [1978]. - 34 sider : ill. ; 21 cm
Originaltitel: Mjölksyrejäsning av grönsaker.
Litteratur: side 30.
Hf. : kr 12.50.

De store toliters rødbede/asieglas er fine beholdere til mælkesyregæring,
man skal så bare lægge noget under skruelåget, som kan holde kålen nede i
saltlagen, eksempelvis et lille æggebæger af porcelæn eller glas. Glas med
patentlåg kan bruges efter samme princip.

Selve gæringen lod jeg foregå oven på gasfyret i bryggerset. Det stinker
ikke lige så meget som vinbrygning, men næsten.

MVH

Peter







Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408934
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste