> Hej Helle.
> Jeg kender det! Jeg er også altid sulten og faldt før i tiden ofte i om
> eftermiddagen på grund af for dårlig frokost.
>
> Måske er grunden til at du får ondt i maven den, at din mave simpelthen
> ikke er vant til så grov kost? Jeg ved ikke hvad du ellers spiser til
> daglig, men det kan meget vel være grunden. Har du prøvet at blive ved et
> par dage og se om det bliver bedre? Jeg kan da fortælle at efter 5 ugers
> ferie med udelukkende hvidt brød og ingen havregryn til morgenmad fik jeg
> enormt ondt i maven da jeg begyndte at spise havregryn om morgenen og
> rugbrød til frokost. Men efter et par dage vænner maven sig til det og
> holder op med at "brokke sig".
>
> Har du ellers prøvet at bage noget rugbrød selv? Det jeg bager er helt
> helt anderledes end noget man kan købe. Ellers vil jeg foreslå at du bager
> nogle lækre grovboller. Jeg har en god opskrift hvor der skal både
> gulerødder og havregryn i, hvis du er interesseret. Jeg deler også gerne
> ud af opskrift på rugbræd. Og ellers er der mange steder på nettet at
> finde opskrifter, eller du kan prøve i dk.kultur.mad+drikke. Bag en
> dobbelt eller tre-dobbelt portion hvis du ellers har en fryser. Så er der
> til lidt tid.
>
> Dernæst går du ned i det største supermarked der er i din nærhed. Der
> kigger du i alle kølediske og på alle hylder indtil du finder noget du har
> lyst til at putte på. Jeg har en kollega der er vegetar og hun køber noget
> postej der ikke er lavet på kød. Ved ikke hvor hun køber det, men jeg skal
> gerne spørge hvis du er interesseret. Derudover kan man finde mange magre
> oste, og du kan jo spare på smørret, så er det ikke så slemt med ost. Så
> er der sådan noget som figenpålæg og andre af den slags der smager af
> noget andet end figen. En mad med agurk og tomat synes jeg også er rigtig
> lækker på både rugbrød og grovboller, og du kan så supplere med æg når du
> har lyst. Kartoffel på rugbrød med lidt fedtfattig mayonaise og purløg er
> noget af det lækreste, og tror også det smager godt på grovboller. Endelig
> kan du bruge grovbollerne som suppelement til salat,det gør at du bliver
> lidt mere mæt.
>
> Til sidst vil jeg spørge hvor mange gange om dagen du spiser? Jeg går til
> diætist i mit lægehus (det er gratis, måske dit eget lægehus har et
> lignende tilbud?) og hun har lært mig at spise for hver gang der er gået
> ca. 2-2½ time. Så mellem morgen og frokost spiser jeg en af omtalte boller
> med ost på. jeg spiser frokost kl. 11.30. Kl. 14 spiser jeg så endnu en
> grovbolle, denne gang med et enkelt stykke pålægschokolade på for at give
> lidt energi. Kl. 16 ryger der enten endnu en grovbolle eller nogle
> gulerods stænger. Jeg kan ikke tåle æbler og pærer, men det kan du måske
> og prøve. Og så er der pludselig ikke så langt til aftensmaden, og jeg er
> ikke røget i. Og den værste lækkersult bliver stillet af chokoladen i min
> kl. 14 bolle
> Du skal nemlig huske på at der faktisk er ret lang tid mellem frokost og
> aftensmad, og det vil være urimeligt at forlange af din krop at den skal
> overleve på frokosten så længe!
> Fordelen ved ovenstående er også at dit blodsukker forbliver stabilt, og
> når det er dét taber man sig nemmere
>
> Det blev noget af en smøre, men jeg håber du kan bruge noget af det til
> noget... Op med humøret, det kan lade sig gøre, bare man er stædig nok
>
> Hilsen Inger
Hej Inger.
Tusind tak for dit indlæg - det blev jeg helt vildt glad for. Du kan måske
have ret i at min mave ikke er vant til rugbrød, men jeg har prøvet mange
forskellige slags og nogle af dem gør mig mere dårlig end andre. Havregryn
har jeg ingen problemer med, men derimod gulerødder er ikke godt. Revet
gulerød og kogte gulerødder kan godt gå men sådan at gumle en gulerod er
slemt. har forsøgt i et helt år mens jeg gik på hf og det blev aldrig bedre.
Jeg vil MEGET gerne have opskriften på de boller du nævner med havregryn og
gulerødder i.
Jeg må indrømme at jeg kun får spist morgen, frokost og aftensmad og så det
usunde om eftermiddagen. Om aftenen har jeg for nyligt lært at skære
kraftigt ned. Her i aften har jeg kun lige drukket et glas minimælk med lidt
kakaopulver i da jeg var temmelig lækkersulten. jeg er også sulten nu men
skynder mig at gå i seng omlidt.
Jeg går pt hjemme så jeg skal ikke tænke på madpakke.
Mit blodsukker er i sær helt vanvittigt der om eftermiddagen. Jeg kan spise
mig meget mæt kl. 12 og så er jeg sulten og hungrende efter noget igen 1½
time efter. Det er underligt.
Hvis du har en god opskrift på hjemmebagt rugbrød så vil jeg gerne prøve
det.
Vil du sende opskrifterne til mig email? mail@SLEThellenielsen.dk
Mvh Helle