/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
indisk mad
Fra : bjarne


Dato : 19-08-05 17:41

hej gruppe

jeg kunne godt tænke mig at lære at lave indisk mad. Er der nogen som
kan anbelfale en god kogebog? og hvor er det godt at købe
ingredienser? Jeg bor på islands brygge i kbh.

spanx
b

 
 
es (19-08-2005)
Kommentar
Fra : es


Dato : 19-08-05 19:57

Hej, der findes nogle fine opskrifter på DR's hjemmeside (Madhur
Jaffrey). Har tjekket dem, de ser ret autentiske ud. Er klar over det
ikke er en kogebog, men de er gratis her er link

http://www.dr.dk/mad/program_alle_opskrifter.asp?inpProgramID=4

Samme dame har udgivet en begynderbog som er oversat til dansk. Den
kender jeg så ikke, men tjek selv her. Hun laver superindisk, så mon
ikke den er ret fin:

http://www.arnoldbusck.dk/product.asp?catalog%5Fname=ArnoldBusck&category%5Fname=&product%5Fid=87%2D614%2D0353%2D9

så findes der nogle meget gode, små billige kogebøger af Charlotte
Kirchheiner. Hun lyder ikke særlig indisk, men det er hun.
Pæreindisk, eller hvad det hedder.
De er udgivet på forlaget Klitrose, og er totalt primitive. Ingen
billeder, stavefejl etc. Men hendes opskrifter er guddommelige. Dog kan
de godt se lidt overvældende ud for en begynder.

Så findes der en gammel bog "Den indiske kogebog", den er desværre
udgået. Det er en god begynderbog, men her må du på jagt hos
antikvariaterne.

Mht ingredienser kan næsten enhver invandrerbutik vist levere hvad du
skal bruge af krydderier og frisk ingefær, chili og den slags. Og skal
det være kvali, kan du overveje Thai Supermarkedet på Østerbrogade,
det er på venstre hånd lige før du kommer til Svanemøllen.
Han er nogen gange leveringsdygtig i frisk gurkemeje og den slags. Og
basiskrydderierne har han.
Det er bedst at købe krydderierne hele og selv male dem efterhånden.
De fleste stødte krydderier kommer hurtigt til at smage af støv.
Invester i en elektrisk kaffekværn, bare sådan en slave en til 100
kr. Den gør jobbet fint.

held og lykke, hilsen esther


Mick Tagmos (20-08-2005)
Kommentar
Fra : Mick Tagmos


Dato : 20-08-05 08:21

Samme dame har udgivet en begynderbog som er oversat til dansk. Den
kender jeg så ikke, men tjek selv her. Hun laver superindisk, så mon
ikke den er ret fin:

http://www.arnoldbusck.dk/product.asp?catalog%5Fname=ArnoldBusck&category%5Fname=&product%5Fid=87%2D614%2D0353%2D9

Den kogebog har jeg, den er bare super!!!

Mick



b (23-08-2005)
Kommentar
Fra : b


Dato : 23-08-05 23:24

Tak for de gode svar. Jeg har bestilt den der madhur jaffrey. Så må
vi se om jeg kan finde ud af det...

b

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408934
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste