|
| Fiskesuppe Fra : Preben Bech Badstrue |
Dato : 18-08-05 14:43 |
|
Vi har på en restaurant fået en fiskesuppe, der smagte bedre end vor mors
derhjemme.
Er der nogen, der kan give gode ideer til en god rund, blød og fyldig
fiskesuppe , der
kan gå til en meget fin hvidvin?
PB
| |
Torben Madsen (18-08-2005)
| Kommentar Fra : Torben Madsen |
Dato : 18-08-05 15:25 |
|
Hej Preben
Jeg laver fiskesuppe på følgende måde.
Fiskesuppe.
Til 4 personer.
1.5 kg blandede fiske ben og hoveder, fx torsk, rødspætte, pighvar, ising,
laks. Men der må ikke være sild eller makrel i mellem.
3 store gulerødder i skiver
2 løg fint snittet
1 porre
lidt selleri
1 pastinak
5 champignon i skiver
2 laurbærblade
2 fed hvidløg
salt
peber
0,5 l. hvidvin
0,5 l. vand.
0,5 l piskefløde
Sutter alt det grønne let, det må ikke tage farve. Kom fiskeben i gryden
sammen med alt væsken og krydderier. Lad det koge i max 25 minutter. Si alt
væden over i en anden gryde, tilsæt fløden og lad det koge ind til ca. det
halve.
Kom små mundrette stykker koge fast fisk i sammen med lidt fint snittet
porre ringe.
Mvh
torben
"Preben Bech Badstrue" <badstue@stribnet.dk> skrev i en meddelelse
news:dc203$43049066$3e3d87b7$7846@news.arrownet.dk...
> Vi har på en restaurant fået en fiskesuppe, der smagte bedre end vor mors
> derhjemme.
> Er der nogen, der kan give gode ideer til en god rund, blød og fyldig
> fiskesuppe , der
> kan gå til en meget fin hvidvin?
> PB
>
>
>
| |
J.A.F. Pedersen (18-08-2005)
| Kommentar Fra : J.A.F. Pedersen |
Dato : 18-08-05 15:59 |
|
Preben Bech Badstrue skrev blandt andet:
> Er der nogen, der kan give gode ideer til en god rund, blød og fyldig
> fiskesuppe, der kan gå til en meget fin hvidvin?
Ja, en Bouillabaisse suppe som denne
http://opskrifter.tv2.dk/article.php?id=1816513
Croûtonerne (ristede brødskiver) gnides i hvidløg, ristes i ovnen og lægges
i bunden af hver tallerken ved servering. Det er godt med stænk af god
olivenolie i den færdige suppe ved servering.
JAF
| |
JytteJ (21-08-2005)
| Kommentar Fra : JytteJ |
Dato : 21-08-05 13:53 |
|
"Preben Bech Badstrue" <badstue@stribnet.dk> skrev i en meddelelse
news:dc203$43049066$3e3d87b7$7846@news.arrownet.dk...
> Vi har på en restaurant fået en fiskesuppe, der smagte bedre end vor mors
> derhjemme.
> Er der nogen, der kan give gode ideer til en god rund, blød og fyldig
> fiskesuppe , der
> kan gå til en meget fin hvidvin?
Jeg kunne forstille mig noget god fiskefond ville være godt. Kan købes hos
www.skagenfood.dk
JytteJ
> PB
>
>
>
| |
|
|