|
| Brisler... Fra : Jakob |
Dato : 13-08-05 09:46 |
|
Er der nogen der nogenlunde kan forklare smagen af brisler? Hvad minder det
om?
Vh,
Jakob
| |
Padre (13-08-2005)
| Kommentar Fra : Padre |
Dato : 13-08-05 13:12 |
|
> Er der nogen der nogenlunde kan forklare smagen af brisler? Hvad minder
det
> om?
Vel nærmest en så mild kalvesmag, at det kan minde lidt om kylling. Det er
en fantastisk smag.
--
Padre
| |
Kasper Heftholm Kris~ (13-08-2005)
| Kommentar Fra : Kasper Heftholm Kris~ |
Dato : 13-08-05 13:23 |
|
On Sat, 13 Aug 2005 14:11:53 +0200, "Padre"
<spirito_santo@pladderballe.yahoo.com> wrote:
>> Er der nogen der nogenlunde kan forklare smagen af brisler? Hvad minder
>det
>> om?
>
>Vel nærmest en så mild kalvesmag, at det kan minde lidt om kylling. Det er
>en fantastisk smag.
Helt enig. Smager som mildt "sart" kalvekød. Slet ikke så
indmadsagtigt som nyre, lever og den slag, heller ikke i konsistensen.
Virkelig en delikatesse hvis det er tilberedt godt.
Kasper
| |
Padre (13-08-2005)
| Kommentar Fra : Padre |
Dato : 13-08-05 14:02 |
|
> Virkelig en delikatesse hvis det er tilberedt godt.
Så vidt jeg forstår, kræver det en kok, der ved, hvad han laver, da de skal
renses for nogle talgknuder, inden de kan tilberedes ? De gange, jeg har
fået det, har det været perfekt, men en af mine venner fik engang nogle, som
var fulde af små ubehagelige brusklignende knuder. Det var vist ret
ubehageligt.
Padre
| |
Ukendt (13-08-2005)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 13-08-05 19:35 |
|
> Er der nogen der nogenlunde kan forklare smagen af brisler? Hvad minder
> det om?
Hvad er brisler ?
Ja jeg fik engang at vide at det var nosser men det kan vel ikke passe ?
Mvh. Allan
| |
Kasper Heftholm Kris~ (13-08-2005)
| Kommentar Fra : Kasper Heftholm Kris~ |
Dato : 13-08-05 20:01 |
|
On Sat, 13 Aug 2005 20:35:18 +0200, "Allan Møller" <nosmap> wrote:
>
>Hvad er brisler ?
>
>Ja jeg fik engang at vide at det var nosser men det kan vel ikke passe ?
Nej det er en kirtel som bruges til at danne en slags blodlegemer hos
unge pattedyr. Funktionen aftager når dyret bliver ældre, men jeg ved
faktisk ikke om kirtlen også svinder ind og/eller helt forsvinder.
Jeg har kun spist kalvebrisler, som har ry for at være de bedste, men
jeg går ud fra at man også kan spise andre slags.
Kasper
| |
Jakob (15-08-2005)
| Kommentar Fra : Jakob |
Dato : 15-08-05 14:11 |
|
> Er der nogen der nogenlunde kan forklare smagen af brisler? Hvad minder
> det om?
Så fik jeg smagt det - forrygende tilberedt af kokkene på Kvægtorvet i
Odense - og mums! Det var godt
| |
Flovmand (15-08-2005)
| Kommentar Fra : Flovmand |
Dato : 15-08-05 14:16 |
|
"Jakob" <pope.jakob@gmail.com> wrote in message
news:43009463$0$18637$14726298@news.sunsite.dk...
>> Er der nogen der nogenlunde kan forklare smagen af brisler? Hvad minder
>> det om?
>
> Så fik jeg smagt det - forrygende tilberedt af kokkene på Kvægtorvet i
> Odense - og mums! Det var godt
Hvilken restaurant?
| |
Jakob (15-08-2005)
| Kommentar Fra : Jakob |
Dato : 15-08-05 16:54 |
|
> Hvilken restaurant?
>
Kvægtorvet
| |
Flovmand (15-08-2005)
| Kommentar Fra : Flovmand |
Dato : 15-08-05 17:35 |
|
"Jakob" <pope.jakob@gmail.com> wrote in message
news:4300ba98$0$18642$14726298@news.sunsite.dk...
>> Hvilken restaurant?
>>
>
> Kvægtorvet
Uha.. det må jeg hellere kigge på ved lejlighed. Tak :)
| |
Jakob (16-08-2005)
| Kommentar Fra : Jakob |
Dato : 16-08-05 14:09 |
|
>>
>> Kvægtorvet
>
> Uha.. det må jeg hellere kigge på ved lejlighed. Tak :)
>
Absolut anbefalelsesværdigt
| |
Padre (16-08-2005)
| Kommentar Fra : Padre |
Dato : 16-08-05 16:26 |
|
> Så fik jeg smagt det - forrygende tilberedt af kokkene på Kvægtorvet i
> Odense - og mums! Det var godt
Jeg fik det engang som hele vagtler, udbenet og farseret med brisler med en
sød vinsovs. Nu er jeg jo københavner, men hvis jeg var fra det nordvestlige
Jylland, ville jeg nok sige det sådan, at det smagte såmænd udmærket.
--
Padre
| |
J.A.F. Pedersen (16-08-2005)
| Kommentar Fra : J.A.F. Pedersen |
Dato : 16-08-05 16:48 |
|
Padre skrev blandt andet:
> Jeg fik det engang som hele vagtler, udbenet og farseret med
> brisler med en sød vinsovs. Nu er jeg jo københavner, men hvis > jeg var
> fra det nordvestlige Jylland, ville jeg nok sige det sådan, > at det
> smagte såmænd udmærket.
Når ovenstående helt klart har smagt ekstraordinært vidunderligt, er der
ingen grund til at underdrive, uanset geografi.
Man kan have været på Kong Hans, Søllerød Kro, eller andre gode steder i og
omkring byen selv om man er nordvestjyde ;)
Bon appétit monsieur.
JAF
| |
Jakob (17-08-2005)
| Kommentar Fra : Jakob |
Dato : 17-08-05 08:27 |
|
> Jeg fik det engang som hele vagtler, udbenet og farseret med brisler med
> en
> sød vinsovs. Nu er jeg jo københavner, men hvis jeg var fra det
> nordvestlige
> Jylland, ville jeg nok sige det sådan, at det smagte såmænd udmærket.
Lyder &%)(=()/&¤¤ godt :)
Jeg fik selv denne menu:
Ristet Multe & Lime-Kammusling
med krydret Tomat, Agurk, Ærter og vild Brøndkarse
~~~~~
Carpaccio af Okse med Fanøskinke, Spinat & Harissa
og Sommersalat med Kalvebrisler & Lyø-Hyben
~~~~~
Filet af Kalv med Jomfruhummer & Brændenælde,
røgede Kantareller og grillede Grøntsager i Salsa Verde
~~~~~
3 danske Oste
~~~~~
- 3 slags hindbærdessert -
NAM! :)
| |
J.A.F. Pedersen (17-08-2005)
| Kommentar Fra : J.A.F. Pedersen |
Dato : 17-08-05 10:07 |
|
Jakob skrev blandt andet:
> Jeg fik selv denne menu:
> Ristet Multe & Lime-Kammusling
> med krydret Tomat, Agurk, Ærter og vild Brøndkarse
> ~~~~~
> Carpaccio af Okse med Fanøskinke, Spinat & Harissa
> og Sommersalat med Kalvebrisler & Lyø-Hyben
> ~~~~~
> Filet af Kalv med Jomfruhummer & Brændenælde,
> røgede Kantareller og grillede Grøntsager i Salsa Verde
> ~~~~~
> 3 danske Oste
> ~~~~~
> - 3 slags hindbærdessert -
Fine kombinationer. Fik du opskrifterne?
JAF
| |
J.A.F. Pedersen (18-08-2005)
| Kommentar Fra : J.A.F. Pedersen |
Dato : 18-08-05 15:38 |
|
Ego skrev:
> Jakob skrev blandt andet:
>
>> Jeg fik selv denne menu:
>
>> Ristet Multe & Lime-Kammusling
>> med krydret Tomat, Agurk, Ærter og vild Brøndkarse
>> ~~~~~
>> Carpaccio af Okse med Fanøskinke, Spinat & Harissa
>> og Sommersalat med Kalvebrisler & Lyø-Hyben
>> ~~~~~
>> Filet af Kalv med Jomfruhummer & Brændenælde,
>> røgede Kantareller og grillede Grøntsager i Salsa Verde
>> ~~~~~
>> 3 danske Oste
>> ~~~~~
>> - 3 slags hindbærdessert -
Her er en opskrift, der ligner
http://www.vinforsyning.dk/ostjysk.html
JAF
| |
|
|