|
| dubbel cream Fra : René Hvid |
Dato : 11-08-05 20:33 |
|
Hej Gruppe
Nu er jeg flere gange stødt på at der i engelske opskrifter, står at man
skal bruge dubbel cream, men jeg har ikke kunnet finde dette nogen steder.
er der nogen kender nogle steder hvor dette kan købes.
--
Rene Hvid Pedersen
Alias "Benneweis"
www.ulvenemc.dk
-:I never met a kid I liked:-
| |
Max (11-08-2005)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 11-08-05 20:46 |
|
Hej Rene
> Nu er jeg flere gange stødt på at der i engelske opskrifter, står at man
> skal bruge dubbel cream, men jeg har ikke kunnet finde dette nogen steder.
Selv om det er 48% fedt, kan man så ikke bruge 38% piskefløde istedet ?
Mvh Max
| |
René Hvid (11-08-2005)
| Kommentar Fra : René Hvid |
Dato : 11-08-05 21:00 |
|
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:42fbaa53$0$177$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej Rene
>
>> Nu er jeg flere gange stødt på at der i engelske opskrifter, står at man
>> skal bruge dubbel cream, men jeg har ikke kunnet finde dette nogen
>> steder.
>
> Selv om det er 48% fedt, kan man så ikke bruge 38% piskefløde istedet ?
Nej dansk fløde har slet ikke den samme konsistens, dubbel cream er meget
tykkere og kan fx smøres på scones.
--
Rene Hvid Pedersen
Alias "Benneweis"
www.ulvenemc.dk
-:I never met a kid I liked:-
| |
Thomas Widmann (11-08-2005)
| Kommentar Fra : Thomas Widmann |
Dato : 11-08-05 21:05 |
|
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> writes:
>> Nu er jeg flere gange stødt på at der i engelske opskrifter, står at man
>> skal bruge dubbel cream, men jeg har ikke kunnet finde dette nogen steder.
>
> Selv om det er 48% fedt, kan man så ikke bruge 38% piskefløde istedet ?
Det smager slet ikke ens, og den højere fedtprocent gør, at det har
nogle andre egenskaber. Fx kan det piskes til skum efter at være
blevet blandet med appelsinjuice.
/Thomas
--
Thomas Widmann twid@bibulus.org http://www.twid.bibulus.org
Flat 0/1, 57 Rose Street, Garnethill, Glasgow G3 6SF, Scotland, EU
| |
Max (11-08-2005)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 11-08-05 21:21 |
|
Hej Thomas
> Det smager slet ikke ens, og den højere fedtprocent gør, at det har
> nogle andre egenskaber. Fx kan det piskes til skum efter at være
> blevet blandet med appelsinjuice.
Ok, så lærte man også noget nyt idag. Lyder som et spænnende og
lækkert produkt, men som en anden nævner er det nok ikke noget
der kommer på markedet i DK, dertil er det nok ikke politisk korrekt.
Mvh Max
| |
marlene larsen (11-08-2005)
| Kommentar Fra : marlene larsen |
Dato : 11-08-05 21:09 |
|
jeg er ikke stødt på double cream i danmark men har også eftersøgt det, der
er ikke store chancer for at mejerier begynder at producere federe
mælkeprodukter
det er nok ikke rigtig politisk korrekt !!! ærgeligt for det er et godt
produkt, skal næsten bare rystes for det bliver tykt og lige hældes over
bagsiden af en ske på din irish coffee - i alm opskrifter kan du sagtens
bruge piske men jeg ved ikke til clotted har ikke prøvet det
g"René Hvid" <dsl210448@vip.cypercity.dk> skrev i en meddelelse
news:42fba7dc$0$78285$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> Hej Gruppe
>
>
> Nu er jeg flere gange stødt på at der i engelske opskrifter, står at man
> skal bruge dubbel cream, men jeg har ikke kunnet finde dette nogen steder.
>
> er der nogen kender nogle steder hvor dette kan købes.
>
>
> --
> Rene Hvid Pedersen
> Alias "Benneweis"
> www.ulvenemc.dk
> -:I never met a kid I liked:-
>
>
| |
Klaus Alexander Seis~ (12-08-2005)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 12-08-05 09:54 |
|
Marlene Larsen skrev:
> der er ikke store chancer for at mejerier begynder at producere
> federe mælkeprodukter det er nok ikke rigtig politisk korrekt !
Det skal du ikke sige. Irma fører bl.a. en dejlig "Jersey Maxi Sødmælk"
der indeholder ca. 5,7 % mælkefedt, og Arla har vist et tilsvarende pro-
dukt.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
Copenhagen, Denmark
http://streetkids.dk/
| |
Peter Westh (11-08-2005)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 11-08-05 21:49 |
|
"René Hvid" <dsl210448@vip.cypercity.dk> skrev i en meddelelse
news:42fba7dc$0$78285$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> Hej Gruppe
>
>
> Nu er jeg flere gange stødt på at der i engelske opskrifter, står at man
> skal bruge dubbel cream, men jeg har ikke kunnet finde dette nogen steder.
>
> er der nogen kender nogle steder hvor dette kan købes.
Det kan det svjv ikke.
Men ifølge vores allesammens Camilla Plum kan man lave det selv:
"Dobbeltfløden får man ved at købe 5 dl piskefløde, hælde den op i en kande,
og lade den stå til næste dag, hvor man så skummer de øverste 3 dl fed fløde
af, og bruger resten til noget andet."
Jeg har ikke selv prøvet.
MVH
Peter
| |
Aksel.pe (11-08-2005)
| Kommentar Fra : Aksel.pe |
Dato : 11-08-05 21:55 |
|
Peter Westh wrote:
Men ifølge vores allesammens Camilla Plum kan man lave det selv:
>
> "Dobbeltfløden får man ved at købe 5 dl piskefløde, hælde den op i en kande,
> og lade den stå til næste dag, hvor man så skummer de øverste 3 dl fed fløde
> af, og bruger resten til noget andet."
>
> Jeg har ikke selv prøvet.
>
> MVH
>
> Peter
>
..
Jeg tvivler på, at denne fremgangsmåde kan bruges nu til dags. Jeg
mener, at fløden imodsætning til "gamle dage"- ligesom mælken - bliver
pasteuriseret.
Aksel
| |
Aksel.pe (11-08-2005)
| Kommentar Fra : Aksel.pe |
Dato : 11-08-05 21:57 |
|
Aksel.pe wrote:
>
> .
> Jeg tvivler på, at denne fremgangsmåde kan bruges nu til dags. Jeg
> mener, at fløden imodsætning til "gamle dage"- ligesom mælken - bliver
> pasteuriseret.
> Aksel
>
Undskyld - jeg mente selvfølgelig :homogeniseret.
Aksel
| |
Peter Westh (11-08-2005)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 11-08-05 22:38 |
|
" Aksel.pe" <" Aksel.pe"@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:63149$42fbbba5$3e3d87b7$21776@news.arrownet.dk...
> Undskyld - jeg mente selvfølgelig :homogeniseret.
Piskefløde bliver ikke homogeniseret, så kan den ikke piskes.
MVH
Peter
| |
Peter Westh (11-08-2005)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 11-08-05 22:41 |
| | |
Rene' Hjorth (12-08-2005)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 12-08-05 08:23 |
|
[René Hvid | Thu, 11 Aug 2005 21:32:41 +0200]
>er der nogen kender nogle steder hvor dette kan købes.
Til en hurtig vending tror jeg du kan bruge en blanding af 2/3 piskefløde
(pjaskefløde) og 1/3 mascarpone som du rører sammen.
Men ja, god dobbelt-centrifugeret fed piskefløde ville være godt på hylderne
i supermarkederne. Der er et par af de små (ikke-Arla) mejerier der lavet
det til restuaranter på bestilling, men ikke til forbrugerne (endnu).
René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk
| |
Jens Bruun (12-08-2005)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 12-08-05 16:14 |
|
"Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> skrev i en meddelelse
news:ofjof1dd1hgukd5teohl4tfj3kecbo6kl9@4ax.com
> Men ja, god dobbelt-centrifugeret fed piskefløde ville være godt på
> hylderne i supermarkederne.
Helt enig.
> Der er et par af de små (ikke-Arla)
> mejerier der lavet det til restuaranter på bestilling, men ikke til
> forbrugerne (endnu).
Jeg mener, jeg så Mik Schack have en stor bøtte fra et fynsk mejeri i en
"Hjemmeservice" for noget tid siden. Den havde konsistens som græsk yoghurt
og var gullig. Jeg mener også at huske ham fortælle, at den kun blev solgt
til restauranter.
Måske en mail-storm til Øllingegaard kan udvirke mirakler?
--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 7/22/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery
| |
Ole Stigaard (12-08-2005)
| Kommentar Fra : Ole Stigaard |
Dato : 12-08-05 17:19 |
|
Fri, 12 Aug 2005 17:13:36 +0200, Jens Bruun <bruun_jens@hotmail.com> skrev:
> "Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> skrev i en meddelelse
> news:ofjof1dd1hgukd5teohl4tfj3kecbo6kl9@4ax.com
>
>> Men ja, god dobbelt-centrifugeret fed piskefløde ville være godt på
>> hylderne i supermarkederne.
>
> Helt enig.
>
>> Der er et par af de små (ikke-Arla)
>> mejerier der lavet det til restuaranter på bestilling, men ikke til
>> forbrugerne (endnu).
>
> Jeg mener, jeg så Mik Schack have en stor bøtte fra et fynsk mejeri i en
> "Hjemmeservice" for noget tid siden. Den havde konsistens som græsk
> yoghurt
> og var gullig. Jeg mener også at huske ham fortælle, at den kun blev
> solgt
> til restauranter.
>
> Måske en mail-storm til Øllingegaard kan udvirke mirakler?
>
Øllingegaard producerer en 52% creme Fraiche til restauranter på
bestilling, så mon ikke de også vil kunne klare en double cream?
Ole
| |
Rene' Hjorth (08-09-2005)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 08-09-05 09:32 |
|
[Jens Bruun | Fri, 12 Aug 2005 17:13:36 +0200]
>Måske en mail-storm til Øllingegaard kan udvirke mirakler?
Jeg tror nærmere at det er supermarkederne der skal påvirkes. Mange
fødevareproducter (bl.a. mig selv) står klar med mange nye spændende
produkter - men det er en kostbar og tidskrævende process for
supermarkederne at tage nye varer ind (og de er ofte nødt til at droppe
andre varer for at kunne gøre det), så de gør det kun hvis de føler at der
er et behov.
Jeg ved fra flere indkøbere at de opfordringer de får fra kunderne, er en
meget stor del af den vægtning de foretager for at tage nye produkter ind,
men det er meget få kontakter de får, så beslutningsgrundlaget er sparsomt.
Så - ønsker man andre varer hos sin lokale købmand, så snak med ham. Ønsker
man andre varer i sit supermarkede, så skriv til deres fællesindkøb pr. brev
eller e-mail - det betyder noget!
René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk
| |
Du er hvad du spiser~ (13-08-2005)
| Kommentar Fra : Du er hvad du spiser~ |
Dato : 13-08-05 15:28 |
|
Osted Mejeri, mellem Roskilde og Ringsted producerer en udmærket
dubbel-cream, men jeg ville hok ringe dertil først, hvornår de har den.
Henrik
"René Hvid" <dsl210448@vip.cypercity.dk> skrev i en meddelelse
news:42fba7dc$0$78285$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> Hej Gruppe
>
>
> Nu er jeg flere gange stødt på at der i engelske opskrifter, står at man
> skal bruge dubbel cream, men jeg har ikke kunnet finde dette nogen steder.
>
> er der nogen kender nogle steder hvor dette kan købes.
>
>
> --
> Rene Hvid Pedersen
> Alias "Benneweis"
> www.ulvenemc.dk
> -:I never met a kid I liked:-
>
>
| |
Kevin Edelvang (14-08-2005)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 14-08-05 00:18 |
|
På venlig forespørgsel svarede Øllingegård således:
"Du kan købe double cream i Inco - fra Osted Mejeri.
Du kan også bestille det hos os - dagen før du skal bruge det: 48 28 41 51"
Så er der da en grund mere til at køre i Inco engang imellem.
Mvh
Kevin Edelvang
| |
Rene' Hjorth (08-09-2005)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 08-09-05 09:33 |
|
[Kevin Edelvang | Sun, 14 Aug 2005 01:18:13 +0200]
>Så er der da en grund mere til at køre i Inco engang imellem.
Afgjort - tak for hintet!
René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk
| |
|
|