/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Calvados
Fra : Morten V


Dato : 11-08-05 13:24

Nu nærmer æblehøsten sig så småt, og da jeg plejer at kassere en hel
del æbler har jeg i år overvejet at forsøge mig med æblevin/calvados.
Jeg går ud fra at calvados starter med gærede æbler, som så
destileres. Jeg er klar over at det ikke er tilladt at destillere
selv, men kan man som privat person komme til at få sin æblevin
destilleret (mod betaling af afgift) ?
Er der evt nogen herinde som har erfaringer ud i æblevin produktion og
kan bidrage med en opskrift.

Morten V

 
 
Max (11-08-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 11-08-05 14:04

Hej Morten

> Er der evt nogen herinde som har erfaringer ud i æblevin produktion og
> kan bidrage med en opskrift.

Calvados er lavet af destilat af æblecider

http://www.dr.dk/reneord/artikler/2002/2810ablecider.htm

Mvh Max



Steen Jakobsen (11-08-2005)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 11-08-05 15:50


"Morten V" <mvahl@tis_fjerndete_cali.dk> skrev i en meddelelse
news:3216f156n19koev13g0svd7ngr9b4ap31g@4ax.com...
> Nu nærmer æblehøsten sig så småt, og da jeg plejer at kassere en hel
> del æbler har jeg i år overvejet at forsøge mig med æblevin/calvados.
> Jeg går ud fra at calvados starter med gærede æbler, som så


Det er nu nok ikke sådan lige til. Jeg har prøvet at destilere æblevin
selvom man ikke må, og det smager slet ikke som det Calvados man køber. (
heldigvis ) Der må også være noget med lagring i egetønder eller lignende da
et rent destilat vil være klart og det er Calvados jo ikke.

Steen.



jubija@yahoo.dk (11-08-2005)
Kommentar
Fra : jubija@yahoo.dk


Dato : 11-08-05 16:35

On Thu, 11 Aug 2005 16:49:42 +0200, "Steen Jakobsen"
<noway@nopost1.tele.xx> wrote:



>Det er nu nok ikke sådan lige til. Jeg har prøvet at destilere æblevin
>selvom man ikke må, og det smager slet ikke som det Calvados man køber. (
>heldigvis ) Der må også være noget med lagring i egetønder eller lignende da
>et rent destilat vil være klart og det er Calvados jo ikke.
>
nemlig - calvados skal lagres mindst to år på egefade.

Der bruges som regel 40 % søde æbler, 40 % bitre og 20 % sure. Skal
drikken leve op til reglerne i den eksklusive del af
Calvados-distriktet (Pays d'Auge) bliver æblerne vasket og presset
straks efter høst, lavet til cider, der lagres til det har en
alkoholprocent på minimum 4,5 % og et syreindhold på under 2,5 gram
pr. liter, hvorefter cideren destilleres to gange lige efter hinanden
i samme destillationskolonne.

Destillatet skal holde maksimalt 72 % efter 2. destillation, hvorefter
det ryger på fade i minimun 2 år, hvor alkoholprocenten falder til
40-45%.

Ret besværligt - det er meget lettere at gå i Irma på mandag, hvor der
har en absolut drikkelig calvados (destilleret én gang, uden for Pays
d'Auge) på tilbud til blot 99,50 kr.

Lars

Morten V (12-08-2005)
Kommentar
Fra : Morten V


Dato : 12-08-05 06:13

On Thu, 11 Aug 2005 17:34:44 +0200, jubija@yahoo.dk wrote:

Går det sjove ikke ligesom lidt af ved blot at gå i butikken efter
varen

Morten
>On Thu, 11 Aug 2005 16:49:42 +0200, "Steen Jakobsen"
><noway@nopost1.tele.xx> wrote:
>
>
>
>>Det er nu nok ikke sådan lige til. Jeg har prøvet at destilere æblevin
>>selvom man ikke må, og det smager slet ikke som det Calvados man køber. (
>>heldigvis ) Der må også være noget med lagring i egetønder eller lignende da
>>et rent destilat vil være klart og det er Calvados jo ikke.
>>
>nemlig - calvados skal lagres mindst to år på egefade.
>
>Der bruges som regel 40 % søde æbler, 40 % bitre og 20 % sure. Skal
>drikken leve op til reglerne i den eksklusive del af
>Calvados-distriktet (Pays d'Auge) bliver æblerne vasket og presset
>straks efter høst, lavet til cider, der lagres til det har en
>alkoholprocent på minimum 4,5 % og et syreindhold på under 2,5 gram
>pr. liter, hvorefter cideren destilleres to gange lige efter hinanden
>i samme destillationskolonne.
>
>Destillatet skal holde maksimalt 72 % efter 2. destillation, hvorefter
>det ryger på fade i minimun 2 år, hvor alkoholprocenten falder til
>40-45%.
>
>Ret besværligt - det er meget lettere at gå i Irma på mandag, hvor der
>har en absolut drikkelig calvados (destilleret én gang, uden for Pays
>d'Auge) på tilbud til blot 99,50 kr.
>
>Lars


Max (12-08-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 12-08-05 14:12

Hej Morten

> Går det sjove ikke ligesom lidt af ved blot at gå i butikken efter
> varen

Nej, det sjove kommer når man nyder varen :)

Mvh Max



Bo Warming (13-08-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 13-08-05 17:18

"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote in message
news:42fc9f6e$0$176$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej Morten
>
>> Går det sjove ikke ligesom lidt af ved blot at gå i butikken efter
>> varen
>
> Nej, det sjove kommer når man nyder varen :)

Præstationsglæde er vigtig drivkraft bag denne ng - du pisser på hobby og
selvhjulpenhed.

Men jeg tror ikke at calvados er godt gørdetselvprojekt.

Egefadslagring sker idag ofte ved at egesavsmuld sættes til kæmpe
gyllesiloagtige vinlagringstanke, og hvis ege-ekstrakt eller savsmuldet
kunne købes hos Matas så måske der var muligheder

Da jeg med min HF-klasse lavede vingæring som laboratorieforsøg, lod jeg dem
der var hurtigst destillere, og det smagte calvadosagtigt, da det var
friskdestilleret. Men ikke to dage senere. Jeg tror der er fine
hemmeligheder bag Kriminalkommisær Maigrets foretrukne bodegadring, calvadOS
(s'et er ikke stumt, som hvis det var Provencespecialitet - det er Bretagne
specialitet)
Hemmeligheder som ingen dansker på få år kan eftergøre - som forskellen
mellem RemyMartin og DeLuze cognac(der har dyb eg hhv let blomster smag - og
helt alderledes end Martell og Courvoisier.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste