On Thu, 11 Aug 2005 17:34:44 +0200, jubija@yahoo.dk wrote:
Går det sjove ikke ligesom lidt af ved blot at gå i butikken efter
varen
Morten
>On Thu, 11 Aug 2005 16:49:42 +0200, "Steen Jakobsen"
><noway@nopost1.tele.xx> wrote:
>
>
>
>>Det er nu nok ikke sådan lige til. Jeg har prøvet at destilere æblevin
>>selvom man ikke må, og det smager slet ikke som det Calvados man køber. (
>>heldigvis ) Der må også være noget med lagring i egetønder eller lignende da
>>et rent destilat vil være klart og det er Calvados jo ikke.
>>
>nemlig - calvados skal lagres mindst to år på egefade.
>
>Der bruges som regel 40 % søde æbler, 40 % bitre og 20 % sure. Skal
>drikken leve op til reglerne i den eksklusive del af
>Calvados-distriktet (Pays d'Auge) bliver æblerne vasket og presset
>straks efter høst, lavet til cider, der lagres til det har en
>alkoholprocent på minimum 4,5 % og et syreindhold på under 2,5 gram
>pr. liter, hvorefter cideren destilleres to gange lige efter hinanden
>i samme destillationskolonne.
>
>Destillatet skal holde maksimalt 72 % efter 2. destillation, hvorefter
>det ryger på fade i minimun 2 år, hvor alkoholprocenten falder til
>40-45%.
>
>Ret besværligt - det er meget lettere at gå i Irma på mandag, hvor der
>har en absolut drikkelig calvados (destilleret én gang, uden for Pays
>d'Auge) på tilbud til blot 99,50 kr.
>
>Lars