Øv og så efter al det besvær...
Det du har fremstillet er chokoladeovertræk og det skal være
sprødt/hårdt. Men det er bedre til marcipanbrød...
Her følger en afskrift fra min bagebibel, som jeg hermed anbefaler:
Politikens store bagebog af Anne Majgaard. Den sikrer i særklasse
vellykkede resultater bare man følger opskrifterne, og den har svar
på næsten alle livets bagespørgsmål (som der er ufatteligt mange af
BLANK CHOKOLADEGLASUR
100 gr fin mørk chokolade
1 dl mælk
50 gr sukker
60 gr smør
2 spsk kakao
Hak chokoladen.
Giv mælk, sukker og smør et opkog og sigt kakaoen i. Tag gryden fra
varmen og tilsæt den hakkede chokolade. Lad den stå i 5 min. og pisk
så glasuren godt sammen.
Glasuren er smørbar når den er afkølet. Den løber godt ud, mens den
endnu er lunken, så den er nem at arbejde med.
Portionen rækker til overtræk på top og sider på en hel lagkage.
Skal kun toppen glaseres, er en halv portion nok. Blank chokoladeglasur
egner sig til kager, hvor en helt glat, blank overflade ønskes, fx
lagkager.
Variation:
Blank hvid chokoladeglasur. Brug 100 gr hvid chokolade, kun 3/4 dl
mælk, 60 gr smør og 40 gr flormelis. Udelad kakao og tilsæt et par
dråber citronsaft.
Hilsen Esther