/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Og endnu en chokolade bøn. ( hah)
Fra : Dooz


Dato : 26-07-05 08:50

Jeg søger en god opskrift på en enkel konfekt agtig chokolade kage. Jeg har
et HAV af forskellige chokoladekage opskrifter, gode på hver deres måde, men
ikke sådan en. Den slags man bager og som nærmest falder sammen igen. Som
man skærer ud i små stykker og kan spise med en god vanilieis. Mindes noget
om at den eneste gang jeg har fået lavet en der var god, skulle den stå på
køl til dagen efter før den var spiseklar. Men jeg kan ikke finde en
opskrift. Helst noget uden nødder, kaffe, eller andet avanceret. Jeg vil
have den rene "klistrede" konfektagtige kage. Nogen der kan hjælpe?
Eva



 
 
JytteJ (26-07-2005)
Kommentar
Fra : JytteJ


Dato : 26-07-05 09:42


"Dooz" <dooz_nospam@city.dk> skrev i en meddelelse
news:dc4puc$9mr$1@newsbin.cybercity.dk...
> Jeg søger en god opskrift på en enkel konfekt agtig chokolade kage. Jeg
> har et HAV af forskellige chokoladekage opskrifter, gode på hver deres
> måde, men ikke sådan en. Den slags man bager og som nærmest falder sammen
> igen. Som man skærer ud i små stykker og kan spise med en god vanilieis.
> Mindes noget om at den eneste gang jeg har fået lavet en der var god,
> skulle den stå på køl til dagen efter før den var spiseklar. Men jeg kan
> ikke finde en opskrift. Helst noget uden nødder, kaffe, eller andet
> avanceret. Jeg vil have den rene "klistrede" konfektagtige kage. Nogen der
> kan hjælpe?
> Eva
>
"Verdens fedeste chokoladekage"
200 g mandler uden hinder.
200 g. sukker
200 g. granuleret 67 % mørk chokolade. f.eks. summerbirds.
200 g. smør
5 æg.
pisk 4 æggeblommer og et helt æg hvidt med 200 g. sukker. Heri vendes
smeltet chokolade, hvor smørret er rørt i og de fint revne mandler.
Æggehvider piskes stive og vendes forsigtigt ind i chokolademassen.
Hældes i en smurt form og bages ved 160 - 170 gr. i c. 50 min.

Jeg advarer dig, du bliver afhængig !!

JytteJ



Margrete Johansen (26-07-2005)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 26-07-05 21:23

>> Jeg søger en god opskrift på en enkel konfekt agtig chokolade kage. Jeg
>> har et HAV af forskellige chokoladekage opskrifter, gode på hver deres
>> måde, men ikke sådan en. Den slags man bager og som nærmest falder
sammen
>> igen. Som man skærer ud i små stykker og kan spise med en god
vanilieis.

Ganash-Kage


250 gr mørk chokolade

250 gr smør

2,5 dl æg

250 gr sukker

35-40 gr mel

25 gr cacao





1: chokolade + smør smeltes sammen, blandes

2: æg + sukker piskes hvidt

3: 1+2 blandes

4: mel + cacao sigtes i 3, røres sammen

5: bages i ret flad form ca 20 min v. 160°



Serveres (fx ?) som chokoladeelement i desserter (is +)





Kokken i Huset i Magstræde, 2004



Hvor opskriften lød:



1 kilo mørk chokolade 70% - mindst

1 kilo smør

1 liter æg (24)

1 kilo sukker

140 - 160 gr. Mel

100 gr. God cacao



Fremgangsmåden er den sammen, men man skal bruge en større gryde og
bradepanden fra ovnen er en fin form til denne mængde.



Kagen skæres ud i små, tynde strimler, ikke noget med store stykker - den
er meget tæt.



Margrete


--
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 418 spam-mails.
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent gratis SPAMfighter her: www.spamfighter.dk



Dooz (26-07-2005)
Kommentar
Fra : Dooz


Dato : 26-07-05 22:12


"35-40 gr mel". Er det virkelig nok? er det fordi chokoladen også størkner?
Mange dumme spørgsmål her =) Lyder lækkert, og ikke mindst, nemt ! Må
prøves, takker )
Eva



Margrete Johansen (27-07-2005)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 27-07-05 09:07


"Dooz" <dooz_nospam@city.dk> wrote in message
news:dc68v0$1276$1@newsbin.cybercity.dk...
>
> "35-40 gr mel". Er det virkelig nok? er det fordi chokoladen også
> størkner? Mange dumme spørgsmål her =) Lyder lækkert, og ikke mindst,
nemt
> ! Må prøves, takker )
> Eva
Ja, opskriftens mål er korrekte.

Margrete


--
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 418 spam-mails.
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent gratis SPAMfighter her: www.spamfighter.dk



Rene' Hjorth (27-07-2005)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 27-07-05 20:59

[Dooz | Tue, 26 Jul 2005 23:11:59 +0200]

>"35-40 gr mel". Er det virkelig nok? er det fordi chokoladen også størkner?
>Mange dumme spørgsmål her =) Lyder lækkert, og ikke mindst, nemt ! Må
>prøves, takker )

Varmen får fedtstoffet i chokoladen til at krystaliserer, sukkeret stivner
og danner et gitter der ellers også holdes oppe af koaguleringen af
proteinerne i ægget - kort fortalt :)

René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk

Klaus Alexander Seis~ (26-07-2005)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 26-07-05 09:12

Dooz skrev:

> Jeg søger en god opskrift på en enkel konfekt agtig chokolade kage.
> Jeg har et HAV af forskellige chokoladekage opskrifter, gode på hver
> deres måde, men ikke sådan en. Den slags man bager og som nærmest
> falder sammen igen. Som man skærer ud i små stykker og kan spise med
> en god vanilieis.

Prøv <http://www.augustenborgsopskriftsamling.dk/opskrifter/0472.htm> og
unlad kaffe og valnødder - det er stort set ikke andet end chokolade, smør
og sukker, holdt sammen af æg og en smule mel.

--
Klaus Alexander Seistrup
Magnetic Ink, Copenhagen, Denmark
http://magnetic-ink.dk/

Margrete Johansen (26-07-2005)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 26-07-05 21:30


"Dooz" <dooz_nospam@city.dk> wrote in message
news:dc4puc$9mr$1@newsbin.cybercity.dk...
> Jeg søger en god opskrift på en enkel konfekt agtig chokolade kage. Jeg
> har et HAV af forskellige chokoladekage opskrifter, gode på hver deres
> måde, men ikke sådan en. Den slags man bager og som nærmest falder sammen
> igen. Som man skærer ud i små stykker og kan spise med en god vanilieis.
> Mindes noget om at den eneste gang jeg har fået lavet en der var god,
> skulle den stå på køl til dagen efter før den var spiseklar. Men jeg kan
> ikke finde en opskrift. Helst noget uden nødder, kaffe, eller andet
> avanceret. Jeg vil have den rene "klistrede" konfektagtige kage. Nogen der
> kan hjælpe?
> Eva

Ganash-Kage


250 gr mørk chokolade

250 gr smør

2,5 dl æg

250 gr sukker

35-40 gr mel

25 gr cacao





1: chokolade + smør smeltes sammen, blandes

2: æg + sukker piskes hvidt

3: 1+2 blandes

4: mel + cacao sigtes i 3, røres sammen

5: bages i ret flad form ca 20 min v. 160°



Serveres (fx ?) som chokoladeelement i desserter (is +)





Kokken i Huset i Magstræde, 2004



Hvor opskriften lød:



1 kilo mørk chokolade 70% - mindst

1 kilo smør

1 liter æg (24)

1 kilo sukker

140 - 160 gr. Mel

100 gr. God cacao



Fremgangsmåden er den sammen, men man skal bruge en større gryde og
bradepanden fra ovnen er en fin form til denne mængde.



Kagen skæres ud i små, tynde strimler, ikke noget med store stykker - den
er meget tæt.

Margrete



Padre (30-07-2005)
Kommentar
Fra : Padre


Dato : 30-07-05 07:14

"Dooz" <dooz_nospam@city.dk> wrote in message
news:dc4puc$9mr$1@newsbin.cybercity.dk...
> Jeg søger en god opskrift på en enkel konfekt agtig chokolade kage. Jeg
har
> et HAV af forskellige chokoladekage opskrifter, gode på hver deres måde,
men
> ikke sådan en. Den slags man bager og som nærmest falder sammen igen. Som
> man skærer ud i små stykker og kan spise med en god vanilieis. Mindes
noget
> om at den eneste gang jeg har fået lavet en der var god, skulle den stå på
> køl til dagen efter før den var spiseklar. Men jeg kan ikke finde en
> opskrift. Helst noget uden nødder, kaffe, eller andet avanceret. Jeg vil
> have den rene "klistrede" konfektagtige kage. Nogen der kan hjælpe?

GATEAU AU CHOCOLAT (Ali Bab)

200 gram chokolade, 175 gram smør, 100 gram sukker, 75 gram smuttede
mandler, 4 æg, vanille

75 gram chokolade og 125 gram smør smeltes sammen, derefter tilsættes
æggeblommerne og til sidst mandler, sukker og vanille, som man har
stødt/blendet/hakket sammen.

Når det er rørt grundigt sammen, vendes det forsigtigt i de stiftpiskede
æggehvider.

Bages ved ca. 200 grader i ca. 20 min.

Når den er kølet af, dækkes den af en chokoladefondant, lavet af resten af
chokoladen og smørret.


--
Padre



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408934
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste