Det som nogle kalder gift i forbindelse med rabarber og som er en total
overfortolkning, hentyder til plantens indhold af oxalsyre. Oxalsyre binder
kalk, dvs. gør calcium utilgængelig for menneskelig optagelse. Calcium er
som andre mineraler vigtig for mennesker, men da syrens virkning jo kun er
forbigående (medmindre man spiser rabarber dagen lang >s<) er
"gift"virkningen efter min mening noget komplet vrøvl. I øvrigt er der mange
andre stoffer som man også kan tolke ligeledes, når man ser på det isoleret.
Eksempelvis er der flere mineraler i vor kost som blokerer mere eller mindre
for optagelse af andre stoffer igen......
mvh
Ivan
"Svend Erik Bertelsen" <nospam2seb@webspeed.dk> skrev i en meddelelse
news:hb9ra8hj4idx.cwaoux9jrogx$.dlg@40tude.net...
> Ole Pedersen skrev:
>
>> Min havebog anbefaler at man ikke spiser rabarber mellem Sankt Hans og
>> september, der følger dog ikke nogen forklaring på anbefalingen.
>
> Jeg kendte en gang en gammel dame, som var enormt optaget af den
> kost, som hun indtog. Hun sagde: "A spiser alllldrig rabarber, for
> det ær gift for men'sker". Hun blev over 90 år, så måske burde vi
> helt holde os fra at spise rabarber
>
> --
> Venlig hilsen
> Svend Erik