/ Forside / Interesser / Helbred / Slankekure / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Slankekure
#NavnPoint
henningbo.. 2235
ans 1415
vaxen 1300
dova 889
miritdk 860
disken 790
Mordex 720
Nordsted1 649
Jernladyen 626
10  briani 560
Liste over glykæmisk belastning?
Fra : Jakob Munck


Dato : 16-07-05 21:17

Jeg har netop læst Dr. Hertz slankebog: "Slank uden kulhydrater" (Pol.
Forlag) og den virker meget inspirerende til at gå i gang med en
ikke-fanatisk udgave af Atkins kuren. Men til det formål savner jeg en
længere liste over diverse fødevarers glykæmiske belastning. I bogen er der
en liste, men den er mangelfuld. F.eks. står der ikke havregryn??

Jeg regner med at de der kender ikke-kulhydrat-kurene ved, hvad glykæmisk
belastning er, og måske kan nogle henvise til en længere liste med udregning
over dette for forskellige fødevarer?

v.h.
Jakob



 
 
Jakob Munck (16-07-2005)
Kommentar
Fra : Jakob Munck


Dato : 16-07-05 21:56

Jeg har selv fundet et par lister, idet jeg går ud fra at "glykæmisk
belastning" er det samme som "glychemic load"?

Er det rigtigt?


v.h.
Jakob



Bodil Grove Christen~ (17-07-2005)
Kommentar
Fra : Bodil Grove Christen~


Dato : 17-07-05 09:10


"Jakob Munck" <jm2_fjern_dette@webspeed.dk> skrev i en meddelelse
news:42d97448$0$38476$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Jeg har selv fundet et par lister, idet jeg går ud fra at "glykæmisk
> belastning" er det samme som "glychemic load"?
>
> Er det rigtigt?

Kan du ikke dele listerne med os andre,
der følger samme kur?

Mvh.Bodil.



Jakob Munck (17-07-2005)
Kommentar
Fra : Jakob Munck


Dato : 17-07-05 11:00

>
> Kan du ikke dele listerne med os andre,
> der følger samme kur?
>


www.iform.dk/Crosslink.jsp?d=1264&a=6643


jm



Rene' Hjorth (17-07-2005)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 17-07-05 21:19

[Jakob Munck | Sat, 16 Jul 2005 22:16:52 +0200]

>Jeg regner med at de der kender ikke-kulhydrat-kurene ved, hvad glykæmisk
>belastning er, og måske kan nogle henvise til en længere liste med udregning
>over dette for forskellige fødevarer?

Du kan faktisk ikke beregne det glykæmiske indeks, det kan kun måles ved at
du har et antal forsøgspersoner siddende, måler deres blodsukker, lader dem
spise en del af varen og efter et stykke tid måler igen.

Dette foretages så med et stort antal personer, eller flere gange, hvorefter
du har den glykæmiske værdi - dermed sagt at det er en kostbar kalkule, så
listerne der er at finde på nettet er ikke så omfattende som man kunne
ønske.

Desværre...

René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk

Lisbeth (18-07-2005)
Kommentar
Fra : Lisbeth


Dato : 18-07-05 08:57

"Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> skrev i en meddelelse
news:82fld15ksdj9dhv681f612h2oe0opglh2e@4ax.com...

> Du kan faktisk ikke beregne det glykæmiske indeks, det kan kun måles ved
> at
> du har et antal forsøgspersoner siddende, måler deres blodsukker, lader
> dem
> spise en del af varen og efter et stykke tid måler igen.

Du har ret. Man ved nemlig stort set ikke, hvordan det glykemiske index er,
når fødevarerne blandes. Kort sagt ved man, hvordan det glykemiske index er
for henholdsvis brød og ost. Men hvad det er, når man spiser eksempelvis en
skive brød
med ost, er ukendt.

(Det kan godt være, at lige præcis "brød med ost" er målt. Det er pointen,
jeg vil have frem... at mankan kende forskellige fødevarers glykemiske index
uden at vide, hvordan det er for en blanding af fødevarers kendte glykemiske
index.)

> Dette foretages så med et stort antal personer, eller flere gange,
> hvorefter
> du har den glykæmiske værdi - dermed sagt at det er en kostbar kalkule, så
> listerne der er at finde på nettet er ikke så omfattende som man kunne
> ønske.

.... og kan kun bruges som fingerpeg. Det bedste er at fornemme på sin egen
krop, hvad der virker.

Jeg har eksempelvis fundet ud af, at en skive rugbrød med smør og ost mætter
mig bedre og længere end en skive toatbrød med syltetøj.

Mvh. Lisbeth




Jan Bøgh (18-07-2005)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 18-07-05 11:31

Lisbeth wrote:

> Du har ret. Man ved nemlig stort set ikke, hvordan det glykemiske
> index er, når fødevarerne blandes. Kort sagt ved man, hvordan det
> glykemiske index er for henholdsvis brød og ost. Men hvad det er, når
> man spiser eksempelvis en skive brød
> med ost, er ukendt.

Hvilket svjhf bl.a. er Arne Astrup og de andre i fødevaremafiens grund til
ikke at ville anerkende low-carb/livsstilen/s kvaliteter. Diskussionen er
beskrevet i 'Menneskeføde' af Tor Nørretranders.

> ... og kan kun bruges som fingerpeg. Det bedste er at fornemme på sin
> egen krop, hvad der virker.

Det tro jeg ikke at man kan på lige nøjagtigt dette punkt.

> Jeg har eksempelvis fundet ud af, at en skive rugbrød med smør og ost
> mætter mig bedre og længere end en skive toatbrød med syltetøj.

Åh ja - det er vist en ret generel erfaring. Men om du derfra kan slutte
noget om glykæmi er IMHO tvivlsomt.

vh
Jan


--
Fotoamatør af Guds nåde.
PS: Nye (opdateret 12/7/2005) knipserier kan findes på
http://jan.boegh.net/foto.htm



Rene' Hjorth (18-07-2005)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 18-07-05 14:39

["Lisbeth" <lisbeth_jacobsen@hotmail.invalid,com> | Mon, 18 Jul 2005
09:57:01 +0200]

>Jeg har eksempelvis fundet ud af, at en skive rugbrød med smør og ost mætter
>mig bedre og længere end en skive toatbrød med syltetøj.

Mange Atkins og lowcarb folk (bl.a. mig) vil hér hævde at det er den forøget
protein- og fedtindhold i smør/ostemaden (samt lidt gode fibre) fremfor de
lette kulhydrater (og ingen fibre) der gør forskellen :)

René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste