[Louise | Wed, 13 Jul 2005 18:48:23 +0200]
>Det har du ret i, og folk som mig, diabetiker, skal egentlig helst holde
>sig fra det, fordi de anvendte sødestoffer påvirker blodsukkeret på samme måde
>som *alm* sukker.
Euden at være alt for sikker - men er DU sikker? Jeg ved godt at visse
diabeteskilder siger at man skal holde sig fra (for meget) sukkeralkoholer.
Men sukkeralkoholer har en betragtelig laver energi indhold, og med det i
mente mener jeg ikke at det kan påvirke blodsukkeret på lige fod med
almindelig sukker.
Jeg har også snakket med iabetesforeninger i udlandet, der anbefale slik
sødet med sukkeralkoholer (i begrænset mængde) til deres medlemmer - men i
Danmark er anbefalingerne noget anderledes...
>Så det er meget muligt at det er uden tilsætning af det man kalder "alm
>sukker", men det der er anvendt istedet er faktisk endnu værre for
>diabetikere.
Undskyld, men det har jeg svært ved at tro på - at det kan være værre end
sukker? Alene hvis man kigger på den glykæmiske værdi, har de typiske
sukkeralkoholer som maltitol og isomalt, en betragtelig lavere indeks end
f.eks. sukker (det værste).
René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk