"Test" <qartou@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:42cf7ba1$0$78283$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> Hejsa,
>
> Jeg er den lykkelige ejer af et Habanero Chili træ (verdens stærkeste
> chili). Træet har det så godt at det vælter i chili. Jeg ville dog gerne
> tørre disse frugter, sådan at de kunne opbevares længere.
>
> Nogle herinde som har erfaring med tørning af frugt osv, som kunne komme
> med et forslag?
>
> Lars
Hej Lars,
Når vi tørrer chili, så foregår det i et tørreapparat som kan fåes her:
http://www.hjemmeproduktion.dk/shop/default.asp?setlng=1&catID=58
Desværre er dette en ret dyr løsning, hvis ikke man har rigtig meget der
skal tørres. Alternetivt kan du bruge ovenen ved ca. 50-60 grader i rigtig
mange timer. Gerne 6-8 timer og så afkøling - Derefter 3 timer mere og
afkøling. Herefter et par timer og afkøling indtil frugterne er gennemtørre.
Du kan dog aldrig få al væden ud ved tørring i ovnene.
Frugten skylles, skæres op, kerner og frøvægge fjernes (husk
gummihansker!!!) og frugterne skæres i mindre stykker. Denne fremgangsmåde
bruges ved begge tørringsmetoder.
Efter endt tørring, kan du bruge en morter til at støde chilien til pulver.
Vi støder temmelig groft, fordi den alt for fine chili har det med at
"støve" og kilde i næsen. *G*
Hvis du skulle få mod på at prøve med et tørreapparat, så er der masser af
muligheder for at tørre andet end chili. Næsten alle slags frugt kan tørres
i en sådan een tingest, og jeg bruger den også til at tørre kogte
leverbidder til min hund.
Mvh. Renate