/
Forside
/
Interesser
/
Fritid
/
Madlavning
/
Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn
*
Kodeord
*
Husk mig
Brugerservice
Kom godt i gang
Bliv medlem
Seneste indlæg
Find en bruger
Stil et spørgsmål
Skriv et tip
Fortæl en ven
Pointsystemet
Kontakt Kandu.dk
Emnevisning
Kategorier
Alfabetisk
Karriere
Interesser
Teknologi
Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#
Navn
Point
1
Nordsted1
13396
2
frieda
10657
3
smuller54
10429
4
vagnr
9687
5
pifo
9117
6
piaskov
8417
7
ans
7901
8
mcloud
7316
9
HelleBirg..
6846
10
dova
6027
Holdbarhed af landskinke
Fra :
JB
Dato :
04-07-05 09:09
Jeg har fået en andalusisk landskinke på 7 kg.
Den er pakket ind i en vævet bommuldspose.
Er der nogen der ved hvordan sådan en opbevares bedst og hvor lang
holdbarhed der kan regnes med?
Vil holdbarheden forkortes, hvis det tage hul på den?
m.v.h.
Jens
Bo Warming (
04-07-2005
)
Kommentar
Fra :
Bo Warming
Dato :
04-07-05 17:54
"JB" <jsb@medikon.dk> wrote in message
news:42c8eea3$0$749$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Jeg har fået en andalusisk landskinke på 7 kg.
> Den er pakket ind i en vævet bommuldspose.
> Er der nogen der ved hvordan sådan en opbevares bedst og hvor lang
> holdbarhed der kan regnes med?
>
> Vil holdbarheden forkortes, hvis det tage hul på den?
UENDELIG HOLDBAR, også når påbegyndt
Andalusien, Bayonne og Parma - og visse tyske bjergegne - fandt tidligt ud
af at vind og luftfugtighed gør tilpas udskårne skinker langtsomt indtørrede
så en fin bakterievækst dannes og giver særlig fin smag.
Hvis du tager den ud af posen og begynder, vil måske for meget tørring ske
så det bliver lidt hårdt - man aldrig sundhedsfarligt
- der er jo fyldt med ufarlige bakterier, så sygdomsbakterier kan aldrig få
en fod til jorden.
Indianernes tørrede bøffelkød ( pekka? pemma? )er også uendeligt holdbart -
hvis altså ikke du gemmer det i lejlighed hvor klannerbiller finder ind og
begynder at æde og lorte i det - det giver en smule grim bismag, især hvis
man får levende larver i munden, men også det er totalt ufarligt.
Søg
Alle emner
Interesser
Fritid
Madlavning
Indstillinger
Spørgsmål
Tips
Usenet
Reklame
Statistik
Spørgsmål :
177554
Tips :
31968
Nyheder :
719565
Indlæg :
6408851
Brugere :
218888
Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste
Copyright © 2000-2024 kandu.dk. Alle rettigheder forbeholdes.