|
| Sommersalat Fra : Erling Hansen |
Dato : 18-06-05 12:30 |
|
Frustrationer ! ! Jeg kan ikke finde ud af at lave en ordentlig
sommersalat. IRMA havde en hæderlig, men nu bor jeg for langt fra Irma.
Diverse salatfabrikker sender vammelt-søde varianter på markedet. Jeg
når aldrig at spise bare 1/2 portion.
Føtex (Korsør) har en rimelig men dyr udgave i delikatessen. Jeg ville
gerne lave en god salat selv (også af økonomiske grunde) - men den
smager ALDRIG som den rigtige enten for meget rygeost eller
.....eller.....
Mvh
Erling
| |
Ukendt (18-06-2005)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 18-06-05 20:32 |
|
"Erling Hansen" <email@domain.com> skrev i en meddelelse
news:1gyct9o.1yha2kysc0tsN%email@domain.com...
> Frustrationer ! ! Jeg kan ikke finde ud af at lave en ordentlig
> sommersalat. IRMA havde en hæderlig, men nu bor jeg for langt fra Irma.
> Diverse salatfabrikker sender vammelt-søde varianter på markedet. Jeg
> når aldrig at spise bare 1/2 portion.
> Føtex (Korsør) har en rimelig men dyr udgave i delikatessen. Jeg ville
> gerne lave en god salat selv (også af økonomiske grunde) - men den
> smager ALDRIG som den rigtige enten for meget rygeost eller
> ....eller.....
> Mvh
> Erling
Smag er jo indivuduel, så du må komme nærmere ind på hvad der var i "den
rigtige", før der er nogle der kan hjælp dig.
Tina
| |
Erling Hansen (18-06-2005)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 18-06-05 21:29 |
|
"Tina F." <wunjo(a)webspeed.dk> wrote:
>
> Smag er jo indivuduel, så du må komme nærmere ind på hvad der var i "den
> rigtige", før der er nogle der kan hjælp dig.
>
> Tina
Jeg kan godt se, du har ret - der er vist ikke andet at gøre end at
eksperimentere videre derfra hvor jeg er kommet.
Mvh
Erling
| |
Henrik J. Nielsen (18-06-2005)
| Kommentar Fra : Henrik J. Nielsen |
Dato : 18-06-05 23:31 |
|
Hej Erling,
Kan denne mon bruges:
http://www.ask-alex.dk/artikler/artikel.php?id=3634
Mvh
Henrik
"Erling Hansen" <email@domain.com> skrev i en meddelelse
news:1gyct9o.1yha2kysc0tsN%email@domain.com...
> Frustrationer ! ! Jeg kan ikke finde ud af at lave en ordentlig
> sommersalat. IRMA havde en hæderlig, men nu bor jeg for langt fra Irma.
> Diverse salatfabrikker sender vammelt-søde varianter på markedet. Jeg
> når aldrig at spise bare 1/2 portion.
> Føtex (Korsør) har en rimelig men dyr udgave i delikatessen. Jeg ville
> gerne lave en god salat selv (også af økonomiske grunde) - men den
> smager ALDRIG som den rigtige enten for meget rygeost eller
> ....eller.....
> Mvh
> Erling
| |
Erling Hansen (19-06-2005)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 19-06-05 14:16 |
|
Henrik J. Nielsen <news@hjn.dk> wrote:
> Hej Erling,
>
> Kan denne mon bruges:
>
> http://www.ask-alex.dk/artikler/artikel.php?id=3634
>
> Mvh
> Henrik
>
>
>
Jeg er bange for at mayonaissen bli'r 'for meget'.
Mit nuværende bedste bud er: 1/3 rygeost, mager, 1/3 creme fraishe
18%, 1/3 ylette. Tyndt skivede radiser, agurk i ganske små tern, tomat i
pæne terner, renset for 'det våde'. Dertil salt, peber og en anelse
spidskommen.
Salaten dryppes af i et klæde i et par timers tid, for ellers
'glider den af skeen' ved spisning.
Den er ikke helt perfekt, jeg savner lidt mere 'varme' i smagen og
lidt mindre grønt. Måske en lille klat mayo oveni ku' hjælpe?
Men tak for opskriften.
Mvh
Erling
| |
Margrete Johansen (22-06-2005)
| Kommentar Fra : Margrete Johansen |
Dato : 22-06-05 07:25 |
|
..
> Mit nuværende bedste bud er: 1/3 rygeost, mager, 1/3 creme fraishe
> 18%, 1/3 ylette. Tyndt skivede radiser, agurk i ganske små tern, tomat i
> pæne terner, renset for 'det våde'. Dertil salt, peber og en anelse
> spidskommen.
Spidskommen virker umiddelbart som en helt forkert ingrediens i en
sommersalat af den klassiske type.
Margrete
| |
Erling Hansen (22-06-2005)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 22-06-05 07:51 |
|
Margrete Johansen <mamajohsFJERN@worldonline.dk> wrote:
>
> Spidskommen virker umiddelbart som en helt forkert ingrediens i en
> sommersalat af den klassiske type.
>
> Margrete
Det har du helt ret i - og jeg er såmænd ikke engang helt sikker på at
jeg kan smage den lille knivspids, jeg putter i - men den røg altså med
i en forsøgsomgang - og er blevet der siden. Jeg bilder mig ind at det
bidrager med lidt varme - men prøv det selv - endelig ikke så meget, at
du kan identificere 'aha, spidskommen'.
Mvh
Erlling
| |
Jørgen Hess (19-06-2005)
| Kommentar Fra : Jørgen Hess |
Dato : 19-06-05 22:03 |
|
"Henrik J. Nielsen" <news@hjn.dk> skrev i en meddelelse
news:42b4a04c$0$159$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej Erling,
>
> Kan denne mon bruges:
>
> http://www.ask-alex.dk/artikler/artikel.php?id=3634
>
> Mvh
> Henrik
>
>
>
> "Erling Hansen" <email@domain.com> skrev i en meddelelse
> news:1gyct9o.1yha2kysc0tsN%email@domain.com...
>> Frustrationer ! ! Jeg kan ikke finde ud af at lave en ordentlig
>> sommersalat. IRMA havde en hæderlig, men nu bor jeg for langt fra Irma.
>> Diverse salatfabrikker sender vammelt-søde varianter på markedet. Jeg
>> når aldrig at spise bare 1/2 portion.
>> Føtex (Korsør) har en rimelig men dyr udgave i delikatessen. Jeg ville
>> gerne lave en god salat selv (også af økonomiske grunde) - men den
>> smager ALDRIG som den rigtige enten for meget rygeost eller
>> ....eller.....
>> Mvh
>> Erling
>
>
Du nåede lige at fyre denne opskrift af inden jeg så tråden.
En sommersalat kan ikke være anderledes, og hvis det er radiser og purløg
fra haven, så er det lige til at standse verden.
mvh
Jørgen
| |
Erling Hansen (20-06-2005)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 20-06-05 21:07 |
|
Jørgen Hess <joergen.hess@ahva.dk> wrote:
> Du nåede lige at fyre denne opskrift af inden jeg så tråden.
> En sommersalat kan ikke være anderledes, og hvis det er radiser og purløg
> fra haven, så er det lige til at standse verden.
> mvh
> Jørgen
Hej.
Du har fuldstændig ret: Friskoptrukne radiser, nyklippet purløg, og
friskplukkede tomater ER toppen.
Mvh
Erling
| |
Gitte Sørensen (19-06-2005)
| Kommentar Fra : Gitte Sørensen |
Dato : 19-06-05 18:35 |
|
Sat, 18 Jun 2005 13:29:40 +0200, skrev email@domain.com (Erling
Hansen) i dk.kultur.mad+drikke:
>Frustrationer ! ! Jeg kan ikke finde ud af at lave en ordentlig
>sommersalat. IRMA havde en hæderlig, men nu bor jeg for langt fra Irma.
Det er let at lave sin egen sommersalat:
Rygeost røres med mayonaise / creme fraiche / fromage frais (vælg selv
alt efter hvor fed du vil have den - jeg synes selv den bliver bedst
med ½ mayonaise og ½ syrnet cremefraiche). Mængderne afhænger af, hvor
meget du ønsker at den røgede smag fra osten skal træde frem.
Giv evt. blandingen en ordentlig omgang med håndmixeren - så bliver
den rigtig blnak, cremet og lækker.
Til sidst kan du blande agurk og radiser (tern / skiver / revet alt
efter smag) samt purløg i.
Jeg tror i øvrigt, at købe-sommersalaterne (de langtidsholdbare -
altså ikke dem fra delikatessen) bliver så vammesøde, fordi der bruges
syltede agurker for at produktet kan holde sig.
--
mvh Gitte Sørensen
Gitte's Rodebutik: http://gydda.dk
Kan du lide at lave dine egne fødselsdagskort ?
Så meld dig til http://dk.groups.yahoo.com/group/Kortvennerne/
| |
|
|