/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Den PERFEKTE ostekage?
Fra : Anders


Dato : 14-06-05 10:23

Hej

Jeg ELSKER OSTEKAGE!!! Så er det sagt, men jeg kan ikke finde ud af at lave
en ordentlig en selv som smager bare en brøkdel så godt som dem man kan købe
rundt omkring.

Luftig og blød, blid for smagsløgene, i perfekt smagsbalance og harmoni...
hvordan laver man den perfekte ostekage?!

Mvh Anders



 
 
Anders (14-06-2005)
Kommentar
Fra : Anders


Dato : 14-06-05 10:29

> Hej
>
> Jeg ELSKER OSTEKAGE!!! Så er det sagt, men jeg kan ikke finde ud af at
> lave en ordentlig en selv som smager bare en brøkdel så godt som dem man
> kan købe rundt omkring.
>
> Luftig og blød, blid for smagsløgene, i perfekt smagsbalance og harmoni...
> hvordan laver man den perfekte ostekage?!
>
> Mvh Anders

Og PS: det skal være en bagt cheesecake...



Max (14-06-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 14-06-05 20:17

Hej Anders

> > Jeg ELSKER OSTEKAGE!!! Så er det sagt, men jeg kan ikke finde ud af at

Jeg HADER ostekage, de ser så lækre og flotte ud, og smager
som br.. :(

Nå, men jeg har en bog med bageopskrifter, i den er der en opskrift
på Manhattan Cheesecake, jeg har ikke prøvet den, men alle de
opskrifter jeg har prøvet fra bogen er rigtig gode, så hvis du er
interesseret, ja så sender jeg dig gerne et scan af opskriften.

Mvh Max



Stig Mogensen (14-06-2005)
Kommentar
Fra : Stig Mogensen


Dato : 14-06-05 21:33

Max wrote:

> Hej Anders
>
>> > Jeg ELSKER OSTEKAGE!!! Så er det sagt, men jeg kan ikke finde ud af at
>
> Jeg HADER ostekage, de ser så lækre og flotte ud, og smager
> som br.. :(
>
> Nå, men jeg har en bog med bageopskrifter, i den er der en opskrift
> på Manhattan Cheesecake, jeg har ikke prøvet den, men alle de
> opskrifter jeg har prøvet fra bogen er rigtig gode, så hvis du er
> interesseret, ja så sender jeg dig gerne et scan af opskriften.
>
> Mvh Max



også til mig

/Stig

Anders (15-06-2005)
Kommentar
Fra : Anders


Dato : 15-06-05 10:47



> Hej Anders
>
>> > Jeg ELSKER OSTEKAGE!!! Så er det sagt, men jeg kan ikke finde ud af at
>
> Jeg HADER ostekage, de ser så lækre og flotte ud, og smager
> som br.. :(
>
> Nå, men jeg har en bog med bageopskrifter, i den er der en opskrift
> på Manhattan Cheesecake, jeg har ikke prøvet den, men alle de
> opskrifter jeg har prøvet fra bogen er rigtig gode, så hvis du er
> interesseret, ja så sender jeg dig gerne et scan af opskriften.

HEJ MAX

Jeg har hørt rygter om netop Manhatten Cheesecake; at den skulle være
himmelsk!
Hvis du gider ¨må du MEGET gerne smide mig et scan!

på:

peberfrugt(SNABEL-A)besked.com

Tusind tak!

Mvh Anders



Max (15-06-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 15-06-05 13:16

Hej Anders

> Hvis du gider ¨må du MEGET gerne smide mig et scan!

Er sket.

Mvh Max



Margrete Johansen (15-06-2005)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 15-06-05 19:09


"Max" <max_jens@post9.tele.dk.invalid> wrote in message
news:42b01bff$0$170$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hej Anders
>
>> Hvis du gider ¨må du MEGET gerne smide mig et scan!
>
> Er sket.
>
> Mvh Max

Kunne vi andre også få glæde af den?

Margrete



Max (15-06-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 15-06-05 21:47

Hej Margrete

> Kunne vi andre også få glæde af den?

Naturligvis, er sendt.

Mvh Max



Margrete Johansen (16-06-2005)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 16-06-05 07:08


"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote in message
news:42b09364$0$182$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej Margrete
>
>> Kunne vi andre også få glæde af den?
>
> Naturligvis, er sendt.
>
> Mvh Max

Nam nam, nam nam, nam nam, nam nam og namme-nam! (I kender selv melodien!)

Margrete



Max (16-06-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 16-06-05 15:32

Hej

> Nam nam, nam nam, nam nam, nam nam og namme-nam! (I kender selv
melodien!)

Ja kalorier har det med at smage bedre end vitaminer :)

Mvh Max



Kevin Edelvang (16-06-2005)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 16-06-05 15:32

Max wrote:

> Ja kalorier har det med at smage bedre end vitaminer :)

Hvis du sender opskriften til dk.binaer.kultur, kan vi alle få glæde af den
:)

Mvh
Kevin Edelvang



Max (16-06-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 16-06-05 18:01

Hej Kevin

> Hvis du sender opskriften til dk.binaer.kultur, kan vi alle få glæde af
den

Hvis du brugte en valid mailadresse kunne jeg sende den til dig,
jeg gider ikke binære grupper og min newsserver føre dem
heller ikke.

Mvh Max



Falcon (16-06-2005)
Kommentar
Fra : Falcon


Dato : 16-06-05 21:27

On Wed, 15 Jun 2005 22:47:14 +0200, "Max"
<Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote:

>Hej Margrete
>
>> Kunne vi andre også få glæde af den?
>
>Naturligvis, er sendt.
>
>Mvh Max
>
Me too, me too please

på forhånd tak

Falcon

Max (17-06-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 17-06-05 16:54

> Me too, me too please

Er på vej

Max



Helene Juul Kristens~ (17-06-2005)
Kommentar
Fra : Helene Juul Kristens~


Dato : 17-06-05 19:44

Må jeg også få den berømte opskrift, så mange tak på for forhånd.

Hilsen

Helene


"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote in message
news:42b2f1b9$0$160$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> > Me too, me too please
>
> Er på vej
>
> Max
>
>



Dooz (17-06-2005)
Kommentar
Fra : Dooz


Dato : 17-06-05 20:11

Også mig, please )
Eva



Max (17-06-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 17-06-05 21:37

Er sendt

Max



es (15-06-2005)
Kommentar
Fra : es


Dato : 15-06-05 10:06

Altså, du er ude efter den type hvor hele kagen er bagt, ikke den med
bund og en flødeostmasse bredt ud ovenpå?
I så fald tror jeg, det er den svenske variant "Ostkaka" du er ude
efter.
Jeg har ledt huller osv. efter den derhjemme, jeg ved jeg har en, men
hvor...(*Må* huske at skrive til "John ser alt"...)

Indtil den dukker op, kan du måske forsøge dig frem med
Karoline-køkkens opskrift. De plejer at være ok, opskriften
pålidelig - og man er altid sikker på at kaloriemængden er optimeret


Svensk ostkaka fra Småland
Tilberedningstid: 60min.
Årstid: Hele året
Antal: 4-5 personer

400 g Karoline's HytteOst
50 g mandler
3 spsk sukker
3 æg
1½ spsk hvedemel
2 dl mælk (eller 1 dl Karoline's PiskeFløde og 1 dl mælk)

Til servering
syltetøj - blåbær, hindbær eller tyttebær
2 dl Karolines Køkken piskefløde


Sæt ovnen på 175 grader. Hak mandlerne groft. Bland alle ingredienser
godt sammen og kom dem i en smurt form. Bag ostekagen midt i ovnen i
ca. 40-45 minutter.

Serveres lun med syltetøj - og eventuel piskefløde.

hilsen Esther


Anders (15-06-2005)
Kommentar
Fra : Anders


Dato : 15-06-05 10:50

Hej Esther

Tror ikke det er sådan en som nedenstående jeg er ude efter, selvom den
lyder spændende (og da helt sikkert skal prøves )
Det er sådan en ostekage hvor man har en kikseagtig bund og så ostemasse
spredt ud ovenpå, og SÅ ind i ovenen.
Prøvede en igår som jeg fandt på nettet, og den levede ikke helt op til
forventningerne, men det var tæt på...
Så jeg håbede at nogle af jer derude havde nogle skjulte guldkorn af en
ostekageopskrift...

Mvh Anders



"es" <es@sunrise.dk> skrev i en meddelelse
news:1118822995.633677.61440@z14g2000cwz.googlegroups.com...
Altså, du er ude efter den type hvor hele kagen er bagt, ikke den med
bund og en flødeostmasse bredt ud ovenpå?
I så fald tror jeg, det er den svenske variant "Ostkaka" du er ude
efter.
Jeg har ledt huller osv. efter den derhjemme, jeg ved jeg har en, men
hvor...(*Må* huske at skrive til "John ser alt"...)

Indtil den dukker op, kan du måske forsøge dig frem med
Karoline-køkkens opskrift. De plejer at være ok, opskriften
pålidelig - og man er altid sikker på at kaloriemængden er optimeret


Svensk ostkaka fra Småland
Tilberedningstid: 60min.
Årstid: Hele året
Antal: 4-5 personer

400 g Karoline's HytteOst
50 g mandler
3 spsk sukker
3 æg
1½ spsk hvedemel
2 dl mælk (eller 1 dl Karoline's PiskeFløde og 1 dl mælk)

Til servering
syltetøj - blåbær, hindbær eller tyttebær
2 dl Karolines Køkken piskefløde


Sæt ovnen på 175 grader. Hak mandlerne groft. Bland alle ingredienser
godt sammen og kom dem i en smurt form. Bag ostekagen midt i ovnen i
ca. 40-45 minutter.

Serveres lun med syltetøj - og eventuel piskefløde.

hilsen Esther



Jette Mogensen (15-06-2005)
Kommentar
Fra : Jette Mogensen


Dato : 15-06-05 12:47


"Anders" <andersvalenFJERN@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:42aea1f9$0$257$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej
>
> Jeg ELSKER OSTEKAGE!!! Så er det sagt, men jeg kan ikke finde ud af at
> lave en ordentlig en selv som smager bare en brøkdel så godt som dem man
> kan købe rundt omkring.
>
> Luftig og blød, blid for smagsløgene, i perfekt smagsbalance og harmoni...
> hvordan laver man den perfekte ostekage?!
>
> Mvh Anders
>
Jeg har 2 opskrifter

London cheesecake

til bunden:
150 g digestive kiks
75 g usaltet smør,enten smeltet eller meget blødt

til cremen:
600 g flødeost naturel (Philadelphia)
150 g sukker
3 store æg
3 æggeblommer
1½ tsk vanilleekstrakt
1½ spsk citronsaft

springform,20 cm i diameter
kraftig staniol

til toppen:
1½ dl syrnet fløde eller cremefraiche
1 spsk sukker
½ tsk vanilleekstrakt

Knus kiksene til krummer i en food-processor,kom smørret i og kør med puls
knappen.Beklæd bunden af sprinformen med massen og pres den godt med
fingrene eller bagsiden af en ske.Sæt den i køleskabet for at stivne og varm
ovnen op til 180 grader.
Pisk flødeosten glat og kom så sukkeret i.Pisk de hele æg og æggeblommer i
og endelig vanille og citronsaft.Sæt en kedel vand over.
Beklæd den afkølede springform med stærk staniol udvendig således,at den
dækker bund og sider med et sort stykke,pak den i endnu et lag og sæt den i
en bradepande. Staniolen vil beskytte kagen mod vandet,når den bliver bagt i
vandbad.
Spred cremen ud over nunden og hæl så næsten kogende vand i bradepanden
rundt om formen.Det skal stå halvvejs op om den.Sæt det hele i ovnen og bag
kagen i 50 minutter.Cremen skal føles ret fast,men ikke helt,bare så meget,
at den kan bære det øverste flødelag.Pisk syrnet fløde eller creme fraiche
sammen med sukker og vanille og hæld det over kagen.sæt den i ovnen igen og
bag den i endnu 10 min.
Tag bradepanden ud af ovnen,løft springformen ud,fjern staniolen og stil
formen på en bagerist.sæt den i køleskabet,når den er kølet fuldstændig
af,og tag den ud ca. 20 min før serveringen,for at den ikke skal være
iskold.Fjern springformen og skær kagen ud med en kniv dyppet i varmt vand

til 8 personer.

og

New York cheesecake.

til bunden:
250 g digestive kiks,knust til fine krummer
150 g smeltet,usalteet smør
3 spsk sukker

til toppen:
225 g sukker
2 spsk maizena
750 g flødeost naturel (Philadelphia)
6 store æg, delt i blommer og hvide
2 tsk vanilleekstrakt
1½ dl piskefløde
1½ dl syrnet fløde eller creme fraiche
½ tsk salt
revet skal af en usprøjtet citron
flormelis til drys
Hindbær eller brombær til pynt

Springform 24 cm i diameter

Bland de knuste kiks med det smeltede smør og de 3 spsk sukker og pres
blandingen ned i bunden af sprinformen.sæt den i køleskabet i ca ½ time,til
bunden er stivneet.
Varm ovnen op til 170 grader.Bland sukkeret med majsstivelsen i en stor
skål.Pisk flødeosten i sammen med æggeblommer og vanille.Tilsæt langsomt de
2 slags fløde,mens du hele tiden pisker,og kom salt og revet citronskal
i.Pisk æggehviderne stive og fold dem i cremen.Fordel den på den kolde bund
og bag kagen i 1-1½ time uden at åbne ovndøren,til dens overflade er
gyldenbrun.sluk for ovnen og lad kagen stå yderligere 2 timer.Luk så
ovndøren op,tag kagen ud og lad den stå endnu en time.Server den
isafkølet,pudret med flormelis og pyntet med frugt.

til 12-14 personer.

Begga opskrifter er fra Køkkenets Gudinde: af Nigella Lawson

Husk du kan ikke bruge light-produkter-så det er kraftig kost. Men godt.

mvh Jette



Mia Coordt (17-06-2005)
Kommentar
Fra : Mia Coordt


Dato : 17-06-05 15:51

Hejsa

Max, jeg vil meget gerne ha et scan

Mvh
Mia


"Jette Mogensen" <jette.mogensen@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:42b01533$0$38947$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "Anders" <andersvalenFJERN@mail.dk> skrev i en meddelelse
> news:42aea1f9$0$257$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>> Hej
>>
>> Jeg ELSKER OSTEKAGE!!! Så er det sagt, men jeg kan ikke finde ud af at
>> lave en ordentlig en selv som smager bare en brøkdel så godt som dem man
>> kan købe rundt omkring.
>>
>> Luftig og blød, blid for smagsløgene, i perfekt smagsbalance og
>> harmoni... hvordan laver man den perfekte ostekage?!
>>
>> Mvh Anders
>>
> Jeg har 2 opskrifter
>
> London cheesecake
>
> til bunden:
> 150 g digestive kiks
> 75 g usaltet smør,enten smeltet eller meget blødt
>
> til cremen:
> 600 g flødeost naturel (Philadelphia)
> 150 g sukker
> 3 store æg
> 3 æggeblommer
> 1½ tsk vanilleekstrakt
> 1½ spsk citronsaft
>
> springform,20 cm i diameter
> kraftig staniol
>
> til toppen:
> 1½ dl syrnet fløde eller cremefraiche
> 1 spsk sukker
> ½ tsk vanilleekstrakt
>
> Knus kiksene til krummer i en food-processor,kom smørret i og kør med puls
> knappen.Beklæd bunden af sprinformen med massen og pres den godt med
> fingrene eller bagsiden af en ske.Sæt den i køleskabet for at stivne og
> varm ovnen op til 180 grader.
> Pisk flødeosten glat og kom så sukkeret i.Pisk de hele æg og æggeblommer i
> og endelig vanille og citronsaft.Sæt en kedel vand over.
> Beklæd den afkølede springform med stærk staniol udvendig således,at den
> dækker bund og sider med et sort stykke,pak den i endnu et lag og sæt den
> i en bradepande. Staniolen vil beskytte kagen mod vandet,når den bliver
> bagt i vandbad.
> Spred cremen ud over nunden og hæl så næsten kogende vand i bradepanden
> rundt om formen.Det skal stå halvvejs op om den.Sæt det hele i ovnen og
> bag kagen i 50 minutter.Cremen skal føles ret fast,men ikke helt,bare så
> meget, at den kan bære det øverste flødelag.Pisk syrnet fløde eller creme
> fraiche sammen med sukker og vanille og hæld det over kagen.sæt den i
> ovnen igen og bag den i endnu 10 min.
> Tag bradepanden ud af ovnen,løft springformen ud,fjern staniolen og stil
> formen på en bagerist.sæt den i køleskabet,når den er kølet fuldstændig
> af,og tag den ud ca. 20 min før serveringen,for at den ikke skal være
> iskold.Fjern springformen og skær kagen ud med en kniv dyppet i varmt vand
>
> til 8 personer.
>
> og
>
> New York cheesecake.
>
> til bunden:
> 250 g digestive kiks,knust til fine krummer
> 150 g smeltet,usalteet smør
> 3 spsk sukker
>
> til toppen:
> 225 g sukker
> 2 spsk maizena
> 750 g flødeost naturel (Philadelphia)
> 6 store æg, delt i blommer og hvide
> 2 tsk vanilleekstrakt
> 1½ dl piskefløde
> 1½ dl syrnet fløde eller creme fraiche
> ½ tsk salt
> revet skal af en usprøjtet citron
> flormelis til drys
> Hindbær eller brombær til pynt
>
> Springform 24 cm i diameter
>
> Bland de knuste kiks med det smeltede smør og de 3 spsk sukker og pres
> blandingen ned i bunden af sprinformen.sæt den i køleskabet i ca ½
> time,til bunden er stivneet.
> Varm ovnen op til 170 grader.Bland sukkeret med majsstivelsen i en stor
> skål.Pisk flødeosten i sammen med æggeblommer og vanille.Tilsæt langsomt
> de 2 slags fløde,mens du hele tiden pisker,og kom salt og revet citronskal
> i.Pisk æggehviderne stive og fold dem i cremen.Fordel den på den kolde
> bund og bag kagen i 1-1½ time uden at åbne ovndøren,til dens overflade er
> gyldenbrun.sluk for ovnen og lad kagen stå yderligere 2 timer.Luk så
> ovndøren op,tag kagen ud og lad den stå endnu en time.Server den
> isafkølet,pudret med flormelis og pyntet med frugt.
>
> til 12-14 personer.
>
> Begga opskrifter er fra Køkkenets Gudinde: af Nigella Lawson
>
> Husk du kan ikke bruge light-produkter-så det er kraftig kost. Men godt.
>
> mvh Jette
>
>



Max (17-06-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 17-06-05 16:55

> Max, jeg vil meget gerne ha et scan

Er på vej

Max



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste