/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Koge æg energirigtigt
Fra : Ukendt


Dato : 26-05-05 19:08

Hej

Ja, hårdkogte æg har jeg ikke fået i et par år. Men nu vil jeg gerne snart
have en æggemad.
Men hvordan koger man 3 æg mest energirigtigt i en gryde?
(Jeg plejer at koge en god sjat vand, putte æggene i, og lade dem koge i 10
min., nok den dyreste måde at gøre det).

Hilsen Ditte



 
 
Jørgen Rasmussen (26-05-2005)
Kommentar
Fra : Jørgen Rasmussen


Dato : 26-05-05 19:14

Ditte wrote:


> Ja, hårdkogte æg har jeg ikke fået i et par år. Men nu vil jeg gerne snart
> have en æggemad.
> Men hvordan koger man 3 æg mest energirigtigt i en gryde?
> (Jeg plejer at koge en god sjat vand, putte æggene i, og lade dem koge i 10
> min., nok den dyreste måde at gøre det).

Lade dem koge 6 minutter istedet.

Og lade dem stå på komfuret i 5 minutter.


Mvh. Jørgen

Hauge (26-05-2005)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 26-05-05 19:24

Hejsa
Ditte wrote:
> Men hvordan koger man 3 æg mest energirigtigt i en gryde?

½ cm vand i bunden af en gryde, læg æggene deri, låg på, skru _helt_ op for
varmen indtil vandet koger, skru ned til laveste varme, sluk varmen ca. 6½-7
min efter vandet kom i kog. Tag gryden af varmen 9-9½ min efter vandet kom i
kog, og de er færdige.
Det koster ikke ret meget, brug en tykbundet gryde.

/Hauge



René Hvid (26-05-2005)
Kommentar
Fra : René Hvid


Dato : 26-05-05 19:57


"Ditte" <ditte-1977tamuin.dk> skrev i en meddelelse
news:4296106e$0$232$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Hej
>
> Ja, hårdkogte æg har jeg ikke fået i et par år. Men nu vil jeg gerne snart
> have en æggemad.
> Men hvordan koger man 3 æg mest energirigtigt i en gryde?
> (Jeg plejer at koge en god sjat vand, putte æggene i, og lade dem koge i
> 10 min., nok den dyreste måde at gøre det).
>
> Hilsen Ditte
må man spørge hvorfor, medmindre du skal koge æg hver dag de næste 5 år, er
den mængde energi der bliver forbrugt næsten latterlig lille.

--
Rene Hvid
Alias "Benneweis"
www.ulvenemc.dk
http://dkfritidmotorcykel.dk/?id=518
ICQ# 318658501



Ukendt (26-05-2005)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 26-05-05 20:49


> må man spørge hvorfor, medmindre du skal koge æg hver dag de næste 5 år,
> er
> den mængde energi der bliver forbrugt næsten latterlig lille.
>
> --
> Rene Hvid
> Alias "Benneweis"
> www.ulvenemc.dk
> http://dkfritidmotorcykel.dk/?id=518
> ICQ# 318658501
>

Hej Rene

He he, kan da godt se din pointe.
Men lidt sparet er lidt tjent *S*
Kunne jo være, at jeg ville koge flere æg i fremtiden, så kunne jeg jo lige
så godt lære den billige måde.

Hilsen Ditte



Max (26-05-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 26-05-05 22:03

Hej Ditte

> Men lidt sparet er lidt tjent *S*

Så spis kun ægene om vinteren, der spare
du på varmeregningen hvad du bruger på
elkomfuret.

Mvh Max



Jens Bruun (27-05-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 27-05-05 18:41

"Ditte" <ditte-1977tamuin.dk> skrev i en meddelelse
news:42962843$0$197$edfadb0f@dread12.news.tele.dk

> Men lidt sparet er lidt tjent *S*

Den energi, du har forbrugt på dine to sidste usenet-indlæg, kunne du koge
æg for 10 gange.

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 04/14/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Lars Kristensen (26-05-2005)
Kommentar
Fra : Lars Kristensen


Dato : 26-05-05 21:01

Ditte wrote:

> Hej
>
> Ja, hårdkogte æg har jeg ikke fået i et par år. Men nu vil jeg gerne snart
> have en æggemad.
> Men hvordan koger man 3 æg mest energirigtigt i en gryde?
> (Jeg plejer at koge en god sjat vand, putte æggene i, og lade dem koge i 10
> min., nok den dyreste måde at gøre det).

Jeg plejer at komme ½ cm vand i en tykbundet gryde sammen med ægene.
Gryden sættes på kogepladen og der skrues helt op. Når vandet koger
slukkes jeg blusset og starter uret. Hvis jeg vil have blødkogte æg får
de 5-5½ minut. Hvor længe de skal have for at blive hårdkogte ved jeg
ikke, men 10 minutter er måske ikke helt skævt.
Ovenstående metode virker i hvert fald på gammeldags massekogeplader. På
keramiske og induktionsplader skal de nok have lidt længere men det kan
man eksperimentere sig lidt frem til.

- Lars

Inger Pedersen (26-05-2005)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 26-05-05 21:42


"Lars Kristensen" <spam@acdc.dk> skrev i en meddelelse

> Ovenstående metode virker i hvert fald på gammeldags massekogeplader. På
> keramiske og induktionsplader skal de nok have lidt længere men det kan
> man eksperimentere sig lidt frem til.

Osse på keramiske (til hårdkogte skal der lige koges op en gang, hvis der
kun er få æg i gryden).
På induktionsplader skal der koges op nogle gange, eller også skal de koge
lidt længere, inden man slukker (jeg har ikke fundet ud af det eksakte tal
endnu).

Hilsen Inger



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste