/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
hvidløgsolie
Fra : tr


Dato : 25-05-05 14:32

Hej!
Hvordan laver man bedt en god hvidløgsolie?
Mvh tr


--
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 173 spam-mails.
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent den gratis her: www.spamfighter.dk



 
 
Kurt Hansen (25-05-2005)
Kommentar
Fra : Kurt Hansen


Dato : 25-05-05 17:32

Den Wed, 25 May 2005 15:31:43 +0200, skrev tr:

>Hvordan laver man bedt en god hvidløgsolie?

Olivenolie
1 hvidløg pillet i fed
1 almindeligt løg skåret groft
Mængder tages på slump

Stavblender.....

Whiiiiiii.......

Venlig hilsen
Kurt Hansen

Mick Tagmos (26-05-2005)
Kommentar
Fra : Mick Tagmos


Dato : 26-05-05 08:03

> Olivenolie
> 1 hvidløg pillet i fed
> 1 almindeligt løg skåret groft
> Mængder tages på slump
>
> Stavblender.....
>
> Whiiiiiii.......
>
> Venlig hilsen
> Kurt Hansen

Hvor længe kan sådan en olie holde sig???

Mick



Kurt Hansen (26-05-2005)
Kommentar
Fra : Kurt Hansen


Dato : 26-05-05 08:42

Den Thu, 26 May 2005 09:03:12 +0200, skrev Mick Tagmos:

>> Olivenolie
>> 1 hvidløg pillet i fed
>> 1 almindeligt løg skåret groft
>> Mængder tages på slump
>>
>> Stavblender.....
>>
>> Whiiiiiii.......

>Hvor længe kan sådan en olie holde sig???

Puha, det ved jeg faktisk ikke. Vi laver en portion der rækker til
nogle dage, men har aldrig forsøgt at opbevare den i længere tid. i
det mindste bør de så være i køleskab.

Den tager bestemt ingen skade af at trække et døgn

Venlig hilsen
Kurt Hansen

marix (26-05-2005)
Kommentar
Fra : marix


Dato : 26-05-05 20:22

Kurt Hansen wrote:
> Den Thu, 26 May 2005 09:03:12 +0200, skrev Mick Tagmos:
>
>
>>>Olivenolie
>>>1 hvidløg pillet i fed
>>>1 almindeligt løg skåret groft
>>>Mængder tages på slump
>>>
>>>Stavblender.....
>>>
>>>Whiiiiiii.......
>
>
>>Hvor længe kan sådan en olie holde sig???
>
>
> Puha, det ved jeg faktisk ikke. Vi laver en portion der rækker til
> nogle dage, men har aldrig forsøgt at opbevare den i længere tid. i
> det mindste bør de så være i køleskab.
>
> Den tager bestemt ingen skade af at trække et døgn
>
> Venlig hilsen
> Kurt Hansen

hej
hvis du bruger hvidløgene uden at blanchere dem eller konservere dem på
anden vis først er holdbarheden ikke så lang. jeg ville sige max en
uge...men lugt dig frem. når olien lugter harsk skal du ikke bruge den.
hvis du blanhere dem i kogende vand, skal du sørge for at lade
hvidløgene tørre, så der ikke kommer vand ned i olien. jeg kan ikke sige
hvor længe at du skal blanchere dem, og at det selvfølgelig også tager
noget af smagen fra hvidløgene...jeg mener at det er vandindholdet i
hvidløget og i andre ting som gør at holdbarheden ikke er så lang.
derfor ville jeg bruge tørret hvidløgsflager. på den måde kan olien
holde sig længe.
god fornøjelse, marix

Lars Kristensen (26-05-2005)
Kommentar
Fra : Lars Kristensen


Dato : 26-05-05 21:20

marix wrote:

> hej
> hvis du bruger hvidløgene uden at blanchere dem eller konservere dem på
> anden vis først er holdbarheden ikke så lang. jeg ville sige max en
> uge...men lugt dig frem. når olien lugter harsk skal du ikke bruge den.
> hvis du blanhere dem i kogende vand, skal du sørge for at lade
> hvidløgene tørre, så der ikke kommer vand ned i olien. jeg kan ikke sige
> hvor længe at du skal blanchere dem, og at det selvfølgelig også tager
> noget af smagen fra hvidløgene...jeg mener at det er vandindholdet i
> hvidløget og i andre ting som gør at holdbarheden ikke er så lang.
> derfor ville jeg bruge tørret hvidløgsflager. på den måde kan olien
> holde sig længe.

Det der gør at det ikke holder så længe er bakterievækst og svampespore.
Ved at varmebehandle fedne dræber du de bakterier der sidder uden på
feddet. Det er essentielt med god køkkenhygiene hvis man ikke vil
tilsætte konserveringsmidler. Det være sig når man laver produktet, men
også når man tager af det. Dvs. ikke noget med beskidt service ned i
olien. Proppen skal også kun tages af i så kort tid som muligt ellers
vil der også drysse bakterier og svampespore ned i det og derved
nedsætte holdbarheden. Det bedste ville være at blande alle ingredienser
og derefter varmebehandle det. Glasset varmebehandles også og produktet
kommes på glas mens det stadig er varmt. Med varmt menes over
pasteurtemperaturen - 62 °C. Det burde dræbe de mest almindeligt
forekomne bakterier.
Vand/fugt er en betingelse for at bakterier og svampespore kan trives.
Det er det man udnytter ved at tørre fødevare.
Hvis man vælger at bruge tørrede hvidløgsflager, kan jeg ikke andet end
forestille mig, at de skal blødes op i vand inden brug. Ellers ville jeg
tro at det blev en halvkedelig klumpet omgang. Jeg har dog ikke prøvet.

- Lars

-V- (26-05-2005)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 26-05-05 22:29

Lars Kristensen wrote:
> Vand/fugt er en betingelse for at bakterier og svampespore kan trives.
> Det er det man udnytter ved at tørre fødevare.
> Hvis man vælger at bruge tørrede hvidløgsflager, kan jeg ikke andet
> end forestille mig, at de skal blødes op i vand inden brug. Ellers
> ville jeg tro at det blev en halvkedelig klumpet omgang. Jeg har dog
> ikke prøvet.

Hvad er tørstofindholdet i hvidløg?

Hvad er olie/hvidløgsrationen?

Hvor store mængder vand er der i det samlede produkt?

Hvad er vandaktiviteten, og dermed muligheden for bakterievækst i det
samlede produkt?






-V-



tr (30-05-2005)
Kommentar
Fra : tr


Dato : 30-05-05 22:26

Tak for svarene....tr
"tr" <titris@aab-net.dk> skrev i en meddelelse
news:399d2$42947e5b$3e3d85f0$27111@news.arrownet.dk...
> Hej!
> Hvordan laver man bedt en god hvidløgsolie?
> Mvh tr
>
>
> --
> Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
> Den har indtil videre sparet mig for at få 173 spam-mails.
> Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
> Hent den gratis her: www.spamfighter.dk
>
>


--
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 193 spam-mails.
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent den gratis her: www.spamfighter.dk



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408934
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste