|
| Oliering af køkkenbordplade Fra : Nancy Kjøbæk |
Dato : 20-05-05 15:07 |
|
Hej NG
Jeg er i gang med at oliere en bordplade i teak, og har et par spørgsmål.
Jeg forsliber først, derefter olierer jeg, vådsliber, tørrer overskydende
olie af og polerer. Processen gentager jeg 3-4 gange
Mine spørgsmål er så. Hvilken korn sandpapir skal jeg forslibe og vådslibe
med?
Skal pladen "svømme" i olie når man vådsliber?
Skal der vådslibes den ½ time der skal gå inden der aftørres eller er det
nok med et par gange?
På forhånd tak
| |
jones_net (23-05-2005)
| Kommentar Fra : jones_net |
Dato : 23-05-05 09:46 |
|
"Nancy Kjøbæk" <nancy@kjobaek.dk> wrote in message
news:428deef8$0$190$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Hej NG
>
> Jeg er i gang med at oliere en bordplade i teak, og har et par spørgsmål.
> Jeg forsliber først, derefter olierer jeg, vådsliber, tørrer overskydende
> olie af og polerer. Processen gentager jeg 3-4 gange
>
> Mine spørgsmål er så. Hvilken korn sandpapir skal jeg forslibe og vådslibe
> med?
> Skal pladen "svømme" i olie når man vådsliber?
> Skal der vådslibes den ½ time der skal gå inden der aftørres eller er det
> nok med et par gange?
>
> På forhånd tak
Min merbau plade vedligeholder jeg ved at vådslibe med den slibepude som
følger med olien (men minimum korn 320 kan også bruges i følge vejledingen).
Jeg sliber ikke hele tiden mens olien er "våd", men kun så lang tid, at jeg
erfaringsmæssigt ved det er nødvendigt. Den behøver ikke at svømme i olie,
men det skal være vådt.
Min var grundolieret da jeg fik den, så jeg har aldrig forslebet.
/J
| |
|
|