/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Medisterpølse
Fra : Ukendt


Dato : 11-05-05 19:49

Hvordan steger i medisterpølse ?

Har prøvet at stege i lang tid ved svag varme og kort tid ved høj varme.
Resultatet bliver noget "slattent" og slet ikke sprød i skindet.

Har prøvet med den "lokale" slagter (tidligere jk-kød) og Netto's.


Mvh. Allan


--
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 736 spam-mails.
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent den gratis her: www.spamfighter.dk



 
 
Peter Westh (11-05-2005)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 11-05-05 19:55

"Allan Møller" <nosmap> skrev i en meddelelse
news:42825389$0$79458$14726298@news.sunsite.dk...
> Hvordan steger i medisterpølse ?

Jeg er meget godt tilfreds med lang tid (en times tid) på lav temperatur.
Min mor plejede at koge pølsen først, og så stege den ved høj varme, og
hendes var i hvert fald sprød.

/P




Erling Hansen (11-05-2005)
Kommentar
Fra : Erling Hansen


Dato : 11-05-05 20:54

Peter Westh <pwesth@fjern.hum.ku.dk> wrote:

> "Allan Møller" <nosmap> skrev i en meddelelse
> news:42825389$0$79458$14726298@news.sunsite.dk...
> > Hvordan steger i medisterpølse ?
>
> Jeg er meget godt tilfreds med lang tid (en times tid) på lav temperatur.
> Min mor plejede at koge pølsen først, og så stege den ved høj varme, og
> hendes var i hvert fald sprød.
>
> /P

Jeg gør som Peters mor: Koger først, skærer i passende stykker, salt og
peber og så ned på en godt varm pande til skindet er pænt brunet og
sprødt.
Mvh
*Erling

Kevin Edelvang (11-05-2005)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 11-05-05 20:53

Allan Møller wrote:

> Hvordan steger i medisterpølse ?

Jeg gør som min salig oldemoder lærte mig: Koges i lage for svag varme til
den er færdig, dernæst steges på panden i smør ved jævn varme, til den er
godt sprød. Har aldrig slået fejl for mig. Lagen kan varieres efter
årstiden. Eneste faremoment er hvis pølseskindet sprækker under kogning.
Dette forhindres ved at holde vandet under kogepunktet.

Mvh
Kevin Edelvang



Jakob (11-05-2005)
Kommentar
Fra : Jakob


Dato : 11-05-05 21:53

> Eneste faremoment er hvis pølseskindet sprækker under kogning. Dette
> forhindres ved at holde vandet under kogepunktet.


Kogning under kogepunktet...?


--
Hilsen Jakob



Kevin Edelvang (11-05-2005)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 11-05-05 21:55

Jakob wrote:

> Kogning under kogepunktet...?

Nu *er* vi jo i mad-gruppen. Her må det være tilladt at bruge den
oprindelige betydning af "koge"..

Jeg er blevet opmærksom på, at min formulering kunne være uheldig, men mener
nu alligevel ikke, den kunne misforstås.

Mvh
Kevin Edelvang



Jakob (11-05-2005)
Kommentar
Fra : Jakob


Dato : 11-05-05 23:18

> Nu *er* vi jo i mad-gruppen. Her må det være tilladt at bruge den
> oprindelige betydning af "koge"..
>
> Jeg er blevet opmærksom på, at min formulering kunne være uheldig, men
> mener nu alligevel ikke, den kunne misforstås.

Aj, det ku' den vist heller ikke, hvis man tænkte efter.
Det var bare mig der fik lyst til at fyre en dum kommentar af... Sorry...


--
Hilsen Jakob



Kevin Edelvang (11-05-2005)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 11-05-05 23:38

Jakob wrote:

> Aj, det ku' den vist heller ikke, hvis man tænkte efter.
> Det var bare mig der fik lyst til at fyre en dum kommentar af...
> Sorry...

Alt forladt. Jeg kunne som sagt godt se, formuleringen var lidt dum... Men
knækkeren nede hos pølsemanden er vel også kogt?

Mvh
Kevin Edelvang



Ukendt (12-05-2005)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 12-05-05 19:30

>> Hvordan steger i medisterpølse ?
>
> Jeg gør som min salig oldemoder lærte mig: Koges i lage for svag varme
til

Hvad består lagen af ?

Mvh. Allan M


--
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 752 spam-mails.
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent den gratis her: www.spamfighter.dk



Kevin Edelvang (13-05-2005)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 13-05-05 02:33

Allan Møller wrote:

> Hvad består lagen af ?

Vand tilsat eddike og krydderier. Ca. 3-5 spskf eddike pr 2 liter vand.
Dertil en lille håndfuld salt, 10 peberkorn, 4 laurbærblade, 1 halveret løg
samt hvad man ellers har lyst til. Nelliker, kanel osv er f.eks. lækkert,
men smager måske en anelse "julet". Citronsaft er også godt...

Mvh
Kevin Edelvang



Jens Bruun (12-05-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 12-05-05 13:20

"Allan Møller" <nosmap> skrev i en meddelelse
news:42825389$0$79458$14726298@news.sunsite.dk

> Hvordan steger i medisterpølse ?

Svag varme, godt med smør (2/3) og olivenolie (1/3). Til sidst prikker jeg
den med en gaffel (pas på, det sprøjter), så jeg får lettet trykket i
pølsen. Af med pølsen, og på panden med en gang piskefløde fra Øllingegaard.
Reduceres til passende konsistens og smages til med lidt salt, sød soya,
limesaft og ribsgele. Smager rigtig godt med nye, kogte kartofler.

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 04/14/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Søren Mors (12-05-2005)
Kommentar
Fra : Søren Mors


Dato : 12-05-05 21:20

Allan Møller wrote:
> Hvordan steger i medisterpølse ?

I ovnen. Det passer ca. med at den skal have ligeså længe som de
hasselback kartofler som den er lagt rundt om. Den bliver ikke helt så
"spændstig" som på panden, men den bluiver sprød og lækker.

Søren Mors

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408934
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste