On Sat, 14 May 2005 19:58:24 +0200
"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> wrote:
> "Kristian" <na> wrote in message
> news:4285f804$0$67261$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> > Hej,
> >
> > [klip]
> >> Ingen klar væske kan tage skade af at have været nedfrossen
> > [klip]
> >
> > ...men hvad så med alkolen i vinen? Frysepunktet er vel lavere end
> > vands, eller hvordan?
>
> Jo mere alkohol (og jo mere sukker) jo større risiko for at du ikke
> kan fryse det stift.
> Men alle klare væsker vil ikke ændres ved nedkøling og genopvarmning
>
> - iskrystaller kan ikke skade opløste molekyler, kun kolloider,
> emulsioner og lignende
> ( hvor sårbare proteiner er stabilisator af den homogeniserede
> fedt-olie-blanding))
Hvornår er en væske klar? Jeg frøs (ved et uheld) engang nogle æble
cider flasker (de almindelige billige 1½l fra føtex). Da jeg tøede dem
op igen så var al "farven" ligesom faldet til bunden og dannet en form
for sirup der. Det øverste lignede nærmest vand.
--
Kim Schulz | Linux - Your Choice! Your Opinion! Your life!
Geek by nature |
schulz.dk |