|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Lugt af fisk på skærebrædt Fra : Peo
 | 
 Dato :  02-05-05 15:42
 | 
 |  | Hejsa,
 
 Jeg var så fjollet at bruge bagsiden af et stort træskærebrædt som
 serverings-fad til en masse røget fisk (sild, makrel osv.) og nu lugter
 brættet af fisk uanset hvor meget jeg skrubber det.
 
 Har nogen herinde et godt forslag til hvordan jeg hiver lugten ud af mit
 bræt?
 
 tak for hjælpen.
 
 Peo
 
 
 
 
 |  |  | 
  Mia Coordt (02-05-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mia Coordt
 | 
 Dato :  02-05-05 15:45
 | 
 |  | 
 "> Hejsa,
 >
 > Jeg var så fjollet at bruge bagsiden af et stort træskærebrædt som
 > serverings-fad til en masse røget fisk (sild, makrel osv.) og nu lugter
 > brættet af fisk uanset hvor meget jeg skrubber det.
 >
 > Har nogen herinde et godt forslag til hvordan jeg hiver lugten ud af mit
 > bræt?
 
 
 Giv det en omgang med frisk citronsaft og vask det så almindeligt med
 opvaskemiddel.
 
 mvh
 Mia
 
 
 
 
 |  |  | 
  Peo (02-05-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peo
 | 
 Dato :  02-05-05 15:57
 | 
 |  | > Giv det en omgang med frisk citronsaft og vask det så almindeligt med
 > opvaskemiddel.
 
 Vil denne behandling ikke bare få brættet til at dufte af citron i stedet
 for af fisk?
 
 Peo
 
 
 
 
 |  |  | 
   Ukendt (02-05-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ukendt
 | 
 Dato :  02-05-05 18:46
 | 
 |  | det lugter da osse bedre end røget fisk
 
 "Peo" <michael*UNDERWEAR*@swush.com> skrev i en meddelelse
 news:42763fd8$0$63678$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
 >> Giv det en omgang med frisk citronsaft og vask det så almindeligt med
 >> opvaskemiddel.
 >
 > Vil denne behandling ikke bare få brættet til at dufte af citron i stedet
 > for af fisk?
 >
 > Peo
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
  Emil (02-05-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Emil
 | 
 Dato :  02-05-05 21:04
 | 
 |  | On Mon, 2 May 2005 16:45:23 +0200, Mia Coordt wrote:
 
 >> Har nogen herinde et godt forslag til hvordan jeg hiver lugten ud af mit
 >> bræt?
 
 >Giv det en omgang med frisk citronsaft og vask det så almindeligt med
 >opvaskemiddel.
 
 
 
 I de proffessionelle lugtrenoveringsmidler bruges bl.a.
 citrus-olie.
 Derfor vil jeg *tro*, at det vil hjælpe gevaldigt, at gnide
 brædtet med den gule citronskal (eller en appelsinskal), Lad det
 stå et døgn eller to, og derefter afvaske det med alm.
 opvaskemiddel, evt. tilsat et skvæt eddike.
 
 
 m.v.h. Emil
 
 
 |  |  | 
  Klaus Alexander Seis~ (02-05-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  02-05-05 19:46
 | 
 |  | 
 
            Peo skrev:
 > Jeg var så fjollet at bruge bagsiden af et stort træskærebrædt
 > som serverings-fad til en masse røget fisk (sild, makrel osv.)
 > og nu lugter brættet af fisk uanset hvor meget jeg skrubber det.
 >
 > Har nogen herinde et godt forslag til hvordan jeg hiver lugten
 > ud af mit bræt?
 Jeg har på det seneste haft gode resultater med at bruge uparfumeret 
 tøjvaskemiddel (i en koncentration på ca. 1 tsk sæbepulver pr. liter 
 vand) til at rengøre køkkengrej der ellers var umuligt eller svært at 
 få gjort ordentligt rent.
 Jeg ved ikke hvordan et træskærebræt reagerer på vaskemiddel med 
 enzymer, og hvad der ellers er i, men det var måske et forsøg værd.
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
 Magnetic Ink, Copenhagen, Denmark
http://magnetic-ink.dk/ |  |  | 
  Ukendt (03-05-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ukendt
 | 
 Dato :  03-05-05 15:15
 | 
 |  | 
 "Peo" <michael*UNDERWEAR*@swush.com> skrev i en meddelelse
 news:42763c2a$0$63593$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
 > Hejsa,
 >
 > Jeg var så fjollet at bruge bagsiden af et stort træskærebrædt som
 > serverings-fad til en masse røget fisk (sild, makrel osv.) og nu lugter
 > brættet af fisk uanset hvor meget jeg skrubber det.
 >
 > Har nogen herinde et godt forslag til hvordan jeg hiver lugten ud af mit
 > bræt?
 >
 > tak for hjælpen.
 >
 > Peo
 >
 > Prøv at smide det i opvaskeren
 
 VH Lasse.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Conny Nielsen (05-05-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Conny Nielsen
 | 
 Dato :  05-05-05 08:13
 | 
 |  | Hejsa...
 
 Hvad med rodalon og så skolle (altså hælde kogende vand over) bagefter.
 Rodalonen skulle tage lugten og baktierene. Men ved ikke lige om rodalon er
 sundt for os, så derfor ville jeg skolle det derefter..
 
 MVH
 
 Conny
 
 
 
 
 |  |  | 
   Aragorn Elessar (05-05-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Aragorn Elessar
 | 
 Dato :  05-05-05 16:03
 | 
 |  | 
 "Conny Nielsen" <connyagnethe@tele2adsl.dk> wrote in message
 news:0Ijee.14$%_2.0@news.get2net.dk...
 > Hejsa...
 >
 > Hvad med rodalon og så skolle (altså hælde kogende vand over) bagefter.
 > Rodalonen skulle tage lugten og baktierene. Men ved ikke lige om rodalon
 er
 > sundt for os, så derfor ville jeg skolle det derefter..
 >
 > MVH
 >
 > Conny
 Hej Conny.
 Rodalon er giftigt for både dyr og mennesker, så det vil jeg ikke anbefale.
 Venlig hilsen
 Aragorn_DK
 -- 
 =================
      www.welles.dk
     www.bmwmc.dk
  www.furnituretiger.dk =================
            
             |  |  | 
    Emil (05-05-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Emil
 | 
 Dato :  05-05-05 18:26
 | 
 |  | On Thu, 5 May 2005 17:03:18 +0200, Aragorn Elessar wrote:
 
 >Rodalon er giftigt for både dyr og mennesker, så det vil jeg ikke anbefale.
 
 Alt er giftigt i de forkerte mængder (vand, alkohol, salt, kager,
 fedt, cola, chokolade  o.s.v.).
 
 
 m.v.h. Emil
 
 
 |  |  | 
 |  |