|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | lammekød Fra : Bente
 | 
 Dato :  01-05-05 20:56
 | 
 |  | Jeg har noget lammekød liggende i min fryser. Ved ikke lige hvor fra lammet
 det kommer, måske lidt af hvert. Der er cirka 1 kilo skåret i store klumper
 (tern).
 Det var noget jeg fik af min muslimske underbo da de sidst holdt slagtefest
 eller jul eller hvad de nu kalder det.
 Er der nogen der har en ide til hvad jeg kan lave ud af det?
 
 MVH Bente
 
 
 
 
 |  |  | 
  Astrid Lund (01-05-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Astrid Lund
 | 
 Dato :  01-05-05 21:20
 | 
 |  | 
 
            On Sun, 1 May 2005 21:55:46 +0200, "Bente" <nospam@nospam.dk> wrote:
 >Jeg har noget lammekød liggende i min fryser. Ved ikke lige hvor fra lammet 
 >det kommer, måske lidt af hvert. Der er cirka 1 kilo skåret i store klumper 
 >(tern).
 >Det var noget jeg fik af min muslimske underbo da de sidst holdt slagtefest 
 >eller jul eller hvad de nu kalder det.
 >Er der nogen der har en ide til hvad jeg kan lave ud af det?
 Hei Bente, sjekk denne linken:
http://www.aperitif.no/utskriftvennlig.db2?id=80865 Se: Lammekjøtt med grønnsaker, for eksempel.
 Mvh
 --
 Astrid
            
             |  |  | 
  marix (03-05-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : marix
 | 
 Dato :  03-05-05 18:43
 | 
 |  | Bente wrote:
 > Jeg har noget lammekød liggende i min fryser. Ved ikke lige hvor fra lammet
 > det kommer, måske lidt af hvert. Der er cirka 1 kilo skåret i store klumper
 > (tern).
 > Det var noget jeg fik af min muslimske underbo da de sidst holdt slagtefest
 > eller jul eller hvad de nu kalder det.
 > Er der nogen der har en ide til hvad jeg kan lave ud af det?
 >
 > MVH Bente
 >
 >
 Hej Bente.
 Jeg kan helt sikkert anbefale lam saute marengo.
 
 1 kg lammebov, bryst eller kølle i tern 3-4 cm
 olie
 mel
 1 dl hvidvin
 150 g løg
 3/4 l lammefond el. oksebouillon
 250 g champignons
 1 fed hvidløg
 ca. 2 dl tomatpure
 
 Lammekødet brunes i hed olie, olien hældes fra, og kødet drysses med mel
 og afbages. Løg snittes og svitses og nedkoges med hvidvin, kødet
 tilsættes sammen med knust hvidløg, tomatpure og salt. Tilsæt
 fonden/bouilonen så kødet er dækket, og braiseres tildækket i ovn til
 kødet er mørt ca. 45 min. til 1 time. Kødet tages op, saucen
 passeres/sigtes, koges op og smags til. Hvis du ønsker mere sauce kan du
 spæde den med mere bouillon eller fløde. Saucen hældes over kødet og
 smørristede champignoner tilsættes. Serveres med kartoffelmos, ris eller
 hvad du synes.
 
 Saute marengo er en klassisk ret. Du kan bruge den til lam, kalv, okse,
 fjerkræ, bare husk at brug nogle kødstykker der kræver lang
 tilberedningstid.
 
 Jeg har lavet min egen ændring ved at bruge rødvin istedet for hvidvin
 og smagt retten til med røget paprika og rosemarin. Dette er især godt
 til lam.
 
 God fornøjelse, marix
 
 
 |  |  | 
 |  |